В Exapro предлагаме цялостен избор от употребявани 4K камери, които са от съществено значение за видеопроизводството с висока резолюция в излъчващата, филмовата и аудио индустрията. Тези камери са предназначени за заснемане на зашеметяващи кадри със свръхвисока разделителна способност, като осигуряват изключителна яснота, точност на цветовете и детайлност. Цените на нашите 4K камери варират от €2 000 за базови модели до €30 000 за устройства от професионален клас на реномирани марки като Sony, Canon, RED и Blackmagic Design. Всяка камера се отличава с уникални спецификации, като например размер на сензора, честота на кадрите, динамичен обхват и възможности за свързване, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични производствени нужди.

При избора на 4K камера вземете предвид ключови фактори като типа на проектите (напр. филми, телевизия, документални филми), необходимата разделителна способност и кадрова честота, работата при слаба светлина и наличието на съвместими обективи и аксесоари. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на висококачествено видеопроизводство, оптимизиране на ефективността на работния процес и удовлетворяване на изискванията на различните среди за снимане. Инвестирането в нашите употребявани 4K камери не само осигурява достъп до първокласно оборудване на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на високопроизводителните технологии. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектната камера, която да повиши възможностите ви за видео продукция.

Проучете още днес обявите на Exapro’за да откриете надеждни 4K камери, които осигуряват изключителна производителност и стойност за нуждите на вашето излъчване, филми и аудио продукция.


Овладяване на визуалното съвършенство: Изчерпателно ръководство за 4K камери

В бързо развиващия се свят на излъчването, филмовата и аудиопродукцията 4K камерите са начело на визуалните технологии. Тези камери предлагат несравнима разделителна способност и качество на изображението, което ги прави важни за създаването на съдържание с висока разделителна способност за телевизия, кино, онлайн платформи и др. Разбирането на видовете, характеристиките и съображенията за закупуване на 4K камери може значително да подобри производствените ви възможности и да гарантира постигането на най-висококачествени резултати. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от 4K камери, осигурявайки на бизнеса и творците достъп до оборудване от най-висок клас на конкурентни цени.

Видове 4K камери

4K камерите се предлагат в различни видове, всеки от които е проектиран да отговаря на специфични производствени нужди и условия. Основните типове включват:

Камери за кино

Камерите за кино са предназначени за професионално филмово производство, като предлагат усъвършенствани функции и възможности за висок динамичен обхват (HDR). Тези камери осигуряват изключително качество на изображението, точност на цветовете и гъвкавост при постпродукцията.

 • Пълнокадрови кинокамери: Оборудвани с пълнокадрови сензори, тези камери улавят повече детайли и осигуряват превъзходна дълбочина на рязкост. Идеални са за игрални филми и високотехнологични търговски проекти.
 • Камери за кино Super 35: Тези камери използват сензор с размер Super 35, стандарт във филмовата индустрия, като балансират качеството и гъвкавостта за различни мащаби на продукцията.

Камери за радиоразпръскване

Камерите за радиоразпръскване са пригодени за телевизионни продукции на живо, спортни и новинарски предавания. Те са създадени, за да се справят с динамични снимачни среди и осигуряват надеждни възможности за свързване за предаване на живо.

 • Студийни камери: Проектирани за контролирани студийни среди, тези камери предлагат изход с висока разделителна способност, широки възможности за управление и съвместимост с различно оборудване за излъчване.
 • Полеви камери: Преносими и издръжливи, полевите камери са подходящи за предавания на открито и събития на живо, като осигуряват висококачествени 4K кадри в движение.

Без огледала и DSLR камери

Без огледала и DSLR фотоапаратите придобиха популярност в професионалното видеопроизводство благодарение на компактния си размер, сменяемите обективи и високото качество на изображението. Тези фотоапарати са универсални и подходящи за широк спектър от приложения - от независимо филмопроизводство до корпоративни видеоклипове.

 • Без огледала: Известни с лекия си дизайн и усъвършенстваните системи за автоматично фокусиране, безогледалните фотоапарати са отлични както за видео, така и за фотография.
 • ДСLR фотоапарати: Въпреки че традиционно се използват за фотография, много DSLR фотоапарати вече предлагат отлични възможности за 4K видео, което ги прави универсален избор за създателите на мултимедия.

Акционни фотоапарати

Акционните фотоапарати са компактни, здрави и предназначени за заснемане на висококачествено видео в екстремни условия. Те са идеални за приключенски спортове, заснемане на документални филми и за всякакви сценарии, при които преносимостта и издръжливостта са от решаващо значение.

 • Стандартни екшън камери: осигуряват 4K резолюция в малка, водоустойчива опаковка, идеална за снимане в движение.
 • 360-градусови екшън камери: Заснемат завладяващо 360-градусово видео в 4K, предлагайки уникални перспективи и творчески възможности.

Exapro предлага разнообразие от 4K камери, което гарантира, че създателите могат да намерят оборудване, което отговаря на специфичните им производствени нужди.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на 4K камера е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че камерата отговаря на вашите производствени изисквания. Ключовите фактори включват:

Резолюция и честота на кадрите

Възможността за снимане в 4K резолюция е от основно значение, но също така вземете предвид честотата на кадрите, която поддържа камерата. По-високите честоти на кадрите (например 60 кадъра в секунда или 120 кадъра в секунда) са от съществено значение за заснемането на плавно движение и забавени кадри. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за разделителната способност и честотата на кадрите, което ще ви помогне да намерите фотоапарат, който отговаря на творческите ви нужди.

Размер и тип на сензора

Размерът и типът на сензора оказват значително влияние върху качеството на изображението, дълбочината на рязкост и работата при слаба осветеност. Пълнокадровите сензори предлагат превъзходно качество на изображението и възможности за работа при слаба светлина, докато сензорите Super 35 осигуряват баланс между качество и гъвкавост. Безогледалните и DSLR фотоапарати обикновено използват сензори APS-C или Micro Four Thirds, които са по-малки, но все пак осигуряват отлично качество на изображението.

Динамичен обхват

Широкият динамичен диапазон позволява на фотоапарата да улавя повече детайли както в светлите, така и в сенките, което осигурява по-голяма гъвкавост при постпродукцията. Фотоапаратите с възможности за висок динамичен обхват (HDR) са от съществено значение за постигане на кадри от професионално ниво.

Съвместимост на обектива

Сменяемите обективи осигуряват гъвкавост при кадрирането и творческото изразяване. Уверете се, че фотоапаратът е съвместим с широк набор от обективи, за да отговаря на различните сценарии на снимане. Типовете монтажи се различават при различните марки, затова проверете съвместимостта на обективите, които вече притежавате или планирате да придобиете.

Свързаност и съхранение

Професионалното производство често изисква надеждни възможности за свързване за наблюдение, запис и предаване на живо. Търсете камери с множество опции за вход/изход, като HDMI, SDI и XLR. Освен това обмислете възможностите и форматите за съхранение, тъй като кадрите с висока резолюция 4K изискват значителен капацитет за съхранение и бързи скорости на запис.

Качество на изработката и ергономичност

Качеството на изработката и ергономичността на камерата влияят върху нейната използваемост и издръжливост, особено в сложни производствени условия. Обърнете внимание на теглото, форм-фактора и уплътнението на камерата срещу атмосферни влияния, както и на разположението на контролите и лекотата на използване.

Водещи марки в областта на 4K камерите

Надеждните марки и производители често са синоним на по-високо качество и по-добра поддръжка. Някои водещи марки на пазара на 4K камери включват:

 • RED: Известна със своите кинокамери от висок клас, компанията RED предлага изключително качество на изображението и гъвкавост, което я прави най-добрия избор за професионалните режисьори.
 • ARRI: Камерите на ARRI’са известни със своята наука за цветовете и динамичен обхват, широко използвани в игрални филми и продукции от висок клас.
 • Sony: Sony предлага широка гама от 4K камери, от модели за кино и излъчване до безогледални варианти, известни с напредналата си технология и надеждност.
 • Canon: 4K камерите на Canon’се славят със своята точност на цветовете и съвместимост с обективи, подходящи както за кино, така и за излъчване.
 • Blackmagic Design: Blackmagic предлага достъпни, висококачествени 4K камери със стабилни функции, което ги прави популярни в независимото кино и продукцията на живо.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, което осигурява достъп до надеждна и добре поддържана техника.

Цени на употребявани 4K камери

Цената на употребяваните 4K камери варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколкостотин до няколко десетки хиляди долара. Например цената на употребявана джобна кинокамера Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K може да бъде около 1000 до 2000 долара, докато високотехнологична кинокамера RED или ARRI може да струва между 20 000 и 50 000 долара. Пазарът на Exapro предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

4K камерите са основни инструменти в излъчващата, филмовата и аудиоиндустрията, като предлагат несравнима разделителна способност и качество на изображението за създаване на професионално съдържание. Чрез разбиране на различните видове камери и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията и творците могат да вземат информирани решения, които съответстват на техните производствени нужди. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествена употребявана техника, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от кинокамера, излъчваща камера, безогледална или DSLR камера, или екшън камера, обширният инвентар на Exapro’и удобният за потребителя интерфейс улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите производствени начинания.