В Exapro предлагаме богат избор от употребявани багер-товарачи, необходими за различни строителни и минни задачи. Тези универсални машини съчетават възможностите на товарач и багер, като предлагат несравнима полезност на работните площадки. Те са идеални за копаене, прокопаване на траншеи, обратен насип и обработка на материали, което ги прави безценни активи в строителството, селското стопанство и озеленяването.

Нашите багер-товарачи варират в ценовия диапазон от €20 000 за стандартни модели до €100 000 за усъвършенствани, високопроизводителни устройства от водещи марки като Caterpillar, JCB, John Deere и Case. Всяка машина се предлага със своите уникални характеристики, като дълбочина на копаене, капацитет на товарача, мощност на двигателя и съвместимост на прикачения инвентар, което гарантира, че вашите специфични оперативни нужди ще бъдат удовлетворени.

При избора на багер-товарач вземете предвид ключови фактори като хидравлична мощност, маневреност и гъвкавост на приставките. Тези елементи определят ефективността и приспособимостта на машината към различни задачи - от тежки изкопни работи до прецизна работа по озеленяване.

Инвестирането в нашите употребявани багер-товарачи не само осигурява достъп до първокласни машини на намалени цени, но и насърчава устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на висококачественото оборудване. Доверете се на отдадеността на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектния багер товарач, който да повиши производителността и ефективността на вашия проект.

Проучете още днес офертите на Exapro’за да намерите надеждни багер-товарачи, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди в строителството и минното дело.

Багер-товарач Komatsu WB 97 R Ниско работно време

Година: 1996

Колесен товарач Komatsu WB 97 R - Година 1996 CE - Работни часове приблизително 5 800 - Мощност Kw. 70 - Тегло Kg. 8,140 - Максимална маса Kg. 9,500 - Височина на натоварване м. 4,20 - Капацитет на повдигане Т. 4 - Включително n.2 Кофи и вилици Напълно функционален, с всички CE сертификати

Въведение в багер-товарачите

Багер-товарачите са универсален и основен вид машини в строителната и минната промишленост. Известни със своята многофункционалност, багер-товарачите съчетават възможностите на трактор, товарач и багер в една компактна машина. Този хибриден характер ги прави незаменими на работни площадки, които изискват копаене, изкопаване на траншеи, засипване и обработка на материали. Разбирането на нюансите на багер-товарачите може значително да подобри процеса на вземане на решения при закупуването на тези машини, като гарантира, че купувачите избират модели, които най-добре отговарят на техните работни нужди. Exapro предлага широка гама от употребявани багер-товарачи, предоставяйки отличен ресурс за тези, които искат да закупят висококачествени машини на конкурентни цени.

Ключови компоненти и функционалност

Трактор

Основата на трактора осигурява мобилност и служи като гръбнак на машината. Обикновено тя е снабдена с големи, здрави гуми, предназначени за преодоляване на различни терени. Двигателят, разположен в трактора, е силовата установка, която задвижва функциите на товарача и багера. При оценката на багер-товарач мощността на двигателя, горивната ефективност и цялостната му издръжливост са решаващи фактори. Списъците на Exapro предоставят подробни спецификации за тези аспекти, което позволява на купувачите да вземат информирани решения.

Багер-товарач

Кофата на товарача, прикрепена към предната част на машината, се използва за повдигане, преместване и товарене на материали като пръст, чакъл и отломки. Товарачът може да бъде оборудван и с различни приспособления, като например вилици за палети или грайфери, което увеличава неговата универсалност. Купувачите трябва да разгледат капацитета на товарача, височината на повдигане и гамата от налични приставки, за да се уверят, че той отговаря на изискванията на техния проект. В Exapro можете да филтрирате машините по тези характеристики, за да намерите идеалното решение за вашите нужди.

Багер

Разположен в задната част на машината, багерът е мощен изкопен инструмент, предназначен за изкопаване на траншеи, дупки и основи. Той може да изпълнява и други задачи, като разбиване на асфалт и полагане на настилка. Основните съображения за багера включват дълбочина на копаене, обхват и сила, която може да упражнява. Някои модели предлагат удължаващи се диги, които могат да осигурят допълнителен обхват, когато е необходимо. Exapro предоставя подробен преглед на тези спецификации за всяка от изброените машини, което улеснява сравняването на различните модели.

Фактори, които трябва да вземете предвид при закупуването на багер-товарач

Мощност и производителност

Мощността и въртящият момент на двигателя’са основните показатели за производителността на багер-товарача’. По-голямата мощност обикновено означава по-мощни възможности за копаене и повдигане. От съществено значение обаче е да се балансират нуждите от мощност и горивната ефективност, особено при проекти с голяма продължителност. Платформата на Exapro’включва машини с различни мощности, което гарантира, че купувачите могат да намерят варианти, които отговарят на техните специфични изисквания.

Размери и тегло

Багер-товарачите се предлагат с различни размери и тегло, което оказва влияние върху тяхната маневреност и пригодност за различни задачи. Компактните модели са идеални за градски строителни обекти с ограничено пространство, докато по-големите модели са по-подходящи за обширни минни операции или мащабни строителни проекти. Възможностите за филтриране на Exapro’ви позволяват да търсите багер-товарачи по размер и тегло, което ви помага да намерите подходящата машина за ограниченията на работната ви площадка.

Приспособления и гъвкавост

Едно от най-значимите предимства на багер-товарачите е възможността им да разполагат с различни прикачни устройства. Купувачите трябва да вземат предвид обхвата на наличните прикачни устройства и лекотата, с която те могат да бъдат подменяни. Често срещаните приставки включват хидравлични чукове, шнекове и компактори, като всяка от тях разширява функционалността на машината. В Exapro подробните списъци включват информация за съвместимите прикачни устройства, което ви помага да изберете машина с необходимата ви гъвкавост.

Хидравлична система

Ефикасността и мощността на хидравличната система влияят пряко върху работата на багера товарач’-. Здравата хидравлична система осигурява безпроблемна работа на товарача и багера, като позволява прецизно управление и ефективно изпълнение на задачите. Купувачите трябва да търсят машини с надеждни, високопроизводителни хидравлични системи и да вземат предвид лекотата на поддръжка и наличието на части. Платформата на Exapro’предоставя информация за хидравличните системи на изброените машини, което улеснява оценката на тяхната ефективност.

Комфорт и технологии за оператора

Съвременните багер-товарачи често са оборудвани с усъвършенствани технологии и функции, предназначени да повишат комфорта и производителността на оператора. Ергономичните седалки, интуитивното оформление на управлението и климатичният контрол са от съществено значение за намаляване на умората на оператора по време на дълги смени. Освен това усъвършенстваните функции, като GPS, телематика и автоматизирани функции, могат значително да подобрят ефективността и точността на работната площадка. Подробните оферти на Exapro’често включват информация за тези усъвършенствани функции, което помага на купувачите да изберат машини, които осигуряват максимален комфорт и ефективност на оператора.

Водещи марки и модели

Няколко реномирани марки доминират на пазара на багер-товарачи, като всяка от тях предлага уникални характеристики и предимства. Exapro разполага с обяви от тези водещи марки, което осигурява достъп до висококачествени и надеждни машини:

  • Caterpillar (Cat): Известни със своята издръжливост и висока производителност, багер-товарачите Cat, като моделите 420F2 и 430F2, са популярен избор. Те предлагат надеждни двигатели, усъвършенствани хидравлични системи и широка гама от прикачни устройства.

  • John Deere: Известни със своята надеждност и лекота на използване, моделите на John Deere като 310L и 410L осигуряват отлични възможности за копаене и повдигане, заедно с функции, предназначени за комфорт и производителност на оператора.

  • JCB: Като пионери в производството на багер-товарачи, JCB предлага универсални модели като 3CX и 4CX, известни със своята ефективност и напреднала технологична интеграция, включително телематичната система JCB LiveLink.

  • Касета: Багер-товарачите на Case, като 580N и 590 Super N, се славят с мощна производителност и издръжливост, което ги прави подходящи за различни взискателни задачи в строителството и минното дело.

Цени на употребявани багер-товарачи

Стойността на употребяваните багер-товарачи варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло употребяваните багер-товарачи могат да варират от 20 000 до 100 000 USD. Например добре поддържан, сравнително нов багер Cat 420F2 може да бъде оценен на около 60 000 до 80 000 USD, докато по-стар багер John Deere 310G може да се предлага за 20 000 до 30 000 USD. Пазарът на Exapro’позволява на купувачите да сравняват цените в широк спектър от обяви, осигурявайки прозрачност и помагайки за намирането на най-добрите сделки.

Заключение

Багер-товарачите са изключително важен актив в строителната и минната промишленост поради своята гъвкавост и ефективност. Чрез разбиране на основните компоненти, функционалността и критичните фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, купувачите могат да вземат информирани решения, съобразени с изискванията на техните проекти. Тъй като водещите марки предлагат редица модели, има багер-товарач, подходящ за почти всяка оперативна нужда, което гарантира, че проектите се изпълняват ефикасно и ефективно. Независимо дали избирате нова или употребявана машина, Exapro предоставя цялостна платформа за намиране на висококачествени багер-товарачи, като предлага подробна информация и конкурентни цени, за да помогне на купувачите да изберат най-добрата техника за своите нужди.