В Exapro предлагаме богат избор от употребявани дозери, необходими за тежки задачи по изкопаване на земни маси и сортиране в строителството и минната индустрия. Тези мощни машини са предназначени за избутване на големи количества почва, пясък, чакъл или други материали, което ги прави незаменими при подготовката на строителни площадки, изграждането на пътища и минните дейности. Цените на нашите булдозери варират от €30 000 за базови модели до €500 000 за усъвършенствани, високопроизводителни агрегати от водещи марки като Caterpillar, Komatsu, John Deere и Liebherr. Всяка машина се отличава с уникални спецификации, като мощност на двигателя, капацитет на ножа, работно тегло и вид на гъсениците, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични оперативни нужди.

При избора на булдозер вземете предвид ключови фактори като вида на материалите, които ще се преместват, необходимата мощност и капацитет на остриетата, условията на терена и лекотата на работа и поддръжка. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на ефикасни и ефективни земни работи, оптимизиране на производителността и осигуряване на дълготрайност на оборудването. Инвестирането в нашите употребявани булдозери не само осигурява достъп до машини от най-висок клас на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на здравото оборудване. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектния булдозер, който да подобри вашите строителни и минни дейности.

Проучете още днес офертите на Exapro’за да откриете надеждни булдозери, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди от тежки земни работи.
Булдозер Fiat ALLIS BD20

Година: 1984

- Час: 13507 - Разкъсвач Giant с 3 дръжки - 6-цилиндров двигател FIAT. Стартира и работи добре. Маслото и водата са чисти. Няма специфичен дим на ауспуха, но има важен обдух. Колекторът на изпускателната тръба трябва да бъде презаварен. - Трансмисия 3 скорости напред/назад. Кормилното управление и пътуването са перфектни. Има теч. - Всички хидравлични компоненти работят добре. - U/C: …


Булдозер Caterpillar D9H RIPPER

Година: 1978

Булдозер Caterpillar D9H. В добро състояние, този булдозер има 23405 часа и тежи 43 T. Ширината на верижите му е 610 MM, а ширината без ножа е 3 M 02. Оборудвана е с Ripper и 4 M 39 нож. Скоростта му напред е 10 км/ч, а назад 13 км/ч. Неговият двигател Caterpillar D353 развива 306 kW (415 к.с.).

Булдозер Fiat Allis FD20

Година: 1985

- Час: 10484 - Разкъсвач - U/C: 80 % OK / Подложки: 40% - Предаването, управлението и движението са перфектни - 6 цилиндров двигател FIAT. Стартира и работи добре, но ще трябва да се провери уплътнението на цилиндровата глава (високо налягане в радиатора). Няма вода в маслото, няма масло във водата. - Чиста ходова част, без заварки или пукнатини. - …Захранване на строителството и минното дело: Изчерпателно ръководство за булдозери

Булдозерите, известни още като булдозери, имат ключово значение в строителството и минната промишленост. Тези здрави машини са предназначени за преместване на големи количества почва, скали и други материали, което ги прави важни за задачи като разчистване на терени, изграждане на пътища и минни операции. Разбирането на различните видове, характеристики и съображения за закупуване на булдозери може значително да повиши ефективността и производителността на вашия проект. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от булдозери, осигурявайки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Типове булдозери

Булдозерите се предлагат в различни конфигурации, за да отговорят на специфичните нужди на проекта. Ето и преглед на основните видове:

Гъсенични булдозери

Плъзгащите се булдозери, известни още като гъсенични булдозери, са оборудвани с непрекъснати гъсенични вериги, които осигуряват отлично сцепление върху груби, неравни или меки терени. Те са идеални за тежки задачи в строителството и минното дело.

 • Стандартни гъсенични булдозери: Това са универсални машини, подходящи за широк спектър от задачи, включително разчистване на терени, изграждане на пътища и подготовка на площадки.
 • Подходящи гъсенични булдозери (LGP): Оборудвани са с по-широки гъсенични вериги за по-равномерно разпределение на тежестта, което ги прави идеални за работа при мека или влажна почва.
 • Високоскоростни пълзящи булдозери: Предназначени са за задачи, изискващи по-бързо придвижване, като например транспортни операции в рамките на строителна площадка.

Колесни булдозери

Колесните булдозери са оборудвани с големи, издръжливи гуми вместо с гъсенични. Те предлагат по-добра мобилност и скорост върху твърди, равни повърхности.

 • Стандартни колесни булдозери: Универсални за различни задачи, включително поддръжка на пътища, управление на запаси и почистване на обекти.
 • Компактни колесни булдозери: По-малки по размер, идеални за задачи в ограничени пространства или градски райони.

Минибалпазители

Минибулдозерите са по-малки версии на стандартните булдозери, предназначени за задачи с леко натоварване и за по-малки строителни площадки.

 • Мини-булдозери за жилищни сгради: Подходящи са за озеленяване, малки изкопни работи и леки строителни работи.
 • Индустриални мини булдозери: Използват се в отрасли, изискващи прецизни и леки задачи по земни работи.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на булдозер е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания. Ключовите фактори включват:

Типове остриета

Острието е един от най-критичните компоненти на булдозера, а различните видове остриета служат за различни цели.

 • Просто острие (S-Blade): Късо острие без странични крила, подходящо за фино сортиране и прости задачи за земни работи.
 • Универсално острие (U-Blade): Извито острие с големи странични крила, идеално за избутване на големи количества материал.
 • Полууниверсално острие (SU-Blade): Съчетава характеристиките на S-острието и U-острието, като предлага гъвкавост за различни задачи.
 • Углово острие: Може да бъде наклонено наляво или надясно, подходящо за задачи, изискващи преместване на материала настрани.

Мощност на двигателя

Мощта на двигателя, измервана в конски сили (к.с.), определя способността на булдозера’да бута и премества материали. Уверете се, че булдозерът има достатъчна мощност за вашите специфични задачи. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за мощността на двигателя, като ви помагат да намерите машина, която отговаря на вашите нужди.

Оперативно тегло

Работното тегло оказва влияние върху стабилността и сцеплението на булдозера’. По-тежките булдозери са по-стабилни и подходящи за тежки задачи, докато по-леките булдозери предлагат по-добра маневреност.

Вид на гумите или на релсите

Осмислете вида на гъсениците или гумите, които използва булдозерът. Гумите осигуряват по-добро сцепление върху мек или неравен терен, докато те предлагат по-висока скорост и мобилност върху твърди повърхности.

Хидравлична система

Надеждната хидравлична система подобрява възможностите за повдигане и бутане на булдозер’та. Търсете машини с усъвършенствани хидравлични системи за по-добра производителност и ефективност.

Комфорт и управление на кабината

Съвременните булдозери се предлагат с ергономични кабини и усъвършенствани системи за управление. Функции като климатик, регулируеми седалки и интуитивно управление повишават комфорта и производителността на оператора.

Водещи марки при булдозерите

Надеждните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои от водещите марки на пазара на булдозери:

 • Caterpillar: Известна със своите високопрецизни и иновативни машини, Caterpillar предлага надеждни решения, подходящи за различни приложения в строителството и минното дело.
 • Komatsu: Известни със своята издръжливост и усъвършенствана технология, булдозерите Komatsu’са популярни в индустрията.
 • John Deere: Предоставя гама от високопроизводителни булдозери, известни със своята надеждност и ефективност при взискателни приложения.
 • Liebherr: Предлага универсални булдозери, характеризиращи се с ефективност и здравина, подходящи за мащабни операции.
 • Case: Известен с висококачествени машини, предназначени за прецизни и високоскоростни земни работи, идеални за сложни и мащабни проекти.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани багери

Стойността на употребяваните булдозери варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко десетки хиляди до няколкостотин хиляди долара. Например употребяван булдозер Caterpillar D6 може да бъде на цена от около 50 000 до 150 000 долара, докато висок клас Komatsu D375A-6 може да струва между 300 000 и 500 000 долара. Пазарът на Exapro’предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Булдозерите са незаменими машини в строителната и минната индустрия, предлагащи ефективни и надеждни решения за земни работи и обработка на материали. Чрез разбиране на различните видове булдозери и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията могат да вземат информирани решения, които подобряват оперативните им възможности. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от гъсеничен дозер, колесен дозер или мини дозер, обширната инвентаризация на Exapro’и лесният за използване интерфейс улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите нужди.