Exapro предлага разнообразна гама от 5-осни CNC обработващи центрове за дърво, основни инструменти в съвременния дървообработващ пейзаж. Тези най-съвременни машини позволяват на занаятчиите и индустриите да създават сложни дизайни с безупречна прецизност, което ги прави безценни в области като производство на мебели, производство на шкафове и прототипи. Техните възможности варират от сложни 3D дърворезби до прецизни дърводелски задачи.

Машините на Exapro се предлагат в различни спецификации, за да отговорят на различни нужди и бюджети. С цени, вариращи между €35 000 и €97 000, купувачите могат да намерят машини, които предлагат идеалния баланс между функционалност и цена. Предлаганите популярни марки включват Biesse, Homag, SCM Group и Masterwood, което означава качество и надеждност.

Въпреки че инвестицията може да изглежда значителна, гъвкавостта, точността и ефективността на тези машини ги правят ценно допълнение към всяко дървообработващо предприятие. Освен това, прозрачните списъци на Exapro, пълни с основни параметри на машината, гарантират, че купувачите могат да вземат информирани решения, съобразени с техните изисквания.

За професионалисти, целящи да повишат качеството на своите дървообработващи проекти, гамата на Exapro от 5-осни обработващи центри за дърво с ЦПУ предоставя вход към несравнима прецизност и иновация.

Anderson NC-1325IP

Година: 2004

Х инсулт 1900 mm
Z инсулт 800 mm
Вакуумна помпа 250 m³/h
Y инсулт 2800 mm
Позиции за смяна на инструменти 15
тип CNC


CNC обработващ център за дърво - 5 ос BUSELLATO Jet Optima T5

Година: 2018

Позиции за смяна на инструменти 12
тип CNC
Вакуумна помпа 90 m³/h

Thermwood C67S 5-осен CNC център за обработка на дърво

Година: 2001

Х инсулт 3048 mm
Z инсулт 914 mm
Y инсулт 1524 mm
тип CNC


CNC обработващ център за дърво - 5 ос Pade Spin

Година: 2012

Х инсулт 420 mm
Z инсулт 60 mm
Y инсулт 280 mm
тип CNC

CNC обработващ център за дърво - 5 ос CMS PF132-2TUCU

Година: 2002

Х инсулт 5800 mm
Z инсулт 770 mm
Вакуумна помпа 500 m³/h
Y инсулт 1850 mm
Позиции за смяна на инструменти 32
тип CNC Osai Serie 10 Winlink

Paolino Bacci Master

Година: 2007

Z инсулт 1100 mm
тип CNC
Вакуумна помпа 250 m³/h

CNC обработващ център за дърво - 5 ос Vincenzo Celentano 2530 Ниско работно време

Година: 2019

Х инсулт 2500 mm
Z инсулт 700 mm
Y инсулт 3000 mm
тип CNC 5 Axis

CNC обработващ център за дърво Scm Accord 30 FX

Година: 2015

Х инсулт 3680 mm
Z инсулт 250 mm
Вакуумна помпа 250 m³/h
Y инсулт 1680 mm
Позиции за смяна на инструменти 12
тип CNC Xilog Maestro

CNC обработващ център за дърво - 5 ос Biesse Rover A 1659

Година: 2018

Х инсулт 5920 mm
Z инсулт 245 mm
Вакуумна помпа 100 m³/h
Y инсулт 1580 mm
Позиции за смяна на инструменти 10
тип CNC BIESSE BSolid

HOMAG BOF 311

Година: 2010

Х инсулт 6175 mm
тип CNC
Y инсулт 1850 mmCNC обработващ център за дърво - 5 ос Mori Seiki NTX1000

Година: 2012

Х инсулт 380 mm
Z инсулт 460 mm
тип CNC MSX-711-IV Mori Seiki
Y инсулт 105 mm
Позиции за смяна на инструменти 10

Morbidelli Universal X5 HD 36 Wood CNC обработващ център - 5 Axis

Година: 2014

Х инсулт 3548 mm
Z инсулт 400 mm
Вакуумна помпа 100 m³/h
Y инсулт 1350 mm
Позиции за смяна на инструменти 10
тип CNC XILOG PLUS software

CNC обработващ център за дърво - 5 ос BALESTRINI IDEA 2

Година: 2007

Х инсулт 1800 mm
Z инсулт 700 mm
Y инсулт 1600 mm
тип CNC

AES Vega 5X 1632

Година: 2018

Z инсулт 470 mm
тип CNC

CNC обработващ център за дърво - 5 ос BACCI SMART

Година: 2001

Х инсулт 1500 mm
Z инсулт 1000 mm
Y инсулт 1800 mm
тип CNC

Hamuel Reichenbacher VIZION 1-/Sprint

Година: 2007

Х инсулт 3740 mm
Z инсулт 486 mm
Y инсулт 1600 mm
тип CNC


5-осни CNC обработващи центрове за дърво на Exapro

В Exapro осъзнаваме важността на подпомагането на професионалистите при придобиването на най-подходящите машини за техните индустриални изисквания. В нашия обширен каталог 5-осните CNC обработващи центрове за дърво се открояват на видно място в категорията дървообработващи машини. За тези, които не са запознати, 5-осните CNC обработващи центрове за дърво са от решаващо значение за изпълнението на сложни разфасовки и сложни дизайни, позволявайки на дърводелците да извършват разнообразни операции с прецизност и ефективност.

5-осните обработващи центрове за дърво с ЦПУ са известни със способността си да предоставят превъзходна гъвкавост и прецизност в дървообработването. Тези машини използват пет различни оси – три линейни оси и две ротационни оси – за работа на различни равнини, което позволява сложни, многоизмерни разфасовки и дизайни. Усъвършенстваната технология, вградена в тези машини, позволява на занаятчиите да произвеждат сложни компоненти с изключителна прецизност, което води до повишена производителност и резултати с превъзходно качество.

Покупката или продажбата на машини чрез Exapro предлага различни предимства, съчетаващи както удобство, така и надеждност. Exapro предоставя разнообразна платформа, която прави процеса на закупуване или продажба на използвани промишлени машини рационализиран и безпроблемен. Професионалистите, които искат да инвестират в машини, могат да проучат обширни опции, да намерят подробни описания и да се свържат безпроблемно с продавачите. Продавачите, от друга страна, се възползват от огромна аудитория от потенциални купувачи, като гарантират, че техните машини получават оптимална видимост и стойност.

Ролята на Exapro надхвърля простото улесняване на транзакциите; ние предоставяме цялостна среда, в която купувачите могат да вземат информирани решения въз основа на техните специфични нужди, бюджет и предпочитания. Ние се грижим за широк спектър от индустрии, като предлагаме широка гама от опции за машини от доверени продавачи по целия свят, като гарантираме, че всеки професионалист намира оборудването, което отговаря идеално на техните индустриални стремежи.

Обработващите центрове за дърво с 5 оси CNC се предлагат в спектър от цени, за да отговарят на различни бюджети и нужди. В Exapro сме намерили селекция от тези машини с цени, вариращи между €35 000 и €97 000. Тази гама капсулира разнообразието в характеристиките, репутацията на марката, работните часове и цялостното състояние на машината.

Инвестирането в използвани машини чрез Exapro е не само рентабилно, но и гарантира надеждност и качество. Всяка част от оборудването, посочено в нашата платформа, е щателно проверено, за да се гарантира, че отговаря на високите стандарти, които нашите потребители очакват. Това гарантира, че купувачите набавят машини, които са както икономически изгодни, така и индустриално опитни, което позволява оптимална оперативна производителност.

За продавачите Exapro предоставя уникален път за достигане до потенциални купувачи в световен мащаб. Международното присъствие на платформата означава, че изброените машини имат по-широка аудитория, увеличавайки вероятността за свързване с правилния купувач. Нашият специализиран екип също така предлага помощ при изброяване на машини, като гарантира, че оборудването е представено ефективно на потенциални купувачи.

5 Axis Wood CNC обработващи центрове са незаменими активи за всяко дървообработващо предприятие, което позволява създаването на сложни и висококачествени дървени компоненти. Избирайки да купят или продадат такива безценни машини чрез Exapro, професионалистите не само гарантират плавен и надежден процес на транзакция, но също така получават достъп до множество опции и широка мрежа от потенциални купувачи и продавачи, което прави Exapro предпочитаният пазар за употребявани индустриални машини .

 

Основни предимства на 5-осните CNC обработващи центри за дърво

5 Axis Wood CNC обработващи центрове направиха революция в дървообработващата индустрия със своите сложни дизайнерски възможности и ефективност и това се дължи на безспорните предимства на тези универсални машини:

Сложност и прецизност: Едно от най-важните предимства е способността да произвеждате сложни и комплексни части с висока точност. Добавянето на две допълнителни оси в сравнение с традиционните 3-осни CNC машини позволява по-сложни и многоизмерни разрези.

Намаляване на времето за настройка: С възможността за обработка от почти всички ъгли в една настройка, необходимостта от множество настройки и препозициониране на части намалява. Това намалява общото време за производство и свежда до минимум шансовете за човешка грешка по време на препозициониране.

Подобрена обработка на повърхността: Непрекъснатото движение по 5 оси може да поддържа оптималния ъгъл на рязане и позволява на инструмента да се доближава до детайла тангенциално, което води до по-гладка обработка на повърхността.

Удължен живот на инструмента: Като позволява оптимално позициониране на инструмента, има по-малко износване на инструментите, което може да удължи живота на инструмента. Това е особено очевидно при задачи като подрязване, където инструментите могат да поддържат постоянен контакт.

По-голяма гъвкавост: Способността на машината да се върти и завърта означава, че може да се произвежда по-широка гама от части без нуждата от специални инструменти. Тази гъвкавост е незаменима при работа по проекти или прототипи по поръчка.

Ефективност на пространството: Вместо да има множество машини за различни процеси, 5-осният обработващ център с ЦПУ често може да изпълни множество задачи, спестявайки пространство в цеха.

Ефективност на разходите: Въпреки че първоначалната инвестиция може да е по-висока от 3-осните машини, дългосрочните спестявания по отношение на намален труд, по-малко настройки на машината, по-малко износване на инструменти и намалени отпадъци могат да направят 5-осният CNC обработващ център е рентабилно решение.

Подобрено конкурентно предимство: За бизнеса предлагането на възможностите на 5-осна машина може да ги отличи от конкурентите. Той може да разшири техните предложения за услуги и да им позволи да поемат проекти, които може да са недостъпни за тези, които имат само 3-осни машини.

Намалено разхищаване: С подобрена прецизност и намалена необходимост от множество настройки, има по-малък шанс за грешки, водещи до разхищение.

Съвместимост с модерен софтуер за проектиране: Много съвременни софтуери за проектиране са насочени към обработка по 5 оси, което позволява безпроблемна интеграция между дизайна и производството.

5 Axis Wood CNC обработващи центрове осигуряват несравними предимства по отношение на прецизност, ефективност и гъвкавост в областта на дървообработването. За фирми и занаятчии, целящи да повишат качеството и обхвата на работата си, тези машини са незаменими.

 

Основни параметри на 5-осни CNC обработващи центрове за дърво 

Когато обмисляте покупката или продажбата на 5-осен дървообработващ център с ЦПУ на пазар като Exapro, има няколко ключови параметъра на машината, които трябва да се вземат под внимание. Тези параметри могат значително да повлияят на възможностите на машината, пригодността за конкретни задачи и общата стойност. Ето основните параметри, които трябва да имате предвид:

Размери на работната зона: Това включва разстоянията на движение X, Y и Z, които показват максималния размер на детайла, който машината може да обработва.

Скорост на шпиндела: Измерена в RPM (обороти в минута), скоростта на шпиндела ще диктува колко бързо може да реже машината. По-високите скорости на шпиндела са подходящи за детайлна работа върху по-твърди материали.

Мощност на шпиндела: Дадена в конски сили (HP) или киловати (kW), показва мощността на рязане на машината. По-мощен шпиндел може да се справи с по-твърди материали и да постигне по-бързи скорости на подаване.

Капацитет на магазина за инструменти: Броят инструменти, които машината може да побере едновременно. По-големият магазин за инструменти позволява по-голяма гъвкавост при операции без необходимост от честа смяна на инструменти.

Време за смяна на инструмент: Времето, необходимо на машината за превключване между инструменти. По-бързите времена за смяна могат да подобрят производителността.

Точност на позициониране: Този параметър дава представа за прецизността на машината. Това е способността на машината да достига точно определена позиция.

Повторяемост: Мярка за това колко точно машината се връща в конкретна позиция няколко пъти. Това е от решаващо значение за последователността в масовото производство.

Задвижваща система: Независимо дали машината използва сферично-винтова, зъбна рейка и пиньон или линейни двигатели, това може да повлияе на скоростта, точността и изискванията за поддръжка.

Тип контролер: Софтуерът или системата, която управлява CNC машината. Популярни марки включват Siemens, Fanuc и Heidenhain. Съвместимостта със софтуера за проектиране и удобството за потребителя могат да бъдат от решаващо значение.

Тип и конфигурация на масата: Независимо дали масата е фиксирана или подвижна, нейният капацитет на натоварване и конфигурацията й (напр. завъртане, въртене) могат да повлияят на типовете задачи, които машината може да изпълнява.

Охладителна система: Това е особено важно, ако машината ще работи продължително време или ако се използва за рязане на твърди материали, които генерират значителна топлина.

Възраст на машината и часове на работа: По-стара машина или такава с дълги работни часове може да има повече износване. Въпреки това, някои добре поддържани по-стари модели все още могат да предложат отлична стойност.

Допълнителни аксесоари: Системи за сондиране, устройства за събиране на прах или специализирани инструменти могат да добавят стойност към машината.

Когато изброявате или разглеждате 5-осов дървообработващ център с ЦПУ в Exapro, важно е да имате изчерпателни подробности за тези параметри. Те предоставят ясна картина на възможностите и състоянието на машината, като помагат както на купувачите, така и на продавачите да вземат информирани решения.

 

Област на използване 

Центрите за обработка на дърво с ЦПУ с 5 оси, като се имат предвид техните разширени възможности, имат разнообразни приложения в различни индустрии. Разбирането на областта на използване е от съществено значение, когато обмисляте покупка или продажба на такива машини на платформи като Exapro, тъй като предоставя на потенциалните купувачи представа за пригодността на машината за техните специфични нужди и позволява на продавачите да подчертаят потенциалните приложения на машината 

Производство на мебели: Тези машини са безценни при създаването на сложни дизайни, гравюри и изрезки върху мебели, от маси до столове и декоративни елементи.

Производство на шкафове и дограма: За изработване на детайлни дизайни на шкафове, корнизи и други елементи на дограмата, 5-осните машини осигуряват прецизност и ефективност.

Архитектурно дървообработване: При производството на сложни конструкции, стълби, греди или декоративни елементи, многоизмерните възможности на машината влизат в действие.

Музикални инструменти: Изработването на инструменти като китари, цигулки и пиана, които изискват прецизност и сложни детайли, носи огромна полза от тези машини.

Създаване на прототипи: Фирмите и изследователските институции, които изискват подробни прототипи от дърво, могат да се възползват от разширените възможности на 5-осните машини, за да произвеждат точни и подробни модели.

Скулптура и изкуство: Художниците, работещи върху дървени скулптури и инсталации, могат да използват тези машини, за да съживят своите сложни визии.

Строителство на лодки: Изработването на части от лодки, особено сложни конструкции или компоненти, може да се извърши ефективно с помощта на тези машини.

Аерокосмическа и автомобилна индустрия: Въпреки че дървото не е основният материал в тези индустрии, те често използват дърво за създаване на прототипи, създаване на матрици или определени специфични части, където прецизността на 5-осните машини е от полза.

Оборудване за отдих: Оборудване като скейтбордове, спортно оборудване и други могат да бъдат изработени или усъвършенствани с помощта на тези центрове.

Производство на инструменти и форми: За индустрии, които се нуждаят от дървени форми или шаблони за леене или други процеси, тези машини осигуряват необходимата точност и детайлност.

 

Основни производители на 5-осни CNC обработващи центри за дърво

Има няколко реномирани производители на 5-осни центрове за обработка на дърво с ЦПУ и много от техните машини често могат да бъдат намерени на платформи като Exapro. Ето някои от водещите производители:

Biesse: италианска компания, известна със своите висококачествени дървообработващи машини. Техните 5-осни CNC машини, подобно на серията Rover, са популярни сред професионалистите.

Homag: Базиран в Германия, Homag е основен играч на пазара на дървообработващи машини. Серията CNC обработващи центри Centateq е известна със своята прецизност и надеждност.

SCM Group: Друг италиански тежък играч в света на дървообработващите машини, SCM Group произвежда гама от 5-осни CNC машини под марката Morbidelli, които са високо ценени в индустрията.

Weeke: Дъщерно дружество на Homag, Weeke произвежда гама от обработващи центри с ЦПУ, които са популярни със своята ефективност и надеждност.

Masterwood: Италиански производител, който предлага разнообразие от 5-осни CNC обработващи центри, пригодени за различни дървообработващи нужди, от производството на мебели до сложни дизайни.

Thermwood: Американска компания, известна със своите широкомащабни CNC рутери, машините на Thermwood често се използват в индустрии, вариращи от космическата индустрия до шкафове.

Anderson Group: Произхождаща от Тайван, Anderson предлага разнообразие от CNC машинни центри, включително високопроизводителни 5-осни модели.

Busellato: Част от SCM Group, Busellato произвежда гама от CNC машини, включително 5-осни модели, известни със своята прецизност.

IMA Schelling: Германско-австрийско сътрудничество, IMA Schelling предлага усъвършенствани решения за CNC обработка с възможности за висока точност.

Holz-Her: Член на Weinig Group, Holz-Her предоставя висококачествени обработващи центри с ЦПУ, подходящи за различни дървообработващи задачи.

Когато изследвате Exapro или подобни платформи, може да попаднете на машини от тези производители, които често означават качество и надеждност. Въпреки това е изключително важно да прегледате подробно подробностите за машината, работните часове, историята на поддръжката и други фактори, преди да направите покупка, докато продавате машина от един от тези реномирани производители, подчертаването на репутацията на марката може да подобри привлекателността на машината за потенциални купувачи.