Навигирайки в сферата на машините за индустриален печат, Exapro се очертава като доверен пазар, предлагащ първокласни употребявани плотери и CTP (Computer to Plate) машини на конкурентни цени. Тези машини, ключови в области, вариращи от архитектурен дизайн до търговски печат, представляват марки като HP, Canon, Heidelberg и Kodak, като гарантират качество и прецизност.

Избирането на избраната селекция от Exapro означава да се докоснете до оборудване на цена между €12 000 и €27 000 – портал към висок клас технологии без финансовото напрежение на чисто нови придобивания. Всяка част от Exapro е преминала строга оценка, гарантирайки на купувачите надеждност и производителност. Независимо дали става въпрос за плотер HP DesignJet за живи графики или Heidelberg Suprasetter за рационализиран търговски печат, Exapro преодолява разликата между достъпност и ефективност.

Exapro е нещо повече от пазар. Това е център, където професионалистите в индустрията намират оборудване, което отговаря на техните нужди, всичко това подкрепено от гаранция за качество и конкурентни цени. Потопете се в света на Exapro и намерете идеалния партньор за печат днес.

компютър към табела Kodak Trendsetter NX Imager Гореща оферта

Година: 2011

Макс. дължина 1067 mm
ПОЧИВАЙ В МИР ArtCom RIP
Макс. ширина 800 mm
Резолюция 2400 dpi

Screen PT-R 8800 III

Година: 2008

ПОЧИВАЙ В МИР
Стакер да

KODAK + Glunz & Jensen TrendSetter

Година: 2000

Макс. дължина 391 mm
ПОЧИВАЙ В МИР ECRM Harlequin RIP, RIPMate 8.3, rev.1
Макс. ширина 561 mm

компютър към табела Lüscher Technologies AG XPose 120

Година: 2000

Макс. дължина 1130 mm
ПОЧИВАЙ В МИР Harlaquin
Стакер Не
Макс. ширина 950 mm
Резолюция 2400 dpi

Agfa Avalon N8-20

Година: 2012

Макс. дължина 1160 mm
ПОЧИВАЙ В МИР
Стакер да
Макс. ширина 940 mm
Резолюция 2400 dpi

компютър към табела Heidelberg Suprasetter A75-ATL GEN III

Година: 2013

Макс. дължина 670 mm
ПОЧИВАЙ В МИР
Стакер да
Макс. ширина 750 mm
Резолюция 2540 dpi

Heidelberg Prosetter 74

Година: 2005

Макс. дължина 670 mm
ПОЧИВАЙ В МИР no
Стакер да
Макс. ширина 750 mm
Резолюция 3386 dpi

компютър към табела AMSKI Y GS TRADING AUREA 800S

Година: 2015

Макс. дължина 620 mm
ПОЧИВАЙ В МИР
Макс. ширина 750 mm

компютър към табела Kodak CTP Kodak Achieve T-800/S

Година: 2016

Макс. дължина 839 mm
ПОЧИВАЙ В МИР
Макс. ширина 1143 mm

Screen R8800

Година: 2008

ПОЧИВАЙ В МИР HARLEKIN 12
Стакер Не

компютър към табела Creo Lotem 800 II Quantum

Година: 2005

Макс. дължина 116.2 mm
ПОЧИВАЙ В МИР Prim Energy
Стакер да
Макс. ширина 95 mm
Резолюция 3556 dpi

Panther Pro 62 RM-6 imageetter с онлайн процесор

Година: 1998

Макс. дължина 620 mm
Резолюция 3600 dpi
ПОЧИВАЙ В МИР PowerMac with Panther

компютър към табела Luxel V8

Година: 2010

Макс. дължина 1160 mm
ПОЧИВАЙ В МИР
Макс. ширина 960 mm
Стакер да

Xeikon Basys Print 860

Година: 2014

Макс. дължина 1000 mm
ПОЧИВАЙ В МИР
Макс. ширина 700 mm

Heidelberg Suprasetter 105 H

Година: 2007

Макс. дължина 960 mm
ПОЧИВАЙ В МИР Yes
Стакер да
Макс. ширина 1150 mm
Резолюция 2540 dpi

Xeikon Basys Print 850

Година: 2011

Макс. дължина 1000 mm
ПОЧИВАЙ В МИР
Макс. ширина 700 mm

Процесор за плочи Proteck Ruby 70

Година: 2009

Макс. ширина 680 mm
ПОЧИВАЙ В МИР

CTP с вграден процесор Mitsubishi Digiplater SDP Eco1630

Година: 2004

Макс. дължина 414 mm
ПОЧИВАЙ В МИР
Макс. ширина 580 mm
Резолюция 2400 dpi

Agfa Accuset 1000

Година: 1995

Макс. дължина 80 mm
ПОЧИВАЙ В МИР AGFA APOGEE VIPER
Макс. ширина 355.6 mm
Резолюция 3000 dpi

Heidelberg Suprasetter Ниско работно време

Година: 2006

Макс. дължина 7500 mm
ПОЧИВАЙ В МИР mevct
Стакер да
Макс. ширина 9300 mm
Резолюция 2540 dpi


Използвани плотери и CTP машини: Сърцето на съвременния печат - налично на Exapro

Когато става въпрос за динамичния свят на печата, две машини наистина се открояват: плотери и машини CTP (Computer to Plate). Тези иновативни устройства напълно трансформираха начина, по който произвеждаме печатни материали, предлагайки безпрецедентна прецизност, ефективност и гъвкавост. Но какво прави плотерите и CTP машините толкова основна част от процеса на печат?

Плотери: За разлика от вашите конвенционални принтери, плотерите са проектирани да произвеждат мащабни графики, като архитектурни планове, банери и плакати. Те работят, като движат писалка по повърхността на материала, изчертавайки сложни дизайни с изключителна прецизност. Резултатът? Ясни, ясни и детайлни изображения, които наистина завладяват.

CTP машини: Технологията Computer to Plate революционизира съвременния печат. Вместо да създават филм, който след това се използва за производство на печатна форма, CTP машините позволяват директно прехвърляне на цифрови данни върху пластината. Това не само съкращава времето за производство, но и подобрява точността и яснотата на отпечатъците. Това е скок от традиционните методи, предлагащ безпроблемен мост между цифровата и физическата сфера на печата.

За професионалистите в печатарската индустрия тези машини гарантират, че имат достъп до висококачествено оборудване, което е от първостепенно значение. И това е мястото, където Exapro влиза в картината.

Предимството на Exapro

Изборът на Exapro като ваш предпочитан пазар за употребявани индустриални машини отваря врати към свят на възможности. С глобален обхват и репутация за качество, Exapro предлага широка селекция от употребявани плотери и CTP машини, гарантирайки, че можете да намерите идеалното решение за вашите нужди за печат, без да разбивате парите.

В Exapro всяка транзакция е пропита от чувство на доверие и прозрачност. Не става въпрос само за извършване на покупка; става дума за правене на разумна инвестиция. Когато купувате от Exapro, вие не само получавате част от машината – вие наследявате наследството на предишния му собственик, наследство от упорит труд, прецизност и отдаденост на занаята.

Навигирайки в света на използваните промишлени машини, Exapro се откроява като доверен пазар, представяйки подбрана селекция от използвани плотери и CTP машини, които съчетават производителност с достъпност. На цени между €12 000 и €27 000, тези машини предлагат фантастична възможност за получаване на достъп до първокласно оборудване за печат без високата цена на чисто нови устройства.

Заслужава да се отбележи, че докато цената е значително намалена, качеството остава безкомпромисно. Всяка част от оборудването на Exapro преминава през строг процес на оценка, който гарантира, че получавате машина, която е не само рентабилна, но и надеждна и ефективна.

Продавате вашите машини на Exapro? Еднакво възнаграждаващо е. С огромна аудитория от всеотдайни професионалисти и фирми, търсещи първокласно оборудване за печат, гарантирано ще намерите купувач, който ще цени и уважава машините толкова, колкото и вие.

Светът на печата е огромен и непрекъснато развиващ се. Независимо дали започвате ново начинание или искате да надстроите съществуващото си оборудване, плотерите и CTP машините са достойно допълнение към вашия арсенал. И с Exapro на ваша страна, снабдяването с това оборудване, използвано, но в отлично състояние, става не само лесно, но и икономически жизнеспособно. Открийте най-доброто от печатните машини, открийте изживяването на Exapro.

 

Основни предимства на плотерите и CTP

Плотерите и машините CTP (Computer to Plate) са изключително важни активи в печатарската индустрия, като предлагат усъвършенствани решения за различни печатни нужди. Изборът на използвани версии на тези машини носи няколко различни предимства:

Рентабилен: Една от най-убедителните причини да обмислите употребявани машини е значителното спестяване на разходи. Използван плотер или CTP машина често могат да бъдат закупени за малка част от цената на нов модел, което позволява на бизнеса да използва технология от най-високо ниво, без да се отразява сериозно на финансите им.

Бърза възвръщаемост на инвестициите (ROI): Поради намалената първоначална инвестиция, фирмите могат да очакват по-бърза възвръщаемост на инвестициите при закупуване на използвани машини. Това е особено полезно за малки и средни предприятия с ограничени бюджети.

Изпитано и тествано: Употребявана машина обикновено идва с опит. Ако е бил поддържан правилно, има вероятност да е надежден и да е доказал работоспособността си във времето.

Екологично: Купуването на използвани машини може да се разглежда като форма на рециклиране. Вместо да допринасяте за търсенето на нови машини и ресурсите, които те консумират, вие давате втори живот на съществуващо оборудване, което е по-устойчив избор.

Ползи от амортизацията: Точно като колите, новите машини могат да се амортизират бързо в първите си години. Чрез закупуването на употребявано оборудване вие ​​заобикаляте тази рязка първоначална амортизация, което означава, че машината ще запази стойността си по-добре с течение на времето, ако решите да препродадете.

Незабавна наличност: Новите машини понякога имат срокове за изпълнение поради графиците за производство и доставка. За разлика от това, когато купувате използван плотер или CTP машина, те обикновено са налични за незабавна доставка и настройка.

Познаване на по-старите модели: В някои случаи фирмите са обучавали работната си сила на конкретни по-стари модели плотери или CTP машини. Намирането на същия или подобен използван модел може да спести време за обучение и да осигури непрекъснатост на производствените процеси.

Широк избор: Пазарът на използвани машини често предлага по-голямо разнообразие от модели и марки, обхващащи няколко години производство. Това може да бъде изгодно за фирми, които търсят конкретен модел, който вече не се произвежда, или за тези, които искат да сравнят характеристиките на различни поколения.

Възможности за надграждане: За фирми, преминаващи от още по-старо или по-основно оборудване, употребяваните машини предоставят достъпен начин за достъп до подобрени функции и по-добра производителност без цената на най-новите модели.

Доверени дистрибутори: Доверените платформи или дистрибутори често предлагат употребявани плотери и CTP машини с гаранция или гаранция. Тази увереност осигурява спокойствие, че машината е проверена, обслужена и е в добро работно състояние.

Въпреки че привлекателността на чисто новото оборудване е неоспорима, изборът на употребявани плотери и CTP машини предоставя множество предимства, от икономически до екологични. Това е избор, който предлага както фискална предпазливост, така и оперативна ефективност за много фирми в печатарската индустрия.

 

Основни машинни параметри на плотери и CTP

Когато купувате или продавате употребявани плотери и CTP машини на пазар като Exapro, жизненоважно е да вземете предвид различни параметри на машината, за да осигурите добре информирана сделка. Тези параметри не само ръководят ценообразуването, но и гарантират, че оборудването отговаря на специфичните изисквания на купувача. Ето основните параметри на машината, които трябва да имате предвид:

Работни часове: Подобно на пробега на превозните средства, работните часове дават представа колко е използвана машината. По-малкото работни часове могат да означават по-малко износване.

Физическо състояние: Всички признаци на износване, ръжда или повреда могат да повлияят на стойността и функционалността на машината. Висококачествените изображения и подробните описания могат да ви помогнат да прецените физическото състояние на машината.

Записи за поддръжка и обслужване: Редовната поддръжка е от решаващо значение за удължения живот и оптималната работа на плотерите и CTP машините. Една добре поддържана машина може да достигне по-добра цена.

Разделителна способност и точност: Особено важна за плотерите, разделителната способност определя яснотата и прецизността на разпечатките. За CTP машините точността на производството на плочи е от решаващо значение.

Максимална ширина на печат (за плотери): Този параметър определя най-големия размер на печат, който плотерът може да обработва. За купувачите е от съществено значение да гарантират, че плотерът отговаря на техните изисквания за размер.

Съвместимост на размера и типа на плочите (за CTP): Различните CTP машини са проектирани за различни размери и типове плочи, така че е от решаващо значение да се осигури съвместимост с предвидения процес на печат.

Софтуерна съвместимост: Разбирането с какъв софтуер е съвместима машината може да бъде от решаващо значение, особено ако купувачът вече използва определен софтуер за проектиране или печат.

Опции за свързване: Съвременните машини може да предлагат различни опции за свързване, включително Wi-Fi, USB и Ethernet, които могат да подобрят оперативната ефективност.

Допълнителни функции: Функции като автоматично рязане (за плотери) или вградена обработка на плочи (за CTP) могат да добавят стойност и функционалност.

Наличност на резервни части: Машините, за които резервните части са лесно достъпни, могат да бъдат по-привлекателни, тъй като са по-лесни за поддръжка и ремонт.

Когато купувате или продавате на пазар като Exapro, задълбоченото изброяване или проверка на тези параметри може да доведе до по-прозрачни, ефективни и задоволителни транзакции.

 

Област на употреба

Областта на използване на плотери и машини CTP (Computer to Plate) може да бъде важен определящ фактор при покупка и продажба на платформи като Exapro. Разбирането къде и как обикновено се използват тези машини може да насочи купувачите при избора на правилното оборудване за техните нужди и да помогне на продавачите да позиционират своите машини пред правилната аудитория. Ето общ преглед на основните области на използване както на плотерите, така и на CTP машините:

Плотери:

Архитектурни и инженерни планове: Плотерите са особено подходящи за детайлни мащабни резултати като архитектурни чертежи, чертежи и инженерни схеми.

Графичен дизайн и реклама: Тези машини се отличават с изработката на висококачествени плакати, банери и други рекламни материали. Графичните дизайнери често разчитат на плотери за способността им да произвеждат точни и живи отпечатъци.

Модна и текстилна индустрия: Плотерите могат да се използват за отпечатване на сложни шарки и дизайни върху текстил или за създаване на шаблони за дизайн на облекло.

Производство на карти: Географите и градоустройствените специалисти използват плотери за създаване на подробни карти.

Облицовки и стикери за превозни средства: Способността на плотерите да произвеждат големи, прецизни разпечатки ги прави идеални за обвивки и стикери за превозни средства.

Изкуство и фотография: Художници и фотографи използват плотери, за да създават широкомащабни репродукции на своята работа с висока разделителна способност.

CTP машини:

Търговски печат: CTP технологията се използва широко в търговските печатници за производство на книги, списания, брошури и други печатни материали. Директното прехвърляне на цифрови данни върху печатни форми намалява времето и повишава ефективността.

Опаковъчна индустрия: Производството на опаковъчни материали, особено тези с детайлни отпечатъци, се възползва от прецизността на CTP машините.

Печат на вестници: Много вестници преминаха към CTP технология, тъй като тя рационализира процеса на печат, осигурявайки по-бързи и по-точни тиражи.

Печат на етикети: Етикетите, особено тези със сложни детайли и различни дизайни, се произвеждат ефективно чрез CTP технология.

Специален печат: Това включва нишови области, които изискват висока прецизност, като печат на валута, печати и защитни документи.

Като признават основните области на използване на тези машини, както купувачите, така и продавачите могат да вземат по-информирани решения, водещи до задоволителни транзакции на платформи като Exapro.

 

Водещи производители на плотери и CTP

Има няколко известни производители на плотери и машини CTP (Computer to Plate). Ако разглеждате платформа като Exapro, вероятно ще попаднете на оборудване от някои от следните водещи в индустрията марки:

Плотери:

HP (Hewlett-Packard): HP е едно от водещите имена, когато става дума за широкоформатни принтери или плотери. Тяхната серия DesignJet е особено популярна.

Canon: Друго голямо име в света на печата, серията плотери imagePROGRAF на Canon са известни със своята прецизност и качество.

Epson: Признат със своята серия SureColor, Epson предлага набор от широкоформатни принтери, които отговарят както на професионалните графични, така и на индустриалните нужди.

Roland: Специализирани в решения за печат и рязане, плотерите Roland са добре оценени, особено в индустрията за табели и графики.

Mimaki: Често използвани за табели, графики и текстилен печат, плотерите Mimaki са известни със своето качество и гъвкавост.

CTP машини:

Хайделберг: Като едно от най-известните имена в печатната индустрия, серията CTP машини Suprasetter на Хайделберг е популярна и високо уважавана.

Kodak: Техните серии CTP машини Trendsetter и Magnus са широко използвани в индустрията, известни с надеждност и качество.

Agfa: Серията Avalon от Agfa е друг набор от CTP машини, които са намерили широко приложение, особено в настройките за търговски печат.

Екрани: Известна марка, особено със своята серия PlateRite, която предлага решения както за термично, така и за UV производство на плочи.

Fujifilm: Тяхната серия CTP машини Luxel е популярен избор за много печатници, обслужващи както големи, така и малки операции.

Когато обмисляте закупуване на използван плотер или CTP машина на Exapro или друга платформа, винаги е добра идея да проучите конкретния модел от тези производители. Потребителски прегледи, изисквания за поддръжка и наличност на части, за да сте сигурни, че вземате информирано решение.