Флексопечатът, известен със своята гъвкавост, скорост и качество, е доминираща сила в индустрии, вариращи от опаковки и етикети до тапети и канцеларски материали. В основата на тази операция са флексопечатните машини, предлагащи възможност за печат върху различни субстрати като хартия, пластмаса и дори неабсорбиращи материали.

На Exapro, водещ пазар за употребявани промишлени машини, бъдещите купувачи могат да намерят широк спектър от машини за флексо печат. Тези машини се предлагат на различни ценови точки, като цените варират между €41 000 до €178 000. Независимо дали търсите по-стар, но надежден модел или почти нова машина с разширени функции, Exapro отговаря на всяка нужда и бюджет.

Ключови производители като Mark Andy, Nilpeter и Bobst се представят на видно място, гарантирайки качество и производителност. Когато навигирате в пазара на Exapro, от основно значение е да вземете предвид параметрите на машината като ширина на печат, брой цветове и система за сушене, за да сте сигурни, че избраната машина отговаря на конкретни производствени цели.

Exapro предлага динамична платформа както за купувачи, така и за продавачи, обещаваща стойност, разнообразие и проверимо качество в света на машините за флексо печат.

Флексопечатна машина Uteco GOLD 612 RR

Година: 1989

Цветове nb 6
Ширина на мрежата 860 mm
Корона лечение Не
Ширина на печат 800 mm
Диаметър на развиващото устройство 800 mm

Флексопечатна машина Gandossi Fossati 2800x1600 Гореща оферта

Година: 1982

Ротация Gandossi & Fossati 2800x1600 два цвята с предварително подаване и подреждане. Машината е в добро техническо състояние. Възможност за тестване на място. Възможност за обучение. Два цвята, допълнителни гънки за производство на малки височини при fefco 401 - Година на производство 1982 г. - Подаващо устройство с уакум - Две печатащи устройства - Ротационна единица - Предварително подаващо устройство …


Флексопечатна машина FLEXO OMAT 650 - 4 COLOR

Година: 1996

Цветове nb 4
Ширина на мрежата 650 mm
Ширина на печат 650 mm

Флексографски принтер Uteco Coral 675

Година: 2004

Цветове nb 6
Скорост 250 m/min
Ширина на печат 120 mm

Флексопечатна машина KDO Seeltec Гореща оферта

Година: 1996

Цветове nb 6
Ширина на мрежата 260 mm
Диаметър на развиващото устройство 720 mm
Ширина на печат 260 mm
Скорост 80 m/min
Без скоростна кутия Не

Флексопечатна машина Fischer & Krecke Flexopress S16

Година: 2000

Цветове nb 8
Ширина на мрежата 1100 mm
Диаметър на развиващото устройство 1000 mm
Ширина на печат 1050 mm
Скорост 350 m/min
Без скоростна кутия да


Флексопечатна машина Weigang ZBS 450

Година: 2008

Цветове nb 4
Ширина на мрежата 450 mm
Диаметър на развиващото устройство 600 mm
Ширина на печат 450 mm
Скорост 50 m/min
Корона лечение да

Използвана Машина за широкоформатен печат на абразивна хартия

Година: 2019

Цветове nb 1
Ширина на мрежата 1800 mm
Ширина на печат 1650 mm
Скорост 25 m/min

yflex fx 420

Година: 2022

Цветове nb 8
Ширина на печат 420 mm

Флексопечатна машина SIAT lTC 6/50

Година: 2000

Цветове nb 6
Ширина на мрежата 550 mm
Диаметър на развиващото устройство 800 mm
Ширина на печат 500 mm
Скорост 200 m/min
Без скоростна кутия Не


Флексопечатна машина Weifang Cambridge JQ650-8DS-II

Година: 2015

Цветове nb 8
Ширина на мрежата 650 mm
Диаметър на развиващото устройство 1000 mm
Ширина на печат 630 mm
Скорост 100 m/min
Без скоростна кутия да

Флексопечатна машина Gallus R200

Година: 2001

Цветове nb 7
Корона лечение да
Ширина на печат 215 mm

Флексопечатна машина Nilpeter 6 colors

Година: 1995

Цветове nb 6
Ширина на печат 240 mm

Windmoller&Holchers alina

Година: 1980

Цветове nb 4
Ширина на мрежата 1600 mm
Диаметър на развиващото устройство 1300 mm
Ширина на печат 1500 mm
Скорост 200 m/min
Без скоростна кутия Не


Флексопечатна машина MPS EP-410/8

Година: 2006

Цветове nb 8
Ширина на мрежата 430 mm
Ширина на печат 417 mm
Скорост 150 m/min

Флексопечатна машина Gruppo stampa Manzoni NESAFLEX 502-E

Година: 1996

Ширина на печат: 750 мм Проход на материала: 800 мм Минимален формат: 350 mm Максимален формат: 1200 mm Разстояние: 10 mm Възможности за печат: 2+0 и 1+1 Механична скорост: 150 метра/минута Дебелина на клишето: общо 3 mm Електрическа система: 380 V трифазна 50 Hz /// Инсталирана мощност 46 Kw Сгъстен въздух: 6 - 8 бара Цвят на машината: RAAL зелен …


Флексопечатни машини на Exapro: Модернизиране на света на печата

За професионалистите в печатарската индустрия поддържането на най-новите технологии е от първостепенно значение. Въпреки това, разходите, свързани с ново оборудване, често могат да бъдат възпиращ фактор. Това е мястото, където Exapro влиза в картината. Като важен пазар за употребявани промишлени машини, Exapro предлага набор от решения за печат, сред които флексо печатните машини се открояват в категорията на печатните машини.

Флексопечатните машини или флексографските машини са известни със своята гъвкавост и ефективност. Произхождащи като модерна версия на високия печат, те използват гъвкава релефна плоча за отпечатване на графики върху безброй субстрати, от хартия и пластмаса до метални филми и дори непорести материали.

Тяхната адаптивност гарантира, че отговарят на редица нужди от печат, независимо дали става дума за етикети, опаковки или дори тапети. Машините също се отличават с бърза скорост на печат, осигуряваща по-високи резултати без компромис с качеството на печата. Освен това, с възможността да използват мастила на водна основа, тези машини се превръщат в екологична опция в света на печата.

Защо да изберете Exapro за вашите нужди от флексо печат?

В разрастващата се сфера на промишлените машини, Exapro твърдо се утвърди като фар за професионалисти, които искат да купуват или продават качествено оборудване. Когато се задълбочим в печатарската индустрия, една категория, която винаги е привличала значително внимание, са флексопечатните машини. Но какво прави тези машини толкова забележителни и защо професионалистите трябва да обмислят Exapro за своите машинни нужди?

Флексопечатните машини, синоним на гъвкавост и качество, направиха революция в печатарската индустрия. Тези машини използват метод, при който гъвкава релефна плоча се използва за отпечатване на ярки, висококачествени дизайни върху множество субстрати, било то хартия, пластмаса или дори метални филми. Прецизността и адаптивността на тази машина я правят топ избор за професионалисти, стремящи се към съвършенство.

Но къде Exapro се вписва в тази картина? Платформата Exapro осигурява мост между продавачи, които искат да се разделят със своите добре поддържани машини и купувачи, които искат да си осигурят оборудване от най-високо ниво без високата цена на чисто нова покупка. Когато решите да навигирате в пазара на Exapro, вие сте гарантирана прозрачност. Подробни спецификации на машината, изображения и често видеоклипове придружават обявите, гарантирайки, че знаете точно в какво инвестирате.

Критичен компонент на избора на машини несъмнено е факторът цена. Машините за флексопечат, признати със своята адаптивност и ефективност, се предлагат на различни ценови точки, когато разглеждате пазара на използвани продукти. В Exapro диапазонът на цените за употребявани флексопечатни машини е между 41 000 евро и 178 000 евро. Тази гама демонстрира не само наличния разнообразен избор, но и дълбочината на съображенията, които трябва да вземете предвид, когато оценявате цената спрямо стойността.

Едно от основните предимства на Exapro е неговата обширна мрежа. С продавачи от цял ​​свят, които изброяват своите машини, купувачите са разглезени за избор. Независимо дали търсите машина със специфични характеристики или такава от предпочитан производител, шансовете са, че Exapro има нещо, което отговаря на вашите изисквания.

За продавачите огромният обхват на Exapro е благодат. Вашата машина е представена на глобална публика, което увеличава вероятността от бърза и печеливша продажба. Освен това специализираният екип на платформата предлага поддръжка, като гарантира, че процесът на продажба е плавен и безпроблемен.

Флексопечатните машини са доказателство за чудесата на печатните иновации, а Exapro е вашият доверен спътник в пътуването на покупката или продажбата на тези индустриални чудеса.

 

Основни предимства на флексопечатните машини 

Флексопечатните машини, популярен избор в печатарската индустрия, носят множество предимства на масата. Ето задълбочено потапяне в основните предимства, които предлагат:

Гъвкавост на субстратите: Една от забележителните характеристики на флексопечата е способността му да печата върху голямо разнообразие от субстрати. Независимо дали става въпрос за хартия, пластмаса, целофан, метални филми или дори неабсорбиращи материали, флексопечатните машини могат да се справят с всички тях.

Висока скорост на печат: Флексографските машини са предназначени за високоскоростно производство. Това гарантира бързо време за изпълнение, което го прави отличен избор за широкомащабни печатни операции.

Издръжливи печатни плаки: Фотополимерните плаки, използвани във флексографията, са известни със своята издръжливост. Това означава по-дълги тиражи за печат без необходимост от честа смяна на пластините.

Постоянно качество: Веднъж настроени, флексопечатните машини могат да произвеждат постоянни висококачествени разпечатки през цялото време на работа. Най-вече модерните машини предлагат резки изображения и живи цветове.

Икономичен за големи тиражи: Благодарение на ефективността и бързината на флексо процеса, той е особено рентабилен за дълги тиражи.

Щадящи околната среда: С нарастващия наклон на индустрията към устойчивост, способността на флексопечатните машини да използват мастила на водна основа е значително предимство. Тези мастила са с ниско съдържание на ЛОС (летливи органични съединения), което ги прави по-екологична алтернатива.

Времена за бърза настройка: Въпреки че първоначалната настройка може да бъде сложна, веднъж овладяна, времето за настройка за флексо машини може да бъде сравнително кратко, особено в сравнение с някои други методи за печат.

Интеграция с други процеси: Машините за флексопечат често могат да бъдат интегрирани с други процеси като щанцоване, ламиниране или лакиране в рамките на същата производствена линия. Това рационализира производствения процес, спестявайки време и пари.

Адаптивност към иновации: Индустрията за флексопечат е свидетел на множество технологични постижения през годините. Съвременните флексо машини са проектирани да се адаптират към иновациите, като гарантират, че остават подходящи и ефективни в променящите се времена.

Подобрено управление на отпадъците: Скорошният напредък в технологията за флексопечат доведе до намалени отпадъци, както по отношение на материали, така и на мастила. Това не само води до спестяване на разходи, но и е в съответствие с практиките за устойчив и екологично отговорен печат.

Флексопечатните машини предлагат балансирана комбинация от качество, ефективност и гъвкавост. Независимо дали сте в индустрията за опаковане, печат на етикети или друг сектор, който изисква висококачествени разпечатки върху различни субстрати, флексографията предоставя убедително решение.

 

Област на употреба

Когато обсъждаме областта на използване на машините за флексопечат, особено в контекста на покупка и продажба на платформа като Exapro, важно е да разпознаем индустриите и приложенията, където тези машини се използват основно. Познаването на основните области на използване може да насочи потенциалните купувачи да вземат информирани решения въз основа на техните бизнес нужди, а продавачите могат да позиционират своите машини по-ефективно спрямо целевата аудитория. Ето основните области на използване на флексопечатните машини:

Опаковки: Един от най-известните сектори, които разчитат на флексопечат, е опаковъчната индустрия. Независимо дали става въпрос за опаковки за храни, фармацевтични продукти или потребителски стоки, флексографията осигурява висококачествени отпечатъци, идеални за различни опаковъчни материали, включително гъвкави пластмаси, велпапе и етикети.

Етикети: Флексопечатът се използва широко в производството на етикети поради способността му да създава живи, резки и издръжливи отпечатъци. Това е особено полезно за етикети на продукти, където както естетиката, така и издръжливостта са от решаващо значение.

Пазарски чанти: С прехода от пластмаса към по-екологични материали, има нарастващо търсене на печатни хартиени и платнени чанти за многократна употреба. Флексопечатните машини отговарят на тази нужда с възможността си да печатат върху широк набор от материали.

Тапети: Сложните дизайни и шарки върху тапетите често са резултат от флексо печат. Способността на машините да се справят с големи тиражи и да произвеждат постоянно качество ги прави идеални за производство на тапети.

Вестници и публикации: Някои публикации все още разчитат на флексопечатта заради нейната скорост и ефективност, особено за големи тиражи.

Печат на пликове: Флексографията е предпочитан метод за печат на масови пликове, особено тези с цветен дизайн или марка.

Печат на чували и торби: За индустрии, които изискват отпечатани торби за насипни товари, като селско стопанство или строителство, флексопечатът предлага трайно и ефикасно решение.

Печат на билети: Билетите за събития, транспорт или лотарии често използват флексография поради способността й да обработва различни субстрати и да създава сигурни, висококачествени разпечатки.

Канцеларски материали: Артикули като тетрадки или бизнес канцеларски материали, които изискват масов печат с постоянно качество, може да се произвеждат с флексо машини.

Чаши и артикули за еднократна употреба: Артикулите за еднократна употреба, особено тези, изработени от хартия или тънка пластмаса, като чаши, тави и втулки за прибори, често се отпечатват с флексография за живи и трайни дизайни.

Разбирането на тези области на употреба може да помогне при приспособяването на машинните описания и определянето на стойността на машината въз основа на нейната приложимост към текущите изисквания на индустрията.

 

Водещи производители на флексопечатни машини 

Флексопечатната индустрия е дом на няколко реномирани производители, известни със своето качество, издръжливост и иновации. Ако проучвате Exapro или подобни пазари, може да попаднете на машини от следните уважавани производители:

Марк Анди: Водещо име в индустрията за печат на етикети и опаковки, Марк Анди предлага набор от флексо преси, предназначени за висококачествен печат и ефективно производство.

Nilpeter: Глобална компания с вековна история, Nilpeter произвежда висококачествени флексопреси, предназначени предимно за индустрията за печат на етикети.

Bobst: Въпреки че Bobst се свързва по-често с оборудване за щанцоване и сгъване-лепене, те също така разполагат с набор от флексо машини за следпечат, подходящи за печат върху велпапе.

Хайделберг: Титан в печатарската индустрия, Хайделберг предлага набор от решения за печат, включително флексо машини за специфични приложения.

Comexi: Специализирана в решения за сектора за печат и конвертиране на гъвкави опаковки, Comexi предлага флексопреси, известни със своята ефективност и иновации.

Uteco: Италиански производител, Uteco е известен със своите флексо преси, обслужващи редица приложения за печат, включително опаковки и етикети.

Windmöller & Hölscher (W&H): Тази немска компания е водещо име в машините за производство на гъвкави опаковки и техните флексо преси са признати за напредналата си технология и качество.

Gallus: Член на Heidelberg Group, Gallus се фокусира върху печата на етикети и предлага флексо преси, които са популярни в индустрията за производство на етикети.

MPS Systems: Базирана в Холандия, MPS произвежда усъвършенствани решения за флексо и офсетова преса, главно за печат на етикети и гъвкави опаковки.

KBA-Flexotecnica: Дъщерно дружество на Koenig & Bauer Group, KBA-Flexotecnica предлага флексопреси, специално проектирани за сектора на гъвкавите опаковки.

Когато проучвате машини от тези производители на Exapro или подобни платформи, от съществено значение е да проведете задълбочено проучване, да оцените състоянието на машината и да разберете възможностите на конкретния модел, за да сте сигурни, че отговаря на вашите производствени изисквания.