Exapro, водещ онлайн пазар, предлага впечатляваща гама от употребявани многоетажни фурни, котлони и ротационни фурни, отговарящи на различни нужди в хранително-вкусовия сектор . Тези машини, произхождащи от реномирани производители като Bongard, Rational и MIWE, осигуряват първокласна производителност и надеждност. С цени от €6 000 до €19 000, те осигуряват рентабилно решение за бизнеса, предлагайки значителни спестявания в сравнение с чисто ново оборудване.

Тези машини са основни в пекарни, ресторанти, хотели и промишлено производство на храни, демонстрирайки тяхната гъвкавост и ефективност. Използвана машина от Exapro гарантира бърза настройка, изпитана надеждност и често идва с допълнителни предимства като надстройки или ремонти. С подробна информация за параметрите на машината, потенциалните купувачи могат да вземат информирани решения, гарантирайки, че машините отговарят на техните оперативни изисквания.

Независимо дали сте стартираща пекарна, която търси многоетажна фурна, ресторант, който търси здрава печка, или голям производител, който обмисля ротационна фурна, Exapro предоставя платформа, която съчетава качество със стойност. Потопете се в обявите на Exapro и открийте идеалното съвпадение за вашите кулинарни начинания!ЕЛЕКТРИЧЕСКА ФУРНА ДВЕ ГОРЕЛКИ ПАРА И КОЛИЧКА Ниско работно време

Година: 2000

Ширина на тавата 400 mm
Мощност 390 kW
Тип Електрически

Gashor Tornado

Година: 2009

Ширина на тавата 400 mm
Мощност 9 kW

Bongard 4m2

Година:

Ширина на тавата 80 mm
Мощност 35 kW
Тип Газ


GUYON BVT 180

Година: 2008

Ширина на тавата 900 mm
Мощност 61 kW
Тип Електрически

Машина за печене на ядки - неръждаема стомана - 24kg/h

Година: 2023

Това е електрическа фурна за печене на партиди с възможност за печене на 6 kg/партида. (Измерва се в обем на фъстъци) Марка: Pisto Maschinenbau Произведено в Германия Ръководеният въздушен поток в комбинация с формата и скоростта на бъркалките осигурява равномерно изпичане на всички видове ядки. Уникалният му начин на печене разкрива целия аромат на ядките и го запазва дълго след …

HEIN Universal

Година: 2003

Ширина на тавата 190 mm
Тип Газ


Ротационна фурна Bongard Omega2

Година: ~ 2003

Тип Електрически
Мощност 33 kW

Fiorini MD

Година: 2016

Мощност 14 kW

Franz Haas EWB1/2

Година:

Ширина на тавата 220 mm
Тип Газ

Hein Shopstone

Година: 2019

Ширина на тавата 800 mm
Тип Електрически


Franz Haas EWB1/2

Година:

Ширина на тавата 220 mm
Тип Газ

Ротационна фурна Bongard 8.64E

Година: ~ 2002

Мощност 65 kW

10 000 €

Вижте продукта

GB Великобритания


Wachtel -

Година:

Ширина на тавата 80 mm
Тип Електрически

MIWE ECO-NOVA -1-S

Година: 2012

Miwe Eco-nova -1-s Мрежа за изсмукване на пара на аспиратора Мрежа за извличане на пара при готвене Мрежа за екстракция чрез горене в пещ Система за отопление и топла вода

Ротационна фурна FRIMA RATIONAL FCM 201

Година: 2006

Тип Електрически
Мощност 37 kW


Многоетажни фурни, печки и ротационни фурни на Exapro

Навигирането в пейзажа на пазара на индустриални машини често може да бъде непосилна задача. Въпреки това, когато става въпрос за осигуряване на идеалното оборудване за вашия бизнес, особено в сектора на хранително-вкусовата промишленост, Exapro опростява процеса, като го прави безпроблемен и ефективен. Когато се навлезе в сферата на производството на храни, значението на надеждните и ефективни фурни и печки става очевидно. Тук ви представяме използваните многоетажни фурни, котлони и ротационни фурни, налични в Exapro.

В сърцето на много пекарни, ресторанти и хранително-вкусова промишленост се намират многоетажни фурни, печки и ротационни фурни. Те са специално проектирани да посрещнат нуждите на широкомащабното производство, без да се прави компромис с качеството на продукта.

Многоетажни фурни: Това са по същество поредица от фурни, подредени една върху друга, като всяка работи независимо. Те са идеални за предприятия, които изискват различни продукти да се пекат при различни температури едновременно. Всяка колода може да се управлява индивидуално, предлагайки несравнима гъвкавост.

Печки: Индустриалните печки са здрави, проектирани да се справят с тежките условия на широкомащабното производство на храни. Основната им функция е да осигурят постоянна и равномерна топлина, като гарантират, че ястията се приготвят до съвършенство всеки път.

Ротационни фурни: Почитани в хлебопекарната индустрия, ротационните фурни се характеризират със своите въртящи се платформи за печене. Тази ротация гарантира, че продуктите се изпичат равномерно, което води до постоянно качество и текстура. Тези фурни са особено подходящи за печене на хляб, сладкиши и други подобни продукти.

Предимството на Exapro

Изборът да купувате или продавате употребявани индустриални машини чрез Exapro предлага набор от предимства. Едно от основните предимства е обширната мрежа и обхватът, които Exapro предоставя. С безброй професионалисти и фирми, свързани чрез платформата, тя гарантира, че продавачите получават правилната видимост, докато купувачите имат множество възможности за избор, от които да избират.

За тези, които се интересуват от автентичността и качеството на машините, Exapro щателно проверява всеки изброен продукт, като гарантира, че това, което виждате, е точно това, което получавате. Този стабилен процес за осигуряване на качеството гарантира спокойствие на купувачите. Освен това Exapro предоставя платформа, където преговорите са прозрачни и транзакциите са сигурни, подкрепени от екип от експерти, предлагащи поддръжка на всяка стъпка.

Чрез закупуването на употребявани машини фирмите могат да спестят значителни разходи, без да правят компромис с качеството. В Exapro цените за употребявани многоетажни фурни, котлони и ротационни фурни обикновено варират между €6000 и €19 000. Тази гама е доказателство за разнообразния набор от предлагани машини, обслужващи различни мащаби на производство, функционалности и уникални характеристики. 

Като се има предвид, че много от тези машини са направени да издържат, закупуването им втора употреба е икономически разумно решение. От друга страна, продавачите могат да гарантират, че техните машини, които може да лежат бездействащи или недостатъчно използвани, намират нов дом, където са ценени и използвани в пълния си потенциал.

В сложния свят на обработката на храни, където прецизността и последователността са от първостепенно значение, наличието на правилната машина може да направи всичко различно. Независимо дали сте бизнес, който търси надграждане, намаляване или диверсификация, или може би новодошъл, който иска да навлезе в индустрията, колекцията на Exapro от употребявани многоетажни фурни, печки и ротационни фурни предлага решение, пригодено за вашите нужди. Потопете се в света на Exapro и отключете безкрайни възможности за вашите начинания в обработката на храни.

 

Основни предимства на многоетажните фурни, печките и ротационните фурни

Използваните многоетажни фурни, печки и ротационни фурни са неразделни компоненти в хранително-вкусовата промишленост, особено в големи пекарни, ресторанти и други кулинарни среди. Изборът на използвано оборудване в тези категории носи множество предимства:

Ефективност на разходите: Закупуването на употребявани машини предлага значителни финансови спестявания в сравнение с инвестирането в чисто ново оборудване. За фирми с ограничен бюджет или стартиращи фирми тази разлика в разходите може значително да намали капиталовите разходи.

Бърза настройка: За разлика от новите машини, които може да имат дълги срокове за производство и доставка, използваното оборудване е лесно достъпно. Това гарантира, че фирмите могат бързо да ги интегрират и да започнат да ги използват без удължени периоди на изчакване.

Ползи от амортизация: Новите машини се амортизират по-бързо в първите години от жизнения си цикъл. Чрез закупуването на употребявано оборудване бизнесът може да заобиколи тази стръмна крива на амортизация, осигурявайки по-добра възвръщаемост на инвестицията, ако изберат да продадат машината по-късно.

Изпитано и тествано: Използваните машини вече са в експлоатация и по този начин тяхната производителност и надеждност са тествани в реални условия. Това може да предложи на купувача повече увереност във възможностите на машината.

Ползи за околната среда: Изборът на използвани машини допринася за устойчивостта. Той удължава живота на оборудването, като гарантира, че се използват по-малко ресурси за производството на нови машини и намалява отпадъците, изпращани на депата.

Гъвкавост в операциите:

  • Многоетажни фурни: Подреденият дизайн позволява различни продукти да се пекат при различни температури едновременно. Всяка колода може да работи независимо, което я прави идеална за различни продуктови линии.
  • Печки: Печките от промишлен клас предлагат последователно и равномерно разпределение на топлината, като гарантират, че ястията са винаги добре сготвени.
  • Ротационни фурни: Ротационният механизъм осигурява равномерно изпичане, което е от решаващо значение за продукти като хляб и сладкиши, където постоянното качество е ключово.

Надстройки & Обновяване: Много употребявани машини са модернизирани или обновени от предишните си собственици, добавяйки стойност по отношение на подобрени функции или подобрена производителност.

Стойност при препродажба: Качествените машини, дори ако са използвани, запазват прилична стойност при препродажба. Това важи особено за реномирани марки или машини в добро работно състояние. Ако фирмите трябва да модернизират или променят операциите си, те могат да възстановят част от инвестицията си, като продадат оборудването.

Въпреки че привлекателността на чисто новите машини е неоспорима, осезаемите предимства от избора на употребявани многоетажни фурни, печки и ротационни фурни ги правят жизнеспособен и често мъдър избор за много фирми в хранително-вкусовия сектор.

 

Основни машинни параметри на многоетажни фурни, печки и ротационни фурни

Когато купувате или продавате употребявани многоетажни фурни, печки и ротационни фурни на пазар като Exapro, от съществено значение е да сте добре запознати с ключовите параметри на машината, за да сте сигурни, че правите стабилна инвестиция или си осигурявате честна продажба . Ето основните параметри, които трябва да имате предвид:

Капацитет/Размер:

  • За фурни с няколко етажа: Броят на етажите и размерът на всеки слой ще определят общата налична площ за печене.
  • За печки: Помислете за броя на горелките или зоните за готвене.
  • За ротационни фурни: Вижте размера и колко тави или решетки могат да побират едновременно.

Източник на енергия: Тези машини могат да се захранват с електричество, газ или други горива. Източникът на енергия може да повлияе на оперативните разходи, ефективността и изискванията за инсталиране.

Температурен диапазон и еднородност: Проверете температурния диапазон, който фурната или печката може да достигне, и доколко равномерно може да го поддържа в цялата си зона за готвене или печене.

Характеристики за управление: Съвременните машини може да имат цифрови контроли, програмируеми настройки и функции за автоматизация. По-старите модели може да имат ръчни контроли.

Вентилационна и изпускателна система: Особено важно за агрегатите, работещи с газ, наличието на здрава вентилационна система гарантира безопасна и ефективна работа.

Марки и модели: Утвърдените марки често имат репутация за качество, издръжливост и надеждно следпродажбено обслужване. Конкретният модел може също така да предостави представа за функциите и производителността на машината.

Консумирана мощност: Особено за електрически модули разбирането на изискванията за мощност на машината може да даде представа за оперативните разходи.

Размери и отпечатък: Физическият размер на машината ще определи дали тя се побира удобно в предвиденото пространство.

Преносимост: Някои модули може да имат колелца или лесно да се местят, което може да бъде предимство за определени настройки.

Сертификати: Особено важно за обработката на храни, уверете се, че машината се придържа към регионални или специфични за индустрията стандарти за безопасност и здраве.

Допълнителни функции: Някои фурни се предлагат с впръскване на пара, каменни основи или други уникални функции, които могат да бъдат полезни за специфични нужди за печене.

Функции за безопасност: Проверете за механизми за безопасност като автоматично изключване, предпазни клапани и други защитни мерки, които гарантират сигурна работа.

Когато се регистрирате или купувате на платформа като Exapro, предоставянето или търсенето на подробна информация за тези параметри гарантира прозрачност и помага както на купувачите, така и на продавачите да вземат информирани решения. Винаги помнете, колкото по-подробна и точна е информацията, толкова по-плавна ще бъде транзакцията.

 

Област на употреба

Когато се обсъжда областта на използване на многоетажни фурни, печки и ротационни фурни, особено в контекста на покупка и продажба на пазар като Exapro, това се отнася до индустриите или секторите, където тези машини обикновено се използват. Разбирането на областта на употреба гарантира, че машината отговаря на предвидената цел и отговаря на оперативните изисквания и ето основните области на приложение на тези машини:

Пекарни и сладкарници: Това са може би най-честите потребители на многоетажни и ротационни фурни. Пекарните изискват тези машини за масово производство на хляб, сладкиши, торти и други печива. Способността да се справят с множество партиди или различни продукти едновременно ги прави основен продукт в този сектор.

Ресторанти и кафенета: Както многоетажните фурни, така и печките са неразделна част от търговските кухни, където различни ястия трябва да се приготвят едновременно. От печене до скара, тези машини се справят с редица кулинарни задачи.

Хотели и кетъринг услуги: Големите хотели със собствени пекарни или обширни кухненски операции често използват тези машини. Кетъринг услугите, особено тези, които организират големи събития, също се възползват от ефективността и капацитета на тези фурни и печки.

Индустриално производство на храни: Компаниите, занимаващи се с широкомащабно производство на храни, като производители на замразена пица или предварително опаковани печива, използват тези машини заради техните високопроизводителни възможности.

Специализирани търговски обекти: Пицариите или специализираните магазини за хляб, които се фокусират върху конкретни продукти, но в по-голям мащаб, често инвестират в многоетажни или ротационни пещи, за да отговорят на производствените си нужди.

Съоръжения за научноизследователска и развойна дейност (R&D): Компаниите за храни и напитки с отдели за научноизследователска и развойна дейност може да използват тези машини за тестване на нови рецепти или продукти.

Търговия на дребно и супермаркети: Някои големи вериги за търговия на дребно или супермаркети разполагат със собствени пекарни, които използват тези машини за прясна ежедневна продукция.

Разбирането на областта на използване е особено важно в контекста на покупката и продажбата на Exapro, тъй като гарантира, че транзакциите са по-насочени, гарантирайки, че и двете страни ще извлекат максимална стойност от сделката.

 

Производители на многоетажни фурни, печки и ротационни фурни

Има няколко реномирани производители, известни с производството на висококачествени многоетажни фурни, печки и ротационни фурни. Докато наличността на конкретни марки и модели може да варира в Exapro във всеки един момент, по-долу са някои реномирани производители, чието оборудване може да срещнете:

Bongard: Уважавана френска марка, Bongard е в индустрията за оборудване за печене от десетилетия, произвеждайки широка гама пещи за хлебопекарни, включително многоетажни и ротационни фурни.

Rational: Известен със своите конвектомати и усъвършенствани системи за готвене, Rational е основен играч в индустрията, обслужващ нуждите както на ресторантите, така и на нуждите на широкомащабното производство на храни.

Wachtel: Този немски производител е известен със своите издръжливи и ефикасни фурни и ротационни фурни, особено в сектора на занаятчийските пекарни.

Pavailler: Друга известна френска марка, Pavailler произвежда гама от оборудване за печене, включително многоетажни фурни, подходящи за различни размери пекарни.

MIWE: Глобално призната марка, MIWE предлага широка гама от оборудване за печене, включително платформени и ротационни фурни, известни със своята надеждност и иновации.

Polin: Италианска марка, Polin произвежда гама от оборудване за печене, включително многоетажни и ротационни фурни, които са признати за своята изработка и производителност.

Baker Perkins: С история, обхващаща повече от един век, тази базирана в Обединеното кралство компания е специализирана в оборудване за секторите на пекарната, бисквитите и сладкарството.

Sveba Dahlen: Родом от Швеция, Sveba Dahlen е известна с иновативното си оборудване за пекарни, включително декови и ротационни фурни, които отговарят на различни нужди за печене.

Mondial Forni: Италиански производител, който си създаде име в производството на надеждни и технологично напреднали многоетажни и ротационни фурни за пекарни.

Revent: Глобална марка в хлебопекарната индустрия, Revent произвежда висококачествени ротационни фурни, решетъчни пещи и друго оборудване за пекарни.

UNOX: Известен със своето търговско оборудване за готвене, UNOX произвежда широка гама от фурни, включително многоетажни версии, подходящи за различни кулинарни настройки.

Важно е да се отбележи, че въпреки че тези производители са признати в индустрията за тяхното качество и иновации, конкретната наличност на техните машини на платформи като Exapro може да варира въз основа на списъците във всеки един момент. Независимо дали сте купувач или продавач, разбирането на репутацията и продуктовата гама на тези производители може да помогне при вземането на информирани решения на пазара.