Exapro е вашият основен пазар за висококачествени употребявани индустриални машини. Представяме нашата селекция от газови турбини в категория Фабрично оборудване, специално за цялостни производствени единици. Тези газови турбини се поддържат професионално и предлагат отлична комбинация от мощност, ефективност и стойност.

Нашите газови турбини се отличават с осигуряването на стабилна и надеждна производителност за различни индустриални приложения. Идеални за производство на електроенергия, тези турбини са известни със своята висока ефективност, бързо време за стартиране и способност да работят в различни условия на околната среда. Те са подходящи както за самостоятелно производство на електроенергия, така и като част от по-големи интегрирани системи.

Всяка газова турбина преминава през строг процес на проверка, гарантиращ качество и производителност. Нашите машини са рентабилни, обещават значителни спестявания в сравнение с ново оборудване, без да се прави компромис с ефективността. Реномирани марки като General Electric, Siemens и Mitsubishi са част от нашата селекция, известни със своята надеждност и авангардни технологии. Цените варират между €500 000 и €3 000 000, като отговарят на различни бюджетни мащаби.

За подробна информация или за да поискате оферта, свържете се с нашия специализиран екип, готов да ви помогне с вашите специфични нужди. Ние в Exapro целим да улесним растежа на вашия бизнес чрез качество и достъпност. Доверете се на Exapro за вашите нужди от индустриални машини и увеличете производителността си днес.

Nuovo Pignone HNK 50/71

Година: 2002

Пряко договаряне на парна турбина от голяма международна енергийна компания, разположена в Пуертолано. Производителят е Nuovo Pignone, а моделът е HNK 50/71. Парната турбина е проектирана като едноцилиндрова, от кондензационен тип без прегряване, която задвижва ротора на генератора чрез редуктор за намаляване на скоростта. Сглобяването на парната турбина е завършено през 2002 г., като агрегатите така и не са пуснати …


Siemens SIEMENS

Година: 1999

Цена при запитване

Вижте продукта

AE Обединени арабски емирства
Въведение в газовите турбини в завършени производствени единици

Газовите турбини са основен компонент в цялостни производствени единици, служещи като критичен източник на механична енергия за различни индустриални процеси. Тези високоефективни машини преобразуват енергията от горивните газове в механична енергия, която след това може да се използва за генериране на електричество, задвижване на компресори, помпи и други машини във фабрична настройка. Широко използвани в индустрии като производство на електроенергия, нефт и газ, авиация и производство, газовите турбини предлагат надеждно и ефективно решение за посрещане на значителни енергийни нужди.

Видове газови турбини

Газовите турбини се предлагат в различни конфигурации, всяка от които е подходяща за конкретни приложения и оперативни нужди:

 1. Тежкотоварни газови турбини: Тези турбини са предназначени за приложения с висока мощност и обикновено се използват в електроцентрали. Те са здрави, надеждни и способни да генерират значителни количества електроенергия, обикновено вариращи от 50 MW до над 400 MW.

 2. Промишлени газови турбини: По-малки и по-гъвкави от тежкотоварните модели, промишлените газови турбини се използват в различни приложения, включително когенерация (комбинирано производство на топлина и електроенергия), механични задвижващи системи и резервни мощност. Те обикновено произвеждат между 1 MW и 50 MW.

 3. Авиационни газови турбини: Адаптирани от самолетни реактивни двигатели, тези турбини са по-леки и по-компактни, предлагат бързо време за стартиране и висока ефективност. Те са идеални за децентрализирано производство на електроенергия, пикови електроцентрали и аварийно захранване, с изходна мощност от 1 MW до 100 MW.

 4. Микротурбини: Малки газови турбини, които генерират мощност в диапазона от 25 kW до 500 kW. Те често се използват за производство на електроенергия в малък мащаб, когенерация и резервно захранване за търговски и жилищни сгради.

Ключови компоненти и функции

Газовите турбини се състоят от няколко ключови компонента, всеки от които играе решаваща роля в работата на турбината:

 • Компресор: Компресира входящия въздух до високо налягане, което е от съществено значение за ефективното горене.
 • Горивна камера: Смесва сгъстения въздух с гориво и запалва сместа, произвеждайки газове с висока температура и високо налягане.
 • Турбинна секция: Състои се от една или повече степени на турбинни перки, които извличат енергия от газовете под високо налягане, превръщайки я в механична работа.
 • Изпускателна система: Управлява изхвърлянето на отработените газове, като често използва системи за възстановяване на топлината за подобряване на ефективността.

Предимства на газовите турбини

Инвестирането в газови турбини предлага множество предимства за цялостни производствени единици:

 • Висока ефективност: Газовите турбини са високоефективни, особено в конфигурации с комбиниран цикъл, където отпадната топлина се използва за генериране на допълнителна мощност.
 • Надеждност и издръжливост: Проектирани за продължителна работа при трудни условия, газовите турбини предлагат изключителна надеждност и дълготрайност.
 • Ниски емисии: Съвременните газови турбини са проектирани да произвеждат по-ниски емисии в сравнение с традиционните двигатели с вътрешно горене, което ги прави по-екологични.
 • Оперативна гъвкавост: С възможност за бързо стартиране и спиране, газовите турбини могат да реагират бързо на промените в търсенето на енергия, осигурявайки оперативна гъвкавост.
 • Компактен размер: Газовите турбини имат високо съотношение мощност/тегло, което ги прави подходящи за приложения с ограничено пространство.

Съображения при избора на газови турбини

Когато избирате газова турбина за вашата производствена единица, трябва да имате предвид няколко фактора, за да сте сигурни, че отговаря на вашите специфични нужди:

 • Изходна мощност: Определете необходимата изходна мощност, за да изберете турбина, която отговаря на вашите енергийни нужди. Обмислете както настоящите, така и бъдещите изисквания за захранване.
 • Тип гориво: Газовите турбини могат да работят с различни горива, включително природен газ, дизел и биогорива. Изберете турбина, съвместима с най-лесно достъпното и рентабилно гориво.
 • Ефективност: Турбините с по-висока ефективност намаляват разхода на гориво и оперативните разходи. Помислете за системи с комбиниран цикъл за максимална ефективност.
 • Поддръжка и обслужване: Оценете изискванията за поддръжка и наличността на сервизна поддръжка. Надеждната поддръжка е от решаващо значение за осигуряване на непрекъсната работа.
 • Разпоредби за опазване на околната среда: Уверете се, че турбината отговаря на местните и международните стандарти за емисии и разпоредбите за околната среда.
 • Първоначални и оперативни разходи: Помислете както за първоначалните разходи за закупуване, така и за дългосрочните оперативни разходи, включително гориво, поддръжка и потенциален престой.

Популярни марки и цени

Няколко реномирани марки произвеждат газови турбини, известни със своята надеждност и производителност. Ето няколко забележителни:

 • General Electric (GE): Водещ производител на газови турбини, GE предлага широка гама от модели за различни приложения. Цените на газовите турбини на GE могат да варират от $10 милиона до над $100 милиона, в зависимост от размера и спецификациите.

 • Siemens: Газовите турбини на Siemens са известни със своята висока ефективност и напреднала технология. Техните продукти обикновено варират от $8 милиона до $90 милиона.

 • Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS): MHPS осигурява здрави и надеждни газови турбини, подходящи за различни индустриални приложения. Цената обикновено пада между $9 милиона и $95 милиона.

 • Слънчеви турбини (компания на Caterpillar): Специализира в промишлени и търговски газови турбини с фокус върху приложения със среден размер. Цените варират от $1 милион до $20 милиона.

 • Rolls-Royce: Известен с авиационни газови турбини, които предлагат висока ефективност и бързо стартиране. Турбините на Rolls-Royce са на цена от 5 до 60 милиона долара.

Заключение

Газовите турбини са основен компонент в цялостни производствени единици, осигурявайки надежден и ефективен източник на механична енергия за различни промишлени процеси. С няколко налични типа, включително тежкотоварни, промишлени, авиационни и микротурбини, изборът на правилния модел зависи от специфичните оперативни нужди и изисквания за мощност. Популярни марки като General Electric, Siemens, Mitsubishi Hitachi Power Systems, Solar Turbines и Rolls-Royce предлагат набор от висококачествени газови турбини, които да отговарят на различни приложения и бюджети. Чрез внимателно оценяване на фактори като изходна мощност, тип гориво, ефективност и изисквания за поддръжка, фирмите могат да гарантират, че инвестират в правилната газова турбина, за да подобрят своите производствени възможности и цялостната оперативна ефективност.