В Exapro предлагаме богат избор от употребявани изпарители, които са от съществено значение за ефективните процеси на концентрация и пречистване във фармацевтичната и химическата промишленост. Тези машини са предназначени за отстраняване на разтворителите от разтворите чрез изпаряване, което гарантира висококачествени и чисти крайни продукти. Цените на нашите изпарители варират от €10 000 за базови модели до €200 000 за усъвършенствани, високопроизводителни устройства от водещи марки като Buchi, GEA, SPX Flow и De Dietrich. Всяка машина се отличава с уникални спецификации, като например капацитет на изпаряване, тип (напр. ротационна, падащ филм, принудителна циркулация), контрол на температурата и ниво на автоматизация, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични производствени изисквания.

При избора на изпарител вземете предвид ключови фактори, като например вида на обработваните материали, необходимата скорост на изпаряване, енергийната ефективност, точността на температурния и вакуумния контрол и лесната поддръжка. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на висококачествено и ефективно изпаряване, оптимизиране на производствените процеси и осигуряване на постоянство на продуктите. Инвестирането в нашите употребявани изпарители не само осигурява достъп до оборудване от най-висок клас на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на издръжливите машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектния изпарител, който да подобри вашите фармацевтични или химически преработвателни операции.

Проучете още днес обявите на Exapro’за да откриете надеждни изпарители, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди от концентрация и пречистване.

Изпарител Spomasz Pleszew DUO CAA 18

Година:

Изпарител за млечно-карамелени маси DUO CAA 18 -работна мощност на един котел: 50 dm3, V= 0,050m3 - общ капацитет на един котел: 70 dm3, V = 0,070 m3 -нагрята пара при налягане: 8 Bar -търсене на пара: 274 kg/h -търсена мощност: 4,1 kW -върхова скорост на миксера: 74 об/мин - капацитет на устройството: млечна маса: 220 kg/h, воден карамел: 180 …

Изпарител Infitek RD-400

Година:

В изпарителя са включени: стъклен охладител, дестилационна колба и приемник с обем 1 л, електронен вакуумен контролер. Ротационният изпарител е устройство за концентриране и изпаряване на проби. Той позволява бърза дестилация както на малки, така и на големи количества разтворител. Ефективността на дестилацията се повишава чрез правилната конструкция на изпарителя, използването на намалено налягане и въртенето на дестилационната колба. Изпаряването …

Изпарител BUCHI P-6

Година:

Устройство след шоуто. Включва стъклен кондензатор, приемник, стъклен тройник, метална скоба, свързваща кондензатора с приемника, маркуч, свързващ Multivapor P-6 с кондензатора, комплект от 60 ml епруветки с капачки и септи. Системата не включва стойка за охладител и вакуумна помпа.

Изпарител ECO ICE-54-D06

Година: 2021

Изпарител ECO ICE-54-D06 Година 2021 Изпарител с обем два кубика нов , с оригинална опаковка Цена за единица

Buchi R-300

Година: 2022

Rotavapor в комплект с цилиндър и вакуумна помпа. Практически нова машина, време за ползване 8 часа.

Изпарител Buchi R-210

Година: 2014

Използван вакуум изпарител Buchi модел Rotavapor R-210. Година на строителство 2014г. Водна баня: 20-95 градуса С Вместимост на колбата: 50-4000 мл Окомплектован с: вакуум контролер, вакуум помпа, радиатор, термостат.


Confitrac sprl CDS-161205

Година: 2017

Производител : Confitrac sprl Модел: CDS-161205 Година : 2017 Тип : Освежител на въздуха Състояние : нов, никога не е използван. Инсталация, състояща се от: - Хоризонтален цилиндричен дезодорант с плитко легло, разделен на две хоризонтални отделения, поддържан от две опори и предлагащ възможност за третиране на 250 кг в едно отделение или 500 кг в две отделения. - Хоризонтален …

Buchi Rotavapor R-210

Година: 2014

Използван вакуум изпарител Buchi модел Rotavapor R-210. Година на строителство 2014г. Водна баня: 20-95 градуса С Вместимост на колбата: 50-4000 мл Окомплектован с: вакуум контролер, вакуум помпа, охладител, термостат.

Leybold Sputter Univex 450 B

Година:

Размери: 1400 x 1200 H 2250mm Електрически шкаф: 600 x 800 H 1850 мм Контролер: SIMATIC C7-634

Lanphan R-1010

Година: 2017

Lanphan Модел R-1010, 110V, 10L, Серия Solvent Pro. Неизползван, още в кутия. Ново условие.

Corning 50L

Година:

Ротационен изпарител Corning с 50 L колба Използван ротационен филмов изпарител от Corning (UK). Изпарителят има 50 л въртяща се изпарителна колба, задвижвана от редуктор с регулируема скорост и ел. мотор 0.37 kW, 1425 rpm, 380 V, 50 Hz. Ex дизайн (EExdIIBT4). Нагряване на колбата чрез намотка вътре в резервоара за баня - може да се използва на пара, масло …


Luwa LN0200

Година: 1981

Физически размер: 8 m височина x 2,4 m x 2,8 m Luwa 2007/57 - 1981 г Вътрешен обем 280 литра Обем на якето 26 литра

TOURNAIRE Colonne de rectification ATEX

Година: 2015

Година: 2015 - Инсталация ATEX 3G IIBT4, вътре в инсталацията: зона 1G Режим на работа: непрекъснат - периодичен - полусериен. Налягане: Под вакуум - 3barg макс Размер на бойлера: 50 литра (възможни 200 литра) Скорост на потока: Приблизително 180 Kg/час захранване на смес вода/етанол (90/10) при атмосферно налягане със скорост на обратен хладник 5. Теоретичен брой тарелки: 20 --> Възможно …

PEFA Spomasz CKA22

Година: 1977

Котел за готвене на пълнежи PEFA Spomasz CKA22 Работно налягане: 8 at Консумация на пара: ~ 95 kg / h Общ капацитет: 220л Работен капацитет: 150L Задвижване на бъркалка: 1.5kW Въртене на бъркалката: ~ 40 об./мин Производителност: 2000-2500 кг / 8ч Време за един цикъл: 23-35 мин Електрическо отопление Фабричен номер: 166 Година на производство: 1977г Включена помпа CPA39 Размери …


Frimetal MRL-700-E

Година: 2001

Изпарител Mural Frimetal от 2001 г. в експлоатация, с кондензатор и ел. табло

Steroglass Strike 202

Година:

ОПИСАНИЕ: Ротационен изпарител, марка Steroglass Tools, модел 202. СЕКТОРИ НА УПОТРЕБА: Фармацевтични, химически, козметични, хранителни, диетични, медицински изделия, производство. ОСНОВНИТЕ ФУНКЦИИ: Ротационният изпарител Strike 202 съчетава функционални характеристики и висока производителност благодарение на своя ергономичен дизайн. Strike 202 е проектиран да отговаря на изискванията за безопасност в съответствие с директивите за машиностроене и електромагнитна съвместимост. Новият ротационен изпарител се отличава …


Повишаване на ефективността и чистотата: Изчерпателно ръководство за изпарители във фармацевтичната и химическата промишленост

Изпарителите са критични компоненти във фармацевтичната и химическата промишленост, като играят жизненоважна роля в концентрирането на разтвори, пречистването на вещества и възстановяването на разтворители. Тези машини са от съществено значение за широк спектър от приложения - от производството на химикали с висока чистота до концентрирането на фармацевтични препарати. Разбирането на различните видове, характеристики и съображения при закупуването на изпарители може значително да подобри производствените ви възможности. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от изпарители, осигурявайки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Видове изпарители

Изпарителите се предлагат в различни видове и конфигурации, за да отговарят на специфичните промишлени нужди. Ето и преглед на основните видове:

Изпарители с падащо фолио

Изпарителите с падащ филм се използват за концентриране на разтвори с нисък вискозитет. Те работят чрез разпределяне на течността върху вертикална повърхност, където тя образува тънък филм и се изпарява при спускането си.

 • Изпарители с падащ филм с единичен ефект: Подходящи са за приложения, при които енергийната ефективност не е от първостепенно значение.
 • Изпарители с падащ филм с многократно действие: Използват няколко етапа за повторно използване на енергията от парите, което значително подобрява енергийната ефективност.

Изпарители с нарастващо фолио

Изпарителите с издигащ се филм използват топлина, за да създадат издигащ се филм от течност върху стените на вертикални тръби, което кара течността да се изпарява при издигането си. Те са подходящи за разтвори с нисък до умерен вискозитет.

 • Изпарители с издигащ се филм с единичен ефект: Идеални за прости задачи за концентриране.
 • Изпарители с издигащ се филм с многократно действие: Повишават енергийната ефективност чрез използване на няколко етапа за повторно използване на парите.

Изпарители с принудителна циркулация

Изпарителите с принудителна циркулация използват помпи за циркулиране на течността през топлообменника, което ги прави подходящи за вискозни разтвори и материали, склонни към замърсяване.

 • Стандартни изпарители с принудителна циркулация: Използват се за приложения с общо предназначение.
 • Изпарители с принудителна циркулация с висока производителност: Предназначени са за високовискозни или чувствителни на топлина материали.

Тънкослойни изпарители

Изпарителите с тънък филм се използват за концентриране на чувствителни към топлина материали. Те създават тънък филм от течност върху нагрята повърхност, което позволява бързо изпаряване с минимална термична деградация.

 • Стандартни тънкослойни изпарители: Подходящи за широк спектър от приложения, включително фармацевтични и химически продукти.
 • Високовакуумни тънкослойни изпарители: Работят в условия на висок вакуум, за да понижат температурата на кипене, идеални за чувствителни към топлина материали.

Изпарители с изтрити филми

Изпарителите с изтрито фолио използват механични чистачки за разнасяне на течността в тънък филм върху нагрятата повърхност, което повишава ефективността на топлопренасянето и изпарението. Те са подходящи за силно вискозни и чувствителни към топлина материали.

 • Стандартни изпарители с избърсващ филм: Използват се в различни промишлени приложения, включително в химическата и фармацевтичната промишленост.
 • Изпарители с избърсано фолио с висока производителност: Предназначени са за приложения, изискващи прецизен контрол и висока ефективност.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на изпарител е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания. Ключовите фактори включват:

Изпарител

Капацитет и пропускателна способност

Капацитетът и пропускателната способност определят обема на материала, който изпарителят може да обработва в рамките на даден период от време. Уверете се, че изпарителят може да отговори на вашите производствени цели, независимо дали става въпрос за малки партиди или за мащабни промишлени операции. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за капацитета и пропускателната способност, като ви помагат да намерите машина, която отговаря на вашите нужди.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност е от решаващо значение за намаляване на оперативните разходи и въздействието върху околната среда. Търсете изпарители с характеристики като стъпала с множество ефекти, системи за рекуперация на топлина и усъвършенствани системи за управление, за да оптимизирате използването на енергия.

Съвместимост на материалите

Уверете се, че изпарителят е съвместим с видовете материали, които обработвате, включително с техните химически свойства и термична чувствителност. Материалите на конструкцията, като неръждаема стомана или специални сплави, трябва да се избират въз основа на корозивността и реактивността на веществата.

Размах на температурата и налягането

Размахът на температурата и налягането на изпарителя трябва да съответства на изискванията на вашите процеси. Възможностите за работа при висок вакуум и ниска температура са от съществено значение за обработката на чувствителни към топлина материали, докато възможностите за работа при високо налягане са необходими за някои химични реакции.

Автоматизация и управление

Усъвършенстваните системи за автоматизация и контрол повишават точността, последователността и ефективността на процесите на изпаряване. Функции като програмируеми настройки, интерфейси със сензорен екран, наблюдение в реално време и автоматични настройки могат значително да повишат производителността и да осигурят постоянно качество на продукта.

Поддръжка и възможност за почистване

Дизайнът на изпарителя трябва да улеснява лесната поддръжка и почистване, за да се намалят времето за престой и оперативните разходи. Помислете за характеристики като системи за почистване на място (CIP) и леснодостъпни компоненти.

Водещи марки в областта на изпарителите

Надеждните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои водещи марки на пазара на изпарители:

 • Büchi: Известна със своите високопрецизни и иновативни изпарители, компанията Büchi предлага надеждни решения, подходящи за различни фармацевтични и химически приложения.
 • GEA: Изпарителите на GEA’са известни със своята издръжливост и усъвършенствана технология и са популярни в индустриалния сектор.
 • SPX FLOW: Предлага гама от високоефективни изпарители, известни със своята надеждност и ефективност при взискателни приложения.
 • Pfaudler: Предлага универсални изпарители, характеризиращи се с ефективност и здравина, подходящи за мащабни операции.
 • Luwa: Известен с висококачествени изпарители, проектирани за прецизно и високоскоростно изпаряване, идеални за сложни и високообемни производства.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, което осигурява достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани изпарители

Цената на употребяваните изпарители варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко хиляди до няколкостотин хиляди долара. Например, употребяван тънкослоен изпарител на Büchi може да бъде на цена от около 20 000 до 50 000 долара, докато изпарител от висок клас на GEA с множествен ефект може да струва между 100 000 и 300 000 долара. Пазарът на Exapro’предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Изпарителите са основни инструменти във фармацевтичната и химическата промишленост, като предлагат ефективни и надеждни решения за концентриране, пречистване и възстановяване на материали. Чрез разбиране на различните видове изпарители и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията могат да вземат информирани решения, които да подобрят оперативните им възможности. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от изпарител с падащ филм, изпарител с принудителна циркулация, изпарител с тънък филм или изпарител с изтрит филм, обширната инвентаризация на Exapro’и удобният за потребителя интерфейс улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите нужди от изпаряване.