В Exapro предлагаме богат избор от употребявани камери, необходими за професионалното видеопроизводство в телевизионната, филмовата и аудио индустрията. Тези камери са проектирани да осигуряват висококачествени кадри с изключителна яснота, точност на цветовете и детайлност, като отговарят на широк спектър от производствени нужди - от документални филми до излъчване на живо. Цените на нашите камери варират от €2 000 за моделите от начално ниво до €50 000 за усъвършенствани устройства от професионален клас на известни марки като Sony, Canon, RED, Blackmagic Design и Panasonic. Всяка камера се отличава с уникални спецификации, като например размер на сензора, разделителна способност (4K, 5K и повече), честота на кадрите, динамичен обхват и възможности за свързване, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични производствени изисквания.

При избора на камера вземете предвид ключови фактори като типа на проектите (напр. филми, телевизия, документални филми, събития на живо), необходимата разделителна способност и кадрова честота, работата при слаба светлина и наличието на съвместими обективи и аксесоари. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на висококачествено видеопроизводство, оптимизиране на ефективността на работния процес и адаптиране към различни среди на снимане. Инвестирането в нашите употребявани фотоапарати не само осигурява достъп до първокласно оборудване на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на високопроизводителните технологии. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектната камера, която да повиши възможностите ви за видео продукция.

Проучете още днес обявите на Exapro’за да откриете надеждни камери, които осигуряват изключителна производителност и стойност за нуждите на вашето излъчване, филми и аудио продукция.

Arri ALEXA LF

Година:

1 калъф Peli 1620 (черен) 1 Arri Alexa LF (с безжичен видеомодул)| 1053 часа време за работа 1 Arri LPL-монтаж + капак 1 адаптер за батерии Arri BAB-HV Bebob V-Cine 1 мостова плоча Arri BP-12 1 Нивелиращ блок Arri LB-1 1 дръжка за камера Arri CCH-1 + удължител 1 удължител за ръкохватката на Arri HEB-2 1 скоба за визьора на …

Камера ARRI Alexa Mini

Година:

Продава се ARRI Alexa Mini 1750 Hours в много добро състояние с двата лиценза. Всичко е в отлично работно състояние.

Камера ARRI Alexa XT Studio

Година:

Продава се ARRI Alexa XT Studio в отлично и много добро състояние,в комплект с цифров EVF и оптичен визьор.Насладете се на каданс на движението на механичен затвор плюс аксесоари за повикване. Arri ALEXA XT Studio Характеристики: -16:9, 4:3 и режими на сензора Open Gate -Оптичен визьор и въртящ се огледален затвор -Вътрешен ARRIRAW до 120 кадъра в секунда -ProRes 4444 …
Arri Alexa SXT Plus

Година:

Запазвайки солидната основа, върху която е изградена ALEXA, камерите ARRI Alexa SXT PLUS Second Hand също предлагат ProRes 4K запис, подобрено качество на изображението, мощно управление на цветовете, три напълно независими HD-SDI изхода и поддръжка за новия SXR High speed и голям Capture капацитет . От пускането си на пазара ключовото предимство на системата ALEXA е нейната уникална комбинация от …

Камера RED MONSTRO 8K

Година:

Използвана камера RED MONSTRO 8K видима в Италия 1.500 часа
Arri Alexa Mini

Година:

Arri Alexa Mini Camera Kit с 4: 3 и Raw лиценз, 7200hrs, използван Цветен изход Rec 709, потребителски вид или Log C Импортиране на потребителски 3D LUT, ASC CDL параметър (наклон, отместване, мощност, наситеност) Регулируеми параметри на изображението Коляно, гама, наситеност, черна гама, наситеност по нюанс Контрол на фокуса и експозицията Пийпинг, зебра, фалшив цвят Баланс на бялото Ръчен и …


Изчерпателно ръководство за професионални камери за излъчване, филми и аудио продукция

В динамичния свят на телевизионното, филмовото и аудиопроизводството професионалните камери са крайъгълен камък за заснемане на висококачествено визуално съдържание. Тези камери са проектирани така, че да отговарят на строгите изисквания на различни производствени среди - от игрални филми и телевизионни предавания до събития на живо и онлайн медии. Разбирането на видовете, характеристиките и съображенията за закупуване на професионални камери може значително да повиши вашите производствени възможности и да гарантира изключителни резултати. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от професионални камери, като осигурява достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Видове професионални камери

Професионалните камери се предлагат в различни видове, всеки от които е съобразен със специфичните производствени нужди и условия. Основните типове включват:

Камери за кино

Камерите за кино са предназначени за филмови продукции от висок клас, като предлагат превъзходно качество на изображението, динамичен обхват и гъвкавост при постпродукцията. Тези камери се използват за създаване на игрални филми, реклами и високобюджетни телевизионни предавания.

 • Пълнокадрови кинокамери: Оборудвани са с големи сензори, които улавят повече детайли и осигуряват кинематографична дълбочина на рязкост. Идеални за филмови продукции от най-висок клас.
 • Камери за кино Super 35: Стандарт в индустрията, балансиращ между качество и гъвкавост за различни мащаби на продукцията.

Камери за радиоразпръскване

Камерите за радиоразпръскване са проектирани за телевизионни продукции на живо, спортни и новинарски предавания. Тези камери са създадени да се справят с динамични снимачни среди и предлагат надеждни възможности за свързване за предаване на живо.

 • Студийни камери: Оптимизирани за контролирани студийни среди с широки възможности за управление и изход с висока разделителна способност.
 • Полеви камери: Преносими и издръжливи, предназначени за предавания на открито и събития на живо, като осигуряват висококачествени кадри в движение.

Камери за електронно събиране на новини (ENG)

КамеритеENG се използват за репортажи и производство на новини на терен. Те са леки, преносими и са проектирани за бързо разгръщане и лесна употреба в бързо променяща се среда.

 • Компактни ENG камери: Идеални за самостоятелни журналисти и бързо отразяване на новини.
 • Професионални ENG камери: Оборудвани с усъвършенствани функции за по-обстойни репортажи и предавания на живо.

Без огледала и DSLR фотоапарати

Без огледала и DSLR фотоапаратите станаха популярни в професионалното видеопроизводство благодарение на компактния си размер, сменяемите обективи и високото качество на изображението. Тези фотоапарати са универсални и подходящи за широк спектър от приложения - от независимо филмопроизводство до корпоративни видеоклипове.

 • Без огледала: Известни са с лекия си дизайн и усъвършенствани системи за автоматично фокусиране, отлични както за видео, така и за фотография.
 • DSLR фотоапарати: Традиционно използвани за фотография, много от тях вече предлагат отлични видеовъзможности, което ги прави универсални инструменти за създателите на мултимедия.

Акционни фотоапарати

Акционните фотоапарати са компактни, здрави и предназначени за заснемане на висококачествено видео в екстремни условия. Те са идеални за приключенски спортове, заснемане на документални филми и сценарии, изискващи преносимост и издръжливост.

 • Стандартни екшън камери: Осигуряват видео с висока разделителна способност в малка, водоустойчива опаковка, идеална за снимане в движение.
 • 360-градусови екшън камери: Заснемат поглъщащо 360-градусово видео, предлагайки уникални перспективи и творчески възможности.

Exapro предлага разнообразие от професионални камери, което гарантира, че творците могат да намерят оборудване, което отговаря на специфичните им производствени нужди.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на професионална камера е от решаващо значение да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че камерата отговаря на вашите производствени изисквания. Ключовите фактори включват:

Резолюция и честота на кадрите

Резолюцията и честотата на кадрите, които камерата може да поддържа, са от основно значение. По-високите резолюции (като 4K и 5K) и по-високите честоти на кадрите (като 60 кадъра в секунда или 120 кадъра в секунда) са от съществено значение за заснемането на детайлни и плавни кадри с движение. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за разделителната способност и честотата на кадрите, като ви помагат да намерите камера, която отговаря на творческите ви нужди.

Размер и тип на сензора

Размерът и типът на сензора оказват значително влияние върху качеството на изображението, дълбочината на рязкост и работата при слаба осветеност. Пълнокадровите сензори предлагат превъзходно качество на изображението и възможности за работа при слаба светлина, докато сензорите Super 35 осигуряват баланс между качество и гъвкавост. Безогледалните и DSLR фотоапарати обикновено използват сензори APS-C или Micro Four Thirds, които са по-малки, но все пак осигуряват отлично качество на изображението.

Динамичен обхват

Широкият динамичен диапазон позволява на фотоапарата да улавя повече детайли както в светлите, така и в сенките, което осигурява по-голяма гъвкавост при постпродукцията. Фотоапаратите с възможности за висок динамичен обхват (HDR) са от съществено значение за постигане на кадри от професионално ниво.

Съвместимост на обектива

Сменяемите обективи осигуряват гъвкавост при кадрирането и творческото изразяване. Уверете се, че фотоапаратът е съвместим с широк набор от обективи, за да отговаря на различните сценарии на снимане. Типовете монтажи се различават при различните марки, затова проверете съвместимостта на обективите, които вече притежавате или планирате да придобиете.

Свързаност и съхранение

Професионалното производство често изисква надеждни възможности за свързване за наблюдение, запис и предаване на живо. Търсете камери с множество опции за вход/изход, като HDMI, SDI и XLR. Освен това обмислете възможностите и форматите за съхранение, тъй като кадрите с висока резолюция изискват значителен капацитет за съхранение и бързи скорости на запис.

Качество на изработката и ергономичност

Качеството на изработката и ергономичността на камерата влияят върху нейната използваемост и издръжливост, особено в сложни производствени условия. Обърнете внимание на теглото, форм-фактора и уплътнението на камерата срещу атмосферни влияния, както и на разположението на контролите и лекотата на използване.

Водещи марки в областта на професионалните камери

Надеждните марки и производители често са синоним на по-високо качество и по-добра поддръжка. Някои водещи марки на пазара на професионални фотоапарати включват:

 • RED: Известна със своите кинокамери от висок клас, компанията RED предлага изключително качество на изображението и гъвкавост, което я прави най-добрия избор за професионалните режисьори.
 • ARRI: Камерите на ARRI’са известни със своята наука за цветовете и динамичен обхват, широко използвани в игрални филми и продукции от висок клас.
 • Sony: Sony предлага широка гама от професионални камери - от модели за кино и излъчване до безогледални варианти, известни с напредналата си технология и надеждност.
 • Canon: Професионалните фотоапарати на Canon’се отличават с точност на цветовете и съвместимост с обективи, подходящи както за кино, така и за излъчване.
 • Blackmagic Design: Blackmagic предлага достъпни, висококачествени камери със стабилни функции, което ги прави популярни в независимото кино и продукцията на живо.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, което осигурява достъп до надеждна и добре поддържана техника.

Цени на употребявани професионални камери

Стойността на употребяваните професионални камери варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко хиляди до няколко десетки хиляди долара. Например, употребявана камера Blackmagic Design може да бъде на цена от около 2 000 до 5 000 долара, докато високотехнологична кинокамера RED или ARRI може да струва между 20 000 и 50 000 долара. Пазарът на Exapro предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Професионалните камери са основни инструменти в телевизионната, филмовата и аудио индустрията, като предлагат несравнима резолюция и качество на изображението за създаване на съдържание. Чрез разбиране на различните видове камери и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията и творците могат да вземат информирани решения, които съответстват на техните производствени нужди. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествена употребявана техника, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от кинокамера, излъчваща камера, ENG камера, безогледална или DSLR камера, или екшън камера, обширният инвентар и удобният интерфейс на Exapro’улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите производствени начинания.