Охлаждащи тунели, основни в индустрии, вариращи от хранителна до фармацевтична, осигуряват бързо и равномерно охлаждане на продукта. На Exapro, водещ пазар за използвани промишлени машини, ще намерите тези машини, пригодени за различни нужди. С цени, вариращи между 21 000 евро и 70 000 евро, Exapro обслужва както бюджетни бизнеси, така и тези, които търсят първокласни решения.

Ключовите параметри, които трябва да имате предвид, докато навигирате в списъците на Exapro, включват размери на тунела, метод на охлаждане, скорост на конвейера и изисквания за мощност. Освен това подробности като марката, възрастта и историята на поддръжката на машината предлагат представа за нейната стойност и потенциален живот. Известни марки като Sollich, GEA и Haas често използват платформата, предлагайки гаранция за качество и производителност.

Независимо дали сте сладкарски предприемач, гарантиращ идеалното втвърдяване на шоколадовите бонбони, или фармацевтичен производител, който запазва целостта на чувствителните към температура продукти, обширният каталог на Exapro гарантира, че ще намерите охлаждащ тунел, отговарящ на вашите прецизни спецификации. Продавачите се възползват от прозрачното изброяване на параметрите на машината, което гарантира, че се свързват с правилната аудитория. С Exapro както купувачите, така и продавачите са готови за успешни транзакции, гарантирани за качество, прозрачност и стойност.

CES -LT-LIN-5mX0.66-PODB-E Гореща оферта

Година: 2006

Ширина на лентата / колана 645 mm
Тип хладилен агент Liquid Nitrogen

Frigoscandia GYRoCOMPACT 400 Classic

Година: 1999

Ширина на лентата / колана 600 mm
Тип хладилен агент Ammonia
Изход 500 kg/h

DMA Fördertechnik Heliflex-Durchlaufkühler HDK/NFA

Година: 1998

Ширина на лентата / колана 225 mm
Тип хладилен агент 34% Ethylen/-6/+0,0

Спирала за вътрешно охлаждане - марка ALIT - година на производство 2014г Гореща оферта

Година: 2014

Ширина на лентата / колана 700 mm
Тип хладилен агент in ambiente oppure in cella
Изход 800 kg/h

Охлаждащ тунел Frigoscandia MX 82

Година: 1990

Изход 5200 kg/h
Тип хладилен агент ammonia

Frigoscandia MX92

Година: 2000

Изход 5850 kg/h
Тип хладилен агент

Охлаждащ тунел Sollich KP920

Година: 1981

Ширина на лентата / колана 400 mm
Тип хладилен агент

Frigoscandia Midget Superhulk

Година: ~ 1997

Ширина на лентата / колана 400 mm
Тип хладилен агент Freon
Изход 750 kg/h

97 000 €

Вижте продукта

GB Великобритания


Охлаждащ тунел Gami TR-300-8

Година: 2019

Ширина на лентата / колана 300 mm
Тип хладилен агент

21 000 €

Вижте продукта

GB Великобритания


Двойна спирала Kaak

Година: 1987

Ширина на лентата / колана 800 mm
Тип хладилен агент

Охлаждащ тунел Triphase double spiral freezer

Година: 1993

Ширина на лентата / колана 660 mm
Тип хладилен агент

Охлаждащ тунел Kaak cooling tower

Година: 2007

Ширина на лентата / колана 1075 mm
Тип хладилен агент

Buse WF O 70/610-02607

Година: 2012

Ширина на лентата / колана 750 mm
Тип хладилен агент N² nitrogen

Air Products IQF 1220.15/3070 Охлаждащ тунел

Година:

Ширина на лентата / колана 1220 mm
Тип хладилен агент Nitrogen
Изход 5000 kg/h

Air Products IQF 1220.15/3070 Охлаждащ тунел

Година:

Ширина на лентата / колана 1220 mm
Тип хладилен агент nitrogen
Изход 5000 kg/h

Kriotecnica MTL6,5x100

Година: 2002

Ширина на лентата / колана 1200 mm
Тип хладилен агент azoto liquido

Kelox 60x7

Година: 1997

Ширина на лентата / колана 600 mm
Тип хладилен агент nitrogen

Охлаждащ тунел Air Liquide-Jackstone CCT Cryomaster

Година:

Ширина на лентата / колана 600 mm
Тип хладилен агент nitrogen

Dohmeyer DOH-TUN-11200 Охлаждащ азотен тунел

Година:

Ширина на лентата / колана 1200 mm
Тип хладилен агент nitrogen

CIMS Мултифризер тип Т тунелен фризер

Година:

Ширина на лентата / колана 1970 mm
Тип хладилен агент ammonia/freon


Охлаждащи тунели в хранително-вкусовия сектор: дълбоко гмуркане с Exapro

В оживената сфера на обработката на храни ролята на машините е монументална. А когато говорим за постигане на оптимална температура на продукта след производството, охлаждащите тунели са наистина незаменими. В Exapro ние осъзнаваме значението на тези инструменти и предоставяме надежден пазар за закупуване и продажба на употребявани промишлени машини, включително охлаждащи тунели. И така, нека да разопаковаме чудото, което е охлаждащият тунел, и да разберем как Exapro се откроява в своите предложения.

Охлаждащите тунели са специализирани машини, използвани предимно в хранително-вкусовата промишленост за бързо понижаване на температурата на продуктите до желаното ниво. Това може да се дължи на причини, вариращи от осигуряване на правилно фиксиране на продуктите (като шоколадови бонбони) до увеличаване на срока на годност и гарантиране на безопасността на продукта. Обикновено продуктите се движат по конвейер през среда с контролирана температура, като получават равномерно охлаждане, докато напредват.

Дизайнът и възможностите на охлаждащите тунели могат да варират в зависимост от вида на хранителния продукт, желаната крайна температура и скоростта, с която трябва да се случи охлаждането. Те могат да използват методи като охладен въздух, охлаждане или дори охлаждащи течности, в зависимост от специфичните изисквания.

Защо да изберете Exapro за вашите нужди?

С широка гама от налични опции, Exapro може да се похвали с изчерпателна колекция от охлаждащи тунели, отговарящи на различни нужди за обработка на храни. Това разнообразие гарантира, че професионалистите могат да намерят машина, която отговаря идеално на техните специфични изисквания. Нашите списъци с машини се подлагат на строги проверки. Това гарантира, че това, което виждате, е това, което получавате, елиминирайки неприятните изненади след покупката. В Exapro даваме приоритет на прозрачните сделки. От цените до подробностите за машините, цялата информация е ясно изложена за купувачи и продавачи.

Изборът на употребявани машини не е само за спестяване на разходи, но и за оптимизиране на ресурсите. В Exapro разбираме този баланс, поради което предлагаме опции на конкурентни цени, без да правим компромис с качеството. В Exapro диапазонът на цените за употребявани охладителни тунели в хранително-вкусовия сектор варира предимно между 21 000 евро и 70 000 евро. Така че, независимо дали клоните към машина от начално ниво или обмисляте първокласна инвестиция, обширният каталог на Exapro гарантира, че вашите специфични нужди са адресирани.

Exapro не е ограничен до определен регион. Нашият обхват обхваща целия свят, свързвайки купувачи и продавачи от различни краища на света. Това означава по-широки възможности за купувачите и по-широка аудитория за продавачите.

Ако сте на пазара за охлаждащ тунел или искате да продадете такъв, Exapro е вашият доверен пазар, преодоляващ пропастта между търсенето и предлагането в сферата на използваните промишлени машини. С нашия ангажимент за качество, доверие и безпроблемни транзакции, Exapro гарантира, че професионалистите в хранително-вкусовата промишленост разполагат с ресурсите, от които се нуждаят, за да работят ефективно и ефикасно.

 

Основни предимства на охлаждащите тунели

Охлаждащите тунели играят важна роля в хранително-вкусовата промишленост и различни други сектори, които изискват бързо и равномерно охлаждане на продуктите. Ето основните предимства на използването на охлаждащи тунели:

Равномерно охлаждане: Охлаждащите тунели гарантират, че продуктите получават постоянно охлаждане навсякъде. Тази равномерност предотвратява образуването на температурни градиенти, които могат да причинят дефекти на продукта, особено при чувствителни артикули като шоколад, където равномерното охлаждане осигурява лъскаво покритие и предотвратява цъфтежа.

Повишена ефективност: С непрекъсната производствена линия, охлаждащите тунели позволяват по-високи нива на производство. Продуктите могат да се охлаждат бързо последователно, като се подобрява общата производителност на производствения процес.

Оптимизиране на пространството: Вместо да се разпространяват продукти в голяма площ за охлаждане или да се използват множество хладилни агрегати, охлаждащите тунели рационализират процеса в ограничено пространство, като използват ефективно фабричните недвижими имоти.

Подобрено качество на продукта: Постоянното и контролирано охлаждане може значително да подобри качеството на продукта. Той гарантира, че продуктите запазват своята форма, текстура и вкус, което е особено важно при храни като сладкарски изделия или печива.

Универсалност: Модерните охлаждащи тунели могат да се регулират, за да отговарят на различни продукти и нужди за охлаждане. Те могат да бъдат персонализирани по отношение на скоростта на конвейера, температурните настройки и методите на охлаждане (въздух, течност или комбинация).

Енергийна ефективност: Когато се поддържат и експлоатират оптимално, охлаждащите тунели могат да бъдат по-енергийно ефективни в сравнение с традиционните процеси на партидно охлаждане, което води до спестяване на разходи в дългосрочен план.

Безопасни и хигиенични: Охлаждащите тунели намаляват излагането на продуктите на външната среда, което може да бъде потенциален източник на замърсяване. Това е особено полезно за хранителни продукти, като гарантира, че остават хигиенични и безопасни за консумация.

Намаляване на ръчната обработка: С автоматизираните конвейери има намаление на ръчната обработка на продуктите, което не само повишава ефективността, но също така намалява риска от замърсяване и човешка грешка.

Мащабируемост: За фирми, които искат да увеличат мащаба на производството, интегрирането на охлаждащ тунел може да промени играта. Той гарантира, че увеличените обеми могат да бъдат управлявани без компромис с качеството на продукта или ефективността на охлаждане.

Гъвкавост в производството: Охлаждащите тунели позволяват на производителите бързо да превключват между различни продукти или партиди. Съвременните системи често идват с бързи настройки на настройките, осигуряващи минимално време на престой по време на промени.

Охлаждащите тунели осигуряват на индустриите комбинация от ефективност, осигуряване на качество и гъвкавост, което ги прави незаменим актив във всяка производствена линия, където контролираното охлаждане е от първостепенно значение.

 

Основни машинни параметри на охлаждащи тунели 

Когато се занимавате с покупка или продажба на охлаждащи тунели на пазар като Exapro, няколко основни параметъра на машината трябва да бъдат щателно обмислени, за да се гарантира правилното прилягане за купувача и прозрачна комуникация между двете страни. Ето основните параметри:

Ширина, Височина и Дължина: Определете размера на продуктите, които могат да бъдат поставени.

Метод на охлаждане & Капацитет: Подробности за това дали използва въздушно, течно или контактно охлаждане и температурния диапазон, който може да постигне.

Тип конвейер & Скорост: Естеството на конвейера и регулируемият диапазон на скоростта влияят върху продължителността на охлаждане и типа продукти, които може да обработва.

Изисквания за захранване & Консумация на енергия: Съвместимостта с местни източници на енергия и оперативната енергийна ефективност са от решаващо значение за дългосрочна употреба.

Поддръжка & Сервизна история: Редовно обслужваните и добре поддържани машини обикновено са по-надеждни и по-ценни.

Състояние & Функционалност: Ясно изображение на текущото състояние на машината и всички възможни дефекти или части, които се нуждаят от подмяна.

Допълнителни функции: Всички допълнителни функции като възможности за автоматизация, интегрирани сензори или регулируеми настройки, които подобряват функционалността на машината.

Чрез точно и прозрачно изброяване на тези параметри продавачите могат значително да подобрят привлекателността на своята обява за сериозни купувачи, а купувачите могат да вземат информирани и уверени решения за своите покупки на платформи като Exapro.

 

Област на използване 

В контекста на покупката и продажбата на Exapro, областите на използване на охлаждащи тунели са концентрирани предимно в отрасли, където прецизното и ефективно охлаждане е неразделна част от производството. Разбирането на областта на използване е от решаващо значение, тъй като помага на купувачите да идентифицират машините, които отговарят на техните изисквания, и помага на продавачите да позиционират своите обяви пред правилната аудитория.

Хранително-вкусова промишленост. Тук охлаждащите тунели са от съществено значение, особено при производството на сладкарски и хлебни изделия, за да се осигури правилно втвърдяване и запазване на вкуса и текстурата.

Фармацевтична индустрия. За лекарства и други продукти, свързани със здравето, които изискват контролирани температури, охлаждащите тунели са от решаващо значение за поддържане на целостта на продукта.

Химическа промишленост. Те се използват в определени химически процеси, които изискват бързо и контролирано охлаждане за постигане на желаните характеристики на крайния продукт.

Пластмаси & Производство на смолата. При производството на компоненти от пластмаса и смола, охлаждащите тунели ускоряват процеса на свързване или втвърдяване.

Металообработване. Те се използват за постепенно охлаждане на частите, за да се избегнат структурни слабости в металните продукти.

Козметична индустрия. При производството на козметика като червила се използват охлаждащи тунели, за да се осигури правилно формоване и фиксиране.

Когато купувате или продавате охлаждащи тунели на Exapro, е важно продавачите ясно да посочат предвидената област на употреба за техните изброени машини, а за купувачите разбирането на тези области на употреба помага при избора на машина, която е съвместима с тяхната индустрия стандарти. 

 

Основни производители на охлаждащи тунели

Няколко производители са известни с производството на висококачествени охлаждащи тунели и техните машини често могат да бъдат намерени в Exapro. Ето някои от забележителните производители на охлаждащи тунели:

Sollich: Известно име в сладкарската индустрия, Sollich произвежда широка гама оборудване, включително охлаждащи тунели, особено за обработка на шоколад.

GEA: Основен играч в хранително-вкусовата промишленост, GEA предлага разнообразие от тунели за охлаждане и замразяване, отговарящи на различни нужди.

Haas: Предимно известен със своите производствени линии за вафли, бисквити и сладкарски изделия, Haas също произвежда охлаждащи тунели като част от техните цялостни решения.

Bosch: Отделът за опаковане и обработка на Bosch произвежда гама от оборудване, включително охлаждащи тунели, особено за хранителния и фармацевтичния сектор.

Aasted: Специализирано в оборудването за производство на шоколад и пекарни, Aasted предоставя набор от решения за охлаждане, пригодени за тези отрасли.

Rieckermann: Те предлагат разнообразие от индустриални решения, а техните охлаждащи тунели са известни с надеждност и ефективност.

Frigoscandia: Признати със своите решения за замразяване и охлаждане, техните тунели се използват широко в хранително-вкусовата промишленост.

Savage Bros. Co.: Особено известни в сладкарската промишленост, те произвеждат охлаждащи тунели, предназначени основно за шоколади и бонбони.

Nestléacute;: Въпреки че е предимно компания за храни и напитки, Nestléacute; също произвежда някои от своите машини и понякога техните охлаждащи тунели могат да бъдат намерени на пазара втора употреба.

Teknoice: Специализирани в оборудването за производство на сладолед, техните охлаждащи тунели са проектирани специално за бързо и равномерно замразяване.

Ако искате да купувате или продавате на платформа като Exapro, полезно е да се запознаете с тези производители. Признатите марки често могат да постигнат по-високи стойности при препродажба и от гледна точка на купувача изборът на добре позната марка може да осигури ниво на сигурност по отношение на качество, издръжливост и поддръжка след продажба.