В Exapro предлагаме разнообразна селекция от употребявани компресори, които са жизненоважни за осигуряването на ефективно и надеждно снабдяване със сгъстен въздух в различни отрасли като производство, автомобилостроене и строителство. Тези компресори са създадени, за да осигуряват оптимално налягане на въздуха, захранвайки пневматични инструменти, системи за управление и друго важно оборудване. Цените на нашите наличности варират от &евро;2 000 за базови модели до &евро;50 000 за усъвършенствани агрегати с голям капацитет от водещи марки като Atlas Copco, Ingersoll Rand, Kaeser и Sullair. Всеки компресор се предлага с уникални характеристики, като например тип компресор (винтов, бутален, центробежен), изходен капацитет, диапазон на налягането и енергийна ефективност, съобразени с вашите специфични изисквания.

При избора на компресор е важно да се вземат предвид фактори като необходимия въздушен поток и налягане, консумацията на енергия, нивата на шум и нуждите от поддръжка. Тези елементи са от ключово значение за постигане на оптимална производителност, намаляване на оперативните разходи и осигуряване на дългосрочна издръжливост. Инвестирането в нашите употребявани компресори не само ви дава достъп до първокласно оборудване на значително по-ниски цени, но и насърчава устойчивостта чрез удължаване на жизнения цикъл на здравите машини. Доверете се на отдадеността на Exapro към изключителното обслужване на клиентите и намерете идеалния компресор, който да повиши ефективността на вашите промишлени операции.

Проучете още днес обявите на Exapro’за да намерите надеждни компресори, които осигуряват превъзходна производителност и отлична стойност за вашите нужди от пневматична енергия.

Компресор Kaeser CSDX 140 Ниско работно време

Година: 2014

Номинално налягане 8,5 bar
Заредени часове 7481 H
волтове 400 V
Изход (m3 / час) 17 m³/h
Мощност на двигателя 88.3 kW
Честота 50 Hz

Компресор ATLAS COPCO SF 2 FF

Година: 2018

Номинално налягане 8 bar
Мощност на двигателя 2.2 kW
волтове 400 V
Изход (m3 / час) 15 m³/h
Капацитет на резервоара 270 L
Честота 50 Hz

Компресор SIEMENS / ferrari ventilatori Italy KB 451 P11

Година: 2010

Мощност на двигателя 7.5 kW
Честота 50 Hz
волтове 400 V
Вградена сушилня Не

ATLAS COPCO BELGIA GA 75

Година: 2000

Номинално налягане 10 bar
Заредени часове 59600 H
волтове 400 V
Изход (m3 / час) 691,2 m³/h
Мощност на двигателя 75 kW
Честота 50 Hz

Компресор AT 40A Ниско работно време

Година: 2022

Изход (m3 / час) 5,2 m³/h
волтове 380 V
Ниво на звука 63 dB(A)
Мощност на двигателя 30 kW
Честота 60 Hz

Compair Hydrovane HV04 AERD - ротационен лопатков компресор с вграден въздушен изсушител - ПЪЛНА ВЪЗДУШНА СТАНЦИЯ Ниско работно време

Година: 2008

Номинално налягане 10,5 bar
Заредени часове 253 H
Капацитет на резервоара 270 L
Изход (m3 / час) 0,7 m³/h
Мощност на двигателя 4 kW
волтове 400 V


Компресор TAMROCK 550 EA

Година: 1998

Номинално налягане 3 bar
волтове 400 V

Компресор CompAir L37-09

Година: 2004

Изход (m3 / час) 330 m³/h
волтове 380 V

Jun-Air OF1202-45PA Ниско работно време

Година: 2016

Номинално налягане 8 bar
Мощност на двигателя 1.5 kW
волтове 230 V
Изход (m3 / час) 290 m³/h
Капацитет на резервоара 45 L
Честота 50 Hz

Josval Moncayo 780 Ниско работно време

Година: 2002

Номинално налягане 10 bar
Мощност на двигателя 4 kW
волтове 400 V
Изход (m3 / час) 46,8 m³/h
Капацитет на резервоара 500 L
Ниво на звука 63 dB(A)

Компресор UNIAIR MEKA 10 P10 500D

Година: 2012

Номинално налягане 10 bar
Мощност на двигателя 7.5 kW
волтове 400 V
Изход (m3 / час) 0,9 m³/h
Капацитет на резервоара 500 L
Честота 50 Hz

Atlas Copco ZT 18 - 7.5

Година: 2006

Номинално налягане 7,5 bar
Мощност на двигателя 18 kW
Изход (m3 / час) 3 m³/h
Ниво на звука 72 dB(A)

Компресор INGERSOLL RAND THERMOSTAR TS160

Година: 2000

Номинално налягане 26 bar
волтове 400 V
Изход (m3 / час) 16 m³/h
Честота 50 Hz

Бутален компресор JP Sauer & Sohn Gmbh WP 126 L-100

Година: 2004

Номинално налягане 70 bar
Мощност на двигателя 26.5 kW
Изход (m3 / час) 110 m³/h

Компресор Berko BR 21-10 + BFN 186

Година: 2007

Номинално налягане 10 bar
Мощност на двигателя 15 kW
Ниво на звука 61 dB(A)
Изход (m3 / час) 2,2 m³/h
Честота 50 Hz
Вградена сушилня да

Worthington Creyssensac Rollair 30 Добра цена

Година: 2011

Номинално налягане 7 bar
Заредени часове 30000 H
Капацитет на резервоара  L
Изход (m3 / час) 235 m³/h
Мощност на двигателя 22 kW
волтове 380 V

Компресор Kaeser ESD351

Година: 2006

Налягане до 8,5 bar, капацитет 36,8 m3/min добро състояние възможна проверка

Atlas Copco GA90VSDFF

Година: 2015

Номинално налягане 13 bar
Мощност на двигателя 90 kW
Изход (m3 / час) 17,5 m³/h

Компресор за въздух Ingersoll Rand

Година: 2006

Въздушен компресор Ingersoll Rand Въздушен компресор Ingersoll Rand Nirvana N45 с повреда на задвижването VSD 41, заменен с друг с по-малък дебит, тъй като е свръхголям за сегашното ни потребление. 53,498 h Цена EXW без опаковка


Засилване на операциите ви: Задълбочено запознаване с индустриалните компресори

Компресорите са сърцето на безброй промишлени операции, задвижвайки всичко - от пневматични инструменти и охладителни системи до транспортиране на материали и автоматизация на процеси. Тяхната гъвкавост и надеждност ги правят незаменими в различни сектори, като гарантират гладкото и ефективно функциониране на предприятията. В това ръководство са разгледани видовете, характеристиките и основните съображения при избора на компресори, което ще ви помогне да вземете информирани решения, които да подобрят оперативните ви възможности. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага широка гама от компресори, като осигурява достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Видове компресори

Компресорите се предлагат в няколко конфигурации, всяка от които е съобразена с конкретни промишлени приложения. Ето и разбивка на основните видове:

Ротационни винтови компресори

Признати със своята непрекъсната работа и ефективност, ротационните винтови компресори са в основата на много промишлени процеси. Те използват два взаимно свързани винта за компресиране на въздуха, като осигуряват постоянно и надеждно подаване на въздух.

 • Маслени ротационни винтови компресори: Тези машини използват масло за смазване и охлаждане, което ги прави издръжливи и ефективни. Те са подходящи за широк спектър от приложения - от производството до автомобилните услуги.
 • Безмаслени ротационни винтови компресори: Идеални за приложения, при които чистотата на въздуха е от решаващо значение, например в хранително-вкусовата промишленост и фармацевтиката, тези компресори не използват масло в компресионната камера.

Реципрочни компресори

Тези машини, известни още като бутални компресори, използват бутало, задвижвано от колянов вал, за да доставят въздух под високо налягане. Те са идеални за приложения, изискващи периодично подаване на въздух под високо налягане.

 • Едностъпални бутални компресори: Подходящи са за приложения с ниско до средно налягане, като компресират въздуха с един ход.
 • Двустъпални бутални компресори: Осигуряват по-високо налягане и ефективност, като компресират въздуха на два етапа, идеални за приложения с високи изисквания.

Центробежни компресори

Използвайки въртящо се работно колело за ускоряване на въздуха, центробежните компресори преобразуват кинетичната енергия в налягане. Те са идеални за мащабни операции, изискващи големи обеми сгъстен въздух.

 • Едностъпални центробежни компресори: Подходящи за умерено налягане и високи дебити, идеални за средни индустриални приложения.
 • Многостъпални центробежни компресори: Способни са да осигуряват високо налягане и големи обеми въздух, което ги прави идеални за обширни промишлени приложения.

Скрол компресори

Скрол компресорите, снабдени с две преплетени спирални спирали, са известни със своята тиха работа и ефективност. Те обикновено се използват в по-малки и по-тихи приложения.

 • Маслено впръсквани спирални компресори: Осигуряват по-висока ефективност чрез смазване с масло.
 • Безмаслени спирални компресори: Осигуряват чист въздух за чувствителни приложения, като например в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Ротационни лопатъчни компресори

Тези компресори използват въртящ се цилиндър с регулируеми лопатки за компресиране на въздуха, известни със своята издръжливост и ефективност.

 • Ротационни лопатъчни компресори с маслено впръскване: Повишават ефективността и продължителността на живота чрез смазване с масло.
 • Безмаслени ротационни лопатъчни компресори: Осигуряват чист въздух за обработка на храни и напитки.

Ексапро предлага разнообразие от тези компресори, като гарантира, че предприятията могат да намерят оборудване, което отговаря на специфичните им нужди.

Ключови характеристики и спецификации

Изборът на правилния компресор включва разбиране на критичните характеристики и спецификации, които да съответстват на вашите оперативни изисквания. Ето какво трябва да вземете предвид:

Капацитет и производителност

Измервайте капацитета и мощността на компресора в кубични футове в минута (CFM) или литри в минута (L/min), за да сте сигурни, че той отговаря на специфичните ви нужди от въздух.

Размах на налягането

Осмислете максималното налягане, което компресорът може да осигури, измерено в килограми на квадратен инч (PSI), за да сте сигурни, че той може да захранва ефективно вашите пневматични инструменти и оборудване.

Енергийна ефективност

Енергийно ефективните компресори намаляват оперативните разходи и въздействието върху околната среда. Търсете характеристики като задвижвания с променлива скорост (VSD) и ефективни двигатели, за да оптимизирате потреблението на енергия.

Автоматизация и управление

Усъвършенстваните системи за автоматизация и контрол повишават оперативната прецизност и последователност. Функции като програмируеми настройки, интерфейси със сензорен екран и мониторинг в реално време могат да повишат производителността и да осигурят надеждно подаване на въздух.

Ниво на шума

Изберете компресори, проектирани за безшумна работа, което е особено важно за закрити помещения или чувствителни към шума среди.

Трайност и поддръжка

Избирайте компресори, изработени от висококачествени, устойчиви на корозия материали. Лесните за почистване конструкции и достъпните компоненти опростяват поддръжката, като намаляват времето за престой и оперативните разходи.

Водещи марки в областта на компресорите

Надеждните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои водещи марки на пазара на компресори:

 • Атлас Копко: Известна с иновативните си и високопрецизни машини, Atlas Copco осигурява надеждни решения за различни индустриални приложения.
 • Ингерсол Ранд: Известен със своята издръжливост и усъвършенствани технологии, което го прави популярен избор в много индустрии.
 • Kaeser: Предлага високопроизводителни компресори, известни с надеждност и ефективност.
 • Sullair: Известни с ефективност и гъвкавост, подходящи за мащабни операции.
 • Gardner Denver: Предоставя прецизно проектирани компресори, идеални за сложни производства с голям обем.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани компресори

Стойността на употребяваните компресори варира в широки граници в зависимост от възрастта, състоянието, марката и характеристиките. Цените обикновено варират от няколко хиляди до няколко десетки хиляди долара. Например цената на употребяван винтов компресор Atlas Copco може да бъде между 10 000 и 30 000 долара, докато цената на високотехнологичен центробежен компресор Ingersoll Rand може да бъде между 50 000 и 100 000 долара. Пазарът на Exapro’предлага прозрачни възможности за ценообразуване, което гарантира конкурентни сделки за купувачите.

Заключение

Компресорите са незаменими в промишлените операции, като осигуряват ефективни и надеждни решения за захранване на инструменти и процеси. Чрез разбиране на различните видове компресори и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията могат да вземат информирани решения, които да подобрят оперативните им възможности. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, с подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от винтов, бутален, центробежен, спирален или ротационен компресор, обширният инвентар и удобният за потребителя интерфейс на Exapro’улесняват намирането на подходящото за вашите нужди оборудване.