В Exapro предлагаме богат избор от употребявани кулови и портални кранове, които са от решаващо значение за повдигането на тежки товари и обработката на материали в строителството, производството и корабостроителниците. Тези кранове са проектирани да повдигат и преместват тежки товари с прецизност и стабилност, като значително повишават оперативната ефективност и безопасност. Цените на нашите кулови и портални кранове варират от €20 000 за базови модели до €500 000 за усъвършенствани системи с голям капацитет от водещи марки като Liebherr, Potain, Terex и Demag. Всеки кран се отличава с уникални спецификации като товароподемност, дължина на разстоянието, височина на повдигане и ниво на автоматизация, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични оперативни изисквания.

При избора на кулов или козлови кран вземете предвид ключови фактори като вида и теглото на материалите, които трябва да бъдат повдигнати, условията на обекта, необходимата височина на повдигане и лесната интеграция със съществуващата инфраструктура. Тези елементи са от съществено значение за постигане на ефективна и безопасна обработка на материалите, оптимизиране на сроковете на проектите и гарантиране на надеждността на вашите подемни операции. Инвестирането в нашите употребявани кулови и портални кранове не само осигурява достъп до първокласно оборудване на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на издръжливите машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектния кран, който да подобри възможностите ви за обработка на материали.

Проучете още днес офертите на Exapro’за да откриете надеждни кулови и портални кранове, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди от тежкотоварни машини.

ELEVE, S.L. 40000/38000

Година: 2008

Товароносимост макс 40 T
Височина 13.5 m
Тип кран Портална
Капацитет отгоре 40 kg
На една ръка разстояние 38 m

Servolift HS

Година: 2010

Капацитет отгоре 300 kg
Височина 2600 m

Servolift HS

Година: 2008

Капацитет отгоре 300 kg
Височина 2600 m

Vítkovice Heavy Machinery 10t

Година: 2009

Товароносимост макс 10 T
Тип кран Кулокран

Портален кран CARLSTHAL + ръчна подемна платформа - Ново състояние Ниско работно време

Година: 2022

Товароносимост макс 0,5 T
Височина 4.2 m
Тип кран Портална
Капацитет отгоре 500 kg
На една ръка разстояние 3 m

Кран SAMO 20 t

Година: ~ 2012

Товароносимост макс 20 T
На една ръка разстояние 4.6 m
Капацитет отгоре 20 kg
Тип кран Портална

None CATTANEO CM82

Година: 1999

Продава се употребяван строителен кран CM82 от производителя CATTANEO, година на производство 1999. Височина на повдигане на куката: 19 м, товароподемност: 4 т. Кранът може да бъде видян в Нови пазар.

Кран Stahl CraneSystems 36404, 36405, 36406, 36407

Година:

Товароносимост макс 5 T
Тип кран Портална

Кран KATO NK800

Година: 1989

Мобилен кран Производител: KATO Модел: NK800 Машината се намира в Обединени арабски емирства

82 500 €

Вижте продукта

AE Обединени арабски емирства


Кран ALTOSYSTEMS PORTMOT Ниско работно време

Година: 2022

Товароносимост макс 32 T
Тип кран Портална
На една ръка разстояние 3.5 m

Кран Alcon Infinity

Година: 2006

Емулгатор за фако ALCON Infinity в отлично състояние.

Кран ZBUD Żuraw słupowy Typ: ZSXL- 500/5,5er

Година: 2019

Товароносимост макс 0,5 T
Тип кран Кулокран
Капацитет отгоре 500 kg

Кран DONATI MBE – ET02D40

Година: 2017

Капацитет отгоре 250 kg
На една ръка разстояние 3 m
Височина 3 m

Кран Carpmetal 10T - 13.5 m

Година: 2010

Товароносимост макс 10 T

Кран ВМЗ г.Рыбинск БКСМ-7-5

Година:

Той не е регистриран, има паспорти. Отлично техническо състояние. Налични на склад 2 бр. Тип - конструкция, пълнообръщателен Конструкция - нормална Работен режим - среден Капацитет на натоварване: с хоризонтална стрела - 7 тона. когато стрелата е вдигната - 5 тона. Височина на повдигане на куката: с хоризонтална стрела - 20,5 м. когато стрелата е вдигната на височина 11 m …

Palan électrique Verlinde Eurochainev12

Година: 2022

Товароподемност на електрически телфер 1600 кг с дистанционно управление и таванна опора

Кран SKLADOVA-TECHNICA BC103M-TP1

Година: 2015

Капацитет отгоре 1000 kg
Височина 3200 m

Prestar KSA021095

Година: 2022

Капацитет отгоре 2000 kg
Тип кран Портална

Кран POLATA s.r.o. 9m/1000t

Година:

Товароносимост макс 1000 T
Височина 9 mПовишаване на ефективността на строителството: Изчерпателно ръководство за кулокранове и портални кранове

Крановете с кула и порталните кранове имат ключово значение в строителството и тежкотоварната промишленост, като осигуряват необходимия обсег, височина и товароподемност за мащабни проекти. Тези кранове повишават производителността, осигуряват прецизна обработка на товари и подпомагат различни строителни дейности от високи сгради до корабостроителници. Разбирането на различните видове, характеристики и съображения за закупуване на кулови и портални кранове може значително да подобри ефективността и безопасността на вашия проект. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от кулови и портални кранове, осигурявайки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Типове кулови и портални кранове

Както куловите, така и порталните кранове се предлагат в различни конфигурации, за да отговорят на специфичните нужди и приложения на проекта. Ето и преглед на основните видове:

Кранове с кула

Туерните кранове са от съществено значение за проектите за високо строителство, тъй като осигуряват изключителна височина и капацитет на повдигане. Те са известни със способността си да повдигат прецизно тежки товари на голяма височина.

 • Самостоятелно монтиращи се кулови кранове: Тези кранове могат да се монтират и демонтират бързо, което ги прави идеални за краткосрочни проекти и обекти с ограничено пространство. Обикновено се използват за проекти за ниско и средно високо строителство.
 • Кранове за кули с чукова глава: Разполагат с хоризонтална стрела с количка, която премества товара хоризонтално. Това са най-разпространеният тип кулови кранове, подходящи за широк спектър от строителни задачи.
 • Кранове за кули с подвижна стрела: Имат подвижна стрела, която може да се повдига или спуска, което им позволява да работят в ограничени пространства. Идеални са за проекти в градски райони с ограничено пространство.
 • Кранове за кули с плосък връх: Проектирани са без горна свързваща рамка, което ги прави по-лесни и бързи за сглобяване и разглобяване. Подходящи са за проекти, при които се използват няколко крана в непосредствена близост.

Брандирани кранове

Пантонерните кранове са универсални и здрави, използват се в различни индустриални приложения, включително корабостроителници, складове и производствени предприятия. Те се състоят от мост, поддържан от два или повече крака, които се движат по фиксирани релси или релсова система.

 • Пълноценни портални кранове: Простират се по цялата ширина на работната зона, като краката са разположени от двете страни. Тези кранове са идеални за мащабни операции на открито, като например товарене и разтоварване на транспортни контейнери.
 • Полупортални кранове: Едното краче е на земята, а другото се поддържа от повдигната писта. Тези кранове се използват, когато едната страна на крана трябва да е свободна, например покрай сграда или стена.
 • Преносими портални кранове: По-малки, мобилни портални кранове, които могат да се преместват на работната площадка. Те са подходящи за по-леки товари и могат да се използват на закрито и на открито.
 • Монтирани на релси портални кранове: Придвижват се по фиксирана релсова система, осигуряваща стабилност и висок капацитет на повдигане. Обикновено се използват в корабостроителници и големи производствени съоръжения.

Ексапро предлага разнообразие от тези кранове, което гарантира, че фирмите могат да намерят оборудване, отговарящо на специфичните им оперативни нужди.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на кулов или козлови кран е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания. Ключовите фактори включват:

Капацитет на натоварване

Натоварната способност на крана определя максималното тегло, което той може да повдигне. Уверете се, че оборудването може да се справи със специфичните ви изисквания към материалите. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за капацитета на натоварване, което ви помага да намерите машина, която отговаря на вашите нужди.

Височина и обхват

Височината и обсегът на крана са от решаващо значение, за да се гарантира, че той може да покрива необходимата площ и да повдига товари на необходимата височина. Вземете предвид максималната дължина на стрелата и височината под куката, за да осигурите ефективна работа.

Мобилност и гъвкавост

За порталните кранове мобилността и гъвкавостта са от съществено значение, особено за преносимите и полупорталните модели. Помислете дали кранът трябва да се премества често или ще остане на фиксирано място.

Скорост и ефективност

Скоростта на повдигане и придвижване оказват влияние върху общата производителност. Високоскоростните кранове са от съществено значение за мащабни операции, докато по-бавните машини могат да бъдат достатъчни за по-малки задачи. Обмислете спецификациите на скоростта, за да се уверите, че те съответстват на изискванията за обем на проекта ви.

Автоматизация и управление

Усъвършенстваните системи за автоматизация и контрол повишават прецизността, последователността и безопасността на подемните операции. Функции като програмируеми настройки, дистанционно управление и автоматизирани системи за безопасност могат значително да повишат производителността и да осигурят безопасна работа. Платформата на Exapro’включва машини с различни нива на автоматизация, което ви позволява да намерите правилния баланс между функционалност и лекота на използване.

Трайност и поддръжка

Издръжливостта на машината и изискванията за нейната поддръжка са от съществено значение за дългосрочната оперативна ефективност. Машините, конструирани от висококачествени материали, като например закалена стомана, са по-устойчиви на износване. Лесните за почистване конструкции и достъпните компоненти опростяват поддръжката, като намаляват времето за престой и оперативните разходи. Exapro предоставя информация за състоянието и историята на поддръжката на употребяваните машини, което спомага за вземането на информирани решения.

Водещи марки в областта на куловите и козловите кранове

Надеждните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои водещи марки на пазара на кулови и портални кранове:

 • Liebherr: Известна със своите високопрецизни и иновативни машини, Liebherr предлага надеждни решения, подходящи за различни строителни приложения.
 • Potain: Известни със своята издръжливост и усъвършенствана технология, машините на Potain’са популярни в строителната индустрия.
 • Konecranes: Предоставя гама от високопроизводителни портални кранове, известни със своята надеждност и ефективност при взискателни приложения.
 • Demag: Предлага универсални портални и кулови кранове, характеризиращи се с ефективност и здравина, подходящи за мащабни операции.
 • Terex: Известен с висококачествени кранове, предназначени за прецизно и високопроизводително повдигане, идеални за сложни и големи строителни проекти.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани кулови и портални кранове

Стойността на употребяваните кулови и портални кранове варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко десетки хиляди до няколкостотин хиляди долара. Например употребяван кулов кран Liebherr може да бъде на цена от около 100 000 до 300 000 долара, докато портален кран Konecranes от висок клас може да струва между 200 000 и 500 000 долара. Пазарът на Exapro’предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Крановете с кула и порталните кранове са основни инструменти в строителството и в приложенията за повдигане на тежки товари, като предлагат ефективни и надеждни решения за повдигане и транспортиране на тежки товари. Чрез разбиране на различните видове кранове и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията могат да вземат информирани решения, които подобряват оперативните им възможности. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, с подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от кулов кран за високо строителство или от портален кран за корабостроителниците, обширната инвентарна листа и удобният интерфейс на Exapro’улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите нужди.