Exapro, доверен пазар за употребявани промишлени машини, предлага набор от ламинатори, отговарящи на нуждите на разнообразната промишленост, от печат и издателство до търговия на дребно и здравеопазване. Ламинаторите, жизненоважни за подобряването и защитата на печатните материали, варират в цени от €7 000 до €35 000 на Exapro. Тази цена отразява марката, възрастта, характеристиките и логистичните съображения на машината.

Изтъкнати производители, като GBC, Fellowes и Royal Sovereign, могат да бъдат намерени в Exapro, гарантирайки надеждност и производителност. Когато обмисляте покупка, наложително е да отбележите параметрите на машината като тип, работна ширина, скорост и дебелина на филма, за да осигурите съвместимост с предвидените задачи.

Огромната гама на Exapro означава, че фирмите, независимо дали стартиращи или утвърдени фирми, могат да намерят ламинатори, които отговарят на техния бюджет и оперативни нужди. Независимо дали подобряват жизнеността на брошурата, създават издръжливи табели или създават защитени от подправяне официални документи, ламинаторите, произведени от Exapro, гарантират качество и дълготрайност.

Exapro опростява процеса на намиране на първокласни ламинатори, преодолявайки пропастта между бизнеса и надеждните употребявани машини, които осигуряват стойност за парите.

ламинатор Scodix S75

Година: 2013

Макс. дължина на хартията 53 cm
Макс. ширина на хартията 75 cm

ламинатор VATAN MAKINA Гореща оферта

Година: 1995

Макс. ширина на хартията 120 cm
Мин. ширина на хартията 40 cm

ламинатор KOMFI Amiga 52 Гореща оферта

Година: 2018

Макс. дължина на хартията 80 cm
Мин. дължина на хартията 20 cm
Макс листове/час 6000
Макс. ширина на хартията 53 cm
Мин. ширина на хартията 20 cm

ламинатор Tecnomac EVOLUTION

Година: 2006

Макс. дължина на хартията 100 cm
Мин. дължина на хартията 25 cm
Макс. ширина на хартията 76 cm
Мин. ширина на хартията 30 cm

ламинатор Foliant Gemini C 400 A

Година: 2010

Макс. дължина на хартията 58 cm
Мин. дължина на хартията 30 cm
Макс листове/час 1800
Макс. ширина на хартията 38 cm
Мин. ширина на хартията 25 cm

ламинатор Fujipla PLS3310

Година: 2013

Макс. дължина на хартията 35 cm
Мин. дължина на хартията 31.8 cm
Макс листове/час 600
Макс. ширина на хартията 50 cm
Мин. ширина на хартията 45 cm

Ding Shung Aspira CS-1616

Година: 2016

Макс. дължина на хартията 165 cm
Мин. дължина на хартията 55 cm
Макс листове/час 8000
Макс. ширина на хартията 165 cm
Мин. ширина на хартията 55 cm

ламинатор ecotack/synergy europe group ecofast 102 Ниско работно време

Година: 2010

Макс. дължина на хартията 104 cm
Мин. дължина на хартията 25 cm
Макс листове/час 7000
Макс. ширина на хартията 104 cm
Мин. ширина на хартията 29 cm

Машина за ламиниране FMZ 1650 MEIGUANG AUTOMATIC Ниско работно време

Година: 2016

Макс. дължина на хартията 165 cm
Мин. дължина на хартията 50 cm
Макс. ширина на хартията 165 cm
Мин. ширина на хартията 50 cm

ламинатор DUPLO ULTRA UV coater 205A MARK 1

Година:

Макс. дължина на хартията 52.1 cm
Мин. дължина на хартията 21 cm
Макс. ширина на хартията 71 cm
Мин. ширина на хартията 29.7 cm

ламинатор Tünkers S-1100

Година:

Ламинатор - хартия върху картон Направете Tùnkers Модел S-1100 Година ///// Работна ширина 1100 mm Като стандартен ламинатор Автоматично подаващо устройство - регистър - лепене по цялата повърхност - ръчно подаване в автоматична станция за ламиниране - пресоваща лента - доставка на маса Като машина за лепене на спот етикети Автоматично подаващо устройство - регистър - лепене на цялата повърхност …

ламинатор FOLIANT GEMINI C400A

Година: 2012

Макс. дължина на хартията 38 cm
Мин. дължина на хартията 30 cm
Макс. ширина на хартията 58 cm
Мин. ширина на хартията 20 cm

ламинатор KOMFI AMIGA 36 A

Година: 2011

Макс. дължина на хартията 36 cm
Мин. дължина на хартията 20 cm
Макс листове/час 4500
Макс. ширина на хартията 70 cm
Мин. ширина на хартията 20 cm

ламинатор TOSINGRAF HOTROLL 1100P Ниско работно време

Година: 2004

Макс. ширина на хартията 104 cm

ламинатор Cangzhou Zhaoli 1400

Година: 2022

Макс. дължина на хартията 130 cm
Мин. дължина на хартията 40 cm
Макс. ширина на хартията 130 cm
Мин. ширина на хартията 40 cm

ламинатор VIVID LAMINATING TECHNOLOGIES EM-1650DH

Година: 2019

EM-1650DH, Ламинатор Easymount 1650 mm с горни и долни нагревателни ролки. Използван само няколко месеца. Машината е в идеално състояние.

Synergy TLMG 50/100

Година: 2006

Макс. дължина на хартията 142 cm
Мин. дължина на хартията 30 cm
Макс листове/час 7500
Макс. ширина на хартията 102 cm
Мин. ширина на хартията 30 cm

Zhenghou Guolian machinery co GL-1000J-10

Година: 2017

GL-1000J-10 Машина за ламиниране на покритие Акрилно лепило на водна основа Дължина 15mt-Ширина 1.30mt-Височина 2.40mt Мощност 45Kw Повърнато покритие: 10-20 м/мин Ширина на обшивката: 1000мм 1-диаметър на развиване 800мм 2—диаметър на развиване 1300мм Диаметър на навиване 1000 мм Дължина на пещта: 5 м/бр., 2 бр Електрическо отопление Със стандартни аксесоари

ламинатор CG Graph Speedry D-1475

Година: 2002

Макс. дължина на хартията 76 cm
Мин. дължина на хартията 21 cm
Макс. ширина на хартията 105 cm
Мин. ширина на хартията 25 cm

Tecnomac EVO 760

Година: 2005

Макс. дължина на хартията 760 cm
Мин. дължина на хартията 210 cm
Макс. ширина на хартията 1020 cm
Мин. ширина на хартията 210 cm


Ламинатори в света на печатните машини: Поглед към пазара на Exapro

Навигирането в огромното царство на индустриалните машини може да бъде обезсърчително, особено за фирми, които искат или да надстроят съществуващото си оборудване, или за новодошли, които искат да дадат тласък на своето начинание. В света на печата ламинаторите са основна част от машината. Но какви са те и защо човек трябва да обмисли следващата си покупка или продажба чрез Exapro?

Разбиране на ламинаторите

В основата си ламинаторът е промишлена машина, която слива два или повече материала заедно, като обикновено използва топлина и налягане, за да произведе единичен композитен материал. В света на печата ламинаторите са от съществено значение за добавяне на защитен слой към отпечатаните елементи. Този слой може да подобри естетическата привлекателност на артикула, да осигури UV защита, да го направи водоустойчив и да осигури дълготрайност. От плакати и снимки до визитки и корици на книги, ламинаторите придават онзи завършек, който подобрява качеството на печатните материали.

Защо да изберете Exapro за ламинатори?

Exapro стои високо като водещ пазар за употребявани промишлени машини, предлагащ набор от предимства както за купувачите, така и за продавачите.

Когато става въпрос за закупуване на употребявани машини, най-важната грижа често е състоянието и надеждността на машините. Exapro, със своя строг процес на проверка, гарантира, че всяко изброено оборудване е с първокласно качество. Продавачите, от друга страна, могат да бъдат спокойни, знаейки, че показват своите машини пред целева глобална аудитория, която наистина разбира стойността на това, което купуват.

Сферата на употребяваните машини предлага примамливо предложение за бизнеса: получаване на висококачествено оборудване без високата цена на чисто нов модел. Когато говорим за ламинатори в печатарската индустрия, тези машини не правят изключение. Чрез Exapro компаниите имат възможност да получат достъп до първокласни ламинатори на конкурентни цени. Ценовият диапазон за употребявани ламинатори може да варира в широки граници, като обикновено пада между €7000 и €35 000. Този широк диапазон отчита различни фактори, всеки от които допринася за крайната цена. Този ценови диапазон осигурява на бизнеса гъвкавост. Независимо дали сте стартираща фирма с ограничен бюджет и търсите основен модел, за да започнете, или утвърдена фирма, която търси първокласен ламинатор с всички предимства, гамата на Exapro отговаря на различни нужди и бюджети.

Exapro опростява целия процес, правейки го ефективен и удобен за потребителя, преодолявайки празнината между купувачи и продавачи и обработвайки всички сложни детайли, за да осигури гладка транзакция. И когато обмисляте да купите или продадете такива основни машини, Exapro стои като доверен партньор, който гарантира, че получавате най-добрите сделки, безупречно качество и безпроблемно изживяване. С глобален обхват, опит и ангажимент за прозрачност, навлизането в света на употребяваните промишлени машини никога не е било по-лесно или по-сигурно.

 

Основни предимства на ламинаторите 

Ламинаторите играят важна роля в секторите на печат и производство, като предлагат множество предимства, които подобряват както функционалността, така и външния вид на печатните материали. Ето основните от тях:

Защита: Една от основните причини за ламиниране е да се предпазят документите и материалите от влага, мръсотия, петна, зацапвания и други потенциални щети. Ламинираните елементи са значително по-издръжливи и устойчиви на износване.

Подобрен външен вид: Ламинирането може да подобри цялостния вид на отпечатаните артикули чрез добавяне на лъскаво или матово покритие, което прави цветовете да изглеждат по-жизнени и увеличава контраста на отпечатаните изображения и текст.

UV защита: Ламинаторите, които използват UV защитни филми, предпазват отпечатаните материали от вредните ултравиолетови лъчи. Тази защита гарантира, че цветовете няма да избледняват лесно, когато са изложени на слънчева светлина.

Твърдост и твърдост: Ламинирането добавя ниво на твърдост към материалите, което може да бъде особено полезно за елементи, които трябва да запазят формата си, като значки, знаци или материали за показване.

Водоустойчивост: Ламинираните документи стават устойчиви на вода, което ги прави полезни в среди, където могат да бъдат изложени на влага или разливи на течности, като кухни, бани или места на открито.

Защита от фалшифициране: Ламинирането може да служи и като мярка за сигурност. След като документът е ламиниран, всички опити за промяна или подправяне стават очевидни.

Повърхност за многократна употреба: Върху ламинираните повърхности може да се пише с миещи се маркери или маркери, което ги прави полезни за материали за многократна употреба като учебни помагала, презентации или менюта в ресторанти.

Намаляване на извиването: Печатните материали, особено по-големите разпечатки, понякога могат да се извият по краищата с течение на времето. Ламинирането предотвратява това извиване, поддържайки материала плосък и представителен.

Рентабилно съхранение: Вместо многократно отпечатване на материали, които се разграждат с времето, ламинирането предлага рентабилен метод за запазването им за продължителни периоди.

Гъвкавост: Ламинаторите са многофункционални по отношение на разнообразието от размери и дебелини на материалите, с които могат да се справят. Независимо дали става дума за малка визитна картичка, голям плакат или корица на книга, ламинаторите могат да отговорят на редица нужди.

Професионален външен вид: Ламинираните материали често изглеждат и се усещат по-професионално. Този външен вид може да подобри възприеманата стойност на даден документ, което го прави по-подходящ за професионални презентации или висококачествени публикации.

Ламинаторите играят основна роля както в запазването, така и в подобряването на печатните материали. Те осигуряват защита, подобряват естетическата привлекателност и дори могат да разширят функционалната използваемост на различни документи и елементи. Независимо дали в офис среда, образователна среда или в индустрии като ресторанти и реклама, предимствата на ламинаторите са многобройни.

 

Основни машинни параметри на ламинаторите

Когато обмисляте покупка или продажба на ламинатори на пазар като Exapro, разбирането на ключовите параметри на машината е от решаващо значение. Тези параметри определят възможностите на машината, съвместимостта с конкретни задачи и общата стойност. Ето основните машинни параметри на ламинаторите, които трябва да имате предвид:

Тип ламинатор: Има няколко вида ламинатори, включително торбички, ролкови, студени и горещи ламинатори. Всеки има свой собствен набор от приложения и употреби. Познаването на типа помага да се определят задачите, с които машината може да се справи.

Максимална работна ширина: Този параметър определя максималната ширина на материала, който машината може да ламинира. За по-големи проекти, като плакати или банери, по-широката работна ширина е от съществено значение.

Скорост на работа: Работната скорост, често измервана в метри или футове в минута, показва ефективността и производителността на машината.

Брой ролки: Повече ролки обикновено означават по-добро качество и по-последователно ламиниране. Може също така да повлияе на скоростта и гладкостта на процеса на ламиниране.

Дебелина на филма: Различните ламинатори могат да работят с различни дебелини на филма. Разбирането на обхвата (обикновено измерван в микрони) гарантира, че имате способността да използвате по-тънки или по-дебели пликове или ролки за ламиниране според нуждите.

Температурен диапазон: Особено важен за горещите ламинатори, температурният диапазон показва гъвкавостта на машината при работа с различни видове ламиниращи фолиа.

Време за загряване: Това показва колко време отнема на машината да достигне работната си температура. По-краткото време за загряване може да увеличи производителността, особено за фирми с големи нужди от ламиниране.

Тип контроли: Модерните ламинатори може да се доставят с цифрови контроли, позволяващи по-голяма прецизност в настройките на температурата и скоростта. По-старите модели може да имат ръчни контроли.

Охлаждаща система: Някои усъвършенствани ламинатори имат вградени охлаждащи системи за бързо охлаждане на ламинираните предмети, предотвратявайки деформиране или изкривяване.

Функция за обръщане: Това е удобна функция, която позволява на машината да обърне процеса на ламиниране, полезно в случай на засядане или неправилно подаване.

Функции за безопасност: Функции като автоматично изключване, предпазни щитове и хладни на допир екстериори могат да бъдат от съществено значение, особено в среди, където безопасността е приоритет.

Самостоятелни срещу вградени: Някои ламинатори са самостоятелни машини, докато други могат да бъдат интегрирани (вградени) в печатни или довършителни системи за по-рационализиран производствен процес.

Допълнителни функции: Някои ламинатори се доставят с добавени функции като ножове или тримери, третиращи корони за по-добра адхезия или дори специални функции за капсулиране.

Отпечатък и мобилност: Физическият размер на машината и дали има функции за мобилност като колела може да бъде от жизненоважно значение, особено ако пространството е ограничение.

Когато изброявате или купувате ламинатор на пазар като Exapro, тези параметри предоставят цялостен преглед на възможностите на машината. За продавачите точното детайлизиране на тези специфики гарантира привличането на точните купувачи. За купувачите разбирането на тези аспекти гарантира, че избраният ламинатор отговаря перфектно на техните оперативни нужди.

 

Област на употреба

Областта на използване осигурява контекст, като гарантира, че както купувачите, така и продавачите вземат информирани решения, и това са основните области за ламинаторите, особено в контекста на пазар като Exapro:

Печат и издателство: Ламинаторите са незаменими в печатната индустрия. Те се използват за подобряване и защита на всичко - от списания, корици на книги и брошури до плакати и визитни картички.

Реклами и табели: Ламинираните табели, банери и рекламни материали са по-издръжливи и визуално привлекателни. Ламинаторите помагат при производството както на вътрешни, така и на външни рекламни материали, които могат да издържат на различни условия на околната среда.

Фотография: Ламинирането предпазва снимките от влага, ултравиолетови лъчи и износване, като гарантира дълготрайност и подобрен външен вид.

Образователни институции: Училищата и университетите използват ламинатори за производство на учебни помагала, лични карти, сертификати и други образователни материали, които се възползват от допълнителна издръжливост.

Офис настройки: За бизнеса ламинаторите са полезни за създаване на трайни презентации, значки за самоличност, листове с инструкции и други основни документи.

Опаковъчна индустрия: Ламинаторите играят роля в производството на многослойни опаковъчни материали, които подобряват срока на годност, външния вид и издръжливостта.

Автомобили и електроника: В тези сектори ламинаторите могат да се използват за производство на етикети, учебни материали или дори специфични компоненти, които изискват наслоени материали.

Текстил и мода: Ламинирането понякога се използва за производство на специализирани тъкани или аксесоари, добавяне на защитен слой или създаване на уникален визуален ефект.

Здравеопазване: Болниците и клиниките използват ламинатори за значки, табели, инструкции за пациенти и други материали, които трябва да се почистват лесно и да са устойчиви на износване.

Правителствени и юридически: Важни документи, сертификати, лицензи и други официални материали често се подлагат на ламиниране, за да се гарантира тяхната дълготрайност и автентичност.

Търговия на дребно: Дисплеи на място за продажба, етикети с цени, промоционални материали и дори карти за лоялност могат да бъдат ламинирани за по-добра издръжливост и външен вид.

 

Основни производители на ламинатори  

Ламинаторите се произвеждат от различни производители, като всеки носи своите силни страни, специализации и репутация на пазара. Ето някои известни производители на ламинатори, които може да срещнете в Exapro:

GBC (Обща обвързваща корпорация): Известно име в индустрията, GBC предлага набор от машини за ламиниране от лична употреба до модели за търговски клас.

Fellowes: Известна с офис оборудване, Fellowes произвежда гама от ламинатори, подходящи за различни задачи, от лека офис употреба до по-интензивни търговски цели.

Royal Sovereign: Световен лидер в иновативните продукти, Royal Sovereign предлага висококачествени ламинатори за лична и търговска употреба.

SEAL: Специализиран в оборудването за графични изкуства, SEAL произвежда линия машини за ламиниране от професионален клас, идеални за тежки задачи.

D&K Group: Известно име в индустрията за ламиниране, D&K предлага широк набор от решения за ламиниране, от настолни модели до широкоформатни ламинатори.

USI: USI е в бизнеса с ламиниране от десетилетия, предоставяйки надеждни машини, които покриват спектър от нужди, от училища до фирми.

Kala: Специализирана в широкоформатно довършително оборудване, Kala предлага ламинатори, идеални за по-големи проекти.

Neschen: Известни със своето висококачествено покритие и производителност, ламинаторите Neschen са популярни в графичната и печатната индустрия.

Easymount: Ламинаторите Easymount, произведени от Vivid Laminating Technologies, са известни със своята гъвкавост и лекота на използване, като се грижат както за табели, така и за цифрови пазари.

Akiles: Водещ производител в индустрията за подвързване и ламиниране, Akiles произвежда издръжливи и ефективни ламинатори.

Scotch: Докато Scotch е по-известен със своите ленти, той също така произвежда набор от лесни за употреба ламинатори, идеални за лична употреба или употреба в малък бизнес.

Това са само някои от забележителните производители в индустрията за ламиниране. Когато обмисляте покупка или продажба на платформа като Exapro, е полезно да се запознаете с тези марки. Това може да помогне за определяне на качеството, характеристиките и потенциалната стойност на машината. Освен това различните марки могат да се грижат по-конкретно за определени сектори или приложения, така че разбирането на специализациите на всеки производител може да помогне при вземането на информирано решение.