Употребявани машини за навиване на хартия 69


Exapro, известен пазар за употребявани промишлени машини, се гордее с разнообразна селекция от навивачи на хартия, пригодени да отговорят на динамичните изисквания на различни индустрии. Тези машини играят централна роля в секторите за печат, опаковане и производство на хартия, като помагат на бизнеса да преоразмерява и пренавива хартиени ролки за оптимална производителност.

Известни производители като Valmet, Voith и Jagenberg, известни със своята инженерна мощ, често се представят на Exapro. Платформата гарантира, че дори използваните машини отговарят на стандартите за качество и работа, предлагайки както на продавачите, така и на купувачите прозрачно и ефективно търговско изживяване.

Цените за тези незаменими активи обикновено варират между 15 000 евро и 55 000 евро, повлияни от фактори като възраст на машината, репутация на марката, работни часове и включени функции. Независимо дали търсите бюджетен вариант или модел от висок клас, Exapro предлага спектър от възможности за избор, които да отговарят на различни нужди.

За бизнеса закупуването чрез Exapro не само гарантира рентабилност, но и надеждността на изпитаните и тествани машини. С добавената гаранция за машини от уважавани производители, Exapro стои като основната платформа за тези, които се впускат в света на употребяваните машини за навиване на хартия.

Jianshe FT-1800 Roll-fed Slitting Machine

Година: 2019

Работна ширина 1800 mm

щанцоване Grafotronic SR2

Година: 2017

Пренавиваща и щанцова машина Grafotronic. Година на производство 2017г  Интелигентна система за развиване на ролки до 750 мм, с диаметър на шпиндела 76 мм, активна спирачна система, сигнал за край на материала за контролирано освобождаване и спиране на машината  електронно уеб насочване с ултразвуков сензор, регулируема маса за рязане и интегрирани клемни ленти  нип задвижване с 4E …

Hudson Sharp Wicketer 175W-15

Година: 2009

Работна ширина 380 mm

Alpha III

Година: 2008

Работна ширина 1050 mmмашина за навиване на хартия Rotoflex VLI 330

Година: 1996

Работна ширина 330 mm
Вид материал други

La Meccanica TRLA 1350 Till roll/ATM машина за рязане и производство на ролки

Година: 2018

Машина за рязане и производство на рула Till/ATM. Функции за автоматично прибиране, напречно рязане, залепване и маркиране на края на ролката. Ролките се пренавиват и след това се изхвърлят върху конвейерна линия, която разчупва и щампова ролките, преди да бъдат изхвърлени върху кръгла опаковъчна маса. Устройство за зареждане на ядро ​​La Meccanica. Включва... 57 мм и 79 мм предварително зададени …

машина за навиване на хартия CMG CMG 55/30

Година: 1998

Работна ширина 1000 mm
Вид материал Пластмасово фолио
машина за навиване на хартия Strecker-Bruderhaus -

Година: 1974

Работна ширина 1600 mm
Вид материал ХартияJagenberg 2500 mm

Година: 1980

Работна ширина 2500 mm
Вид материал Хартия

Spag 1800 mm

Година: 1998

Работна ширина 1800 mm
Вид материал Хартия

Непрекъсната пренавиваща машина Elsner V4/30

Година: 1994

Работна ширина 760 mm
Вид материал Хартия

9 000 €

Вижте продукта

GB Великобритания


Prati Vega Plus LF330 CNT

Година: 2008

Работна ширина 330 mm
Вид материал Хартия

Prati Vega Plus LF330 CNT

Година: 2014

Работна ширина 330 mm
Вид материал Хартия


Ръководство на Exapro за използвани устройства за навиване на хартия в категорията печатни машини

В огромната сфера на печатането и издателската дейност технологичният напредък донесе разнообразие от машини. Тези машини не само повишават ефективността на производствения процес, но също така обещават точност и висококачествени резултати. Една такава незаменима машина в областта на печатането е устройството за навиване на хартия.

Устройството за навиване на хартия е механично устройство, използвано в печатарската индустрия за навиване и навиване на хартия или други ролкови материали. Основната му цел е да преобразува големи ролки хартия в размери, които са управляеми и подходящи за по-нататъшна обработка или печат. Тази машина гарантира, че хартията е гладко и равномерно навита, предотвратявайки гънки или повреда на хартията. Тъй като хартията е един от критичните компоненти в печатарската индустрия, правилното боравене с нея гарантира, че последващите процеси са безпроблемни.

Защо да изберете Exapro?

Навигирането на пазара на използвани индустриални машини може да бъде обезсърчително, но Exapro опростява тази задача. Използваните машини по своята същност са на малка част от цената на чисто ново оборудване. Но с Exapro вие не получавате просто машини; получавате гаранция за качество. Нашата селекция от използвани устройства за навиване на хартия запазват голяма част от експлоатационния си живот, което ви позволява да направите стабилна инвестиция, която носи възвръщаемост. 

В Exapro ценовият диапазон за употребявани устройства за навиване на хартия в категорията на печатните машини обикновено е между 15 000 евро и 55 000 евро. Независимо дали сте стартиращо предприятие, което търси рентабилно решение, или установено предприятие, целящо надграждане, разнообразният ценови диапазон отговаря на широк спектър от нужди.

В Exapro разбираме важността на надеждните машини. Нашата платформа разполага с широк набор от машини за навиване на хартия, всяка от които е проверена за оперативна ефективност. Ние гарантираме, че машините, които купувате, са не само рентабилни, но и надеждни и функционални.

Разширителната мрежа на Exapro обхваща континенти, предлагайки широка гама от употребявани индустриални машини от продавачи по целия свят. Този широк избор ви дава гъвкавостта да изберете машини, които най-добре отговарят на вашите оперативни нужди и бюджет.

От момента, в който изразите интерес към машина до момента, в който тя бъде инсталирана във вашето съоръжение, Exapro е с вас. Нашият специализиран екип помага с всичко - от технически запитвания до логистика, осигурявайки безпроблемно пазаруване.

Закупуването на използвани машини допринася за устойчивостта. Вместо да се изхвърлят машини с остатъчен значителен експлоатационен живот, продажбата им на платформа като Exapro гарантира, че тези ресурси се използват ефективно, намалявайки загубите и насърчавайки кръгова икономика.

За професионалистите в печатарската индустрия устройството за навиване на хартия е от решаващо значение за рационализиране на операциите. Избирайки употребявани машини чрез Exapro, фирмите не само правят икономически разумен избор, но и допринасят за по-устойчиво бъдеще. Така че, ако сте на лов за употребявана машина за навиване на хартия или друга печатна машина, доверете се на Exapro, за да осигури качество, поддръжка и стойност.

 

Основни предимства на устройствата за навиване на хартия 

Устройствата за навиване на използвана хартия предлагат няколко предимства за бизнеса, особено когато се имат предвид изискванията на печатарската и хартиената промишленост. Ето основните предимства от избора на машини за навиване на използвана хартия:

Рентабилно: Закупуването на използвани устройства за навиване на хартия може да доведе до значителни спестявания в сравнение със закупуването на чисто нови машини. Това е особено полезно за фирми, работещи с ограничен бюджет, или стартиращи фирми, опитващи се да минимизират първоначалните разходи.

Амортизация: Новите машини могат да се амортизират бързо в първите си години. Чрез закупуването на употребявана машина бизнесът може да избегне най-стръмната крива на амортизация, като гарантира по-добро запазване на стойността във времето.

Бърза настройка: Често използваните устройства за навиване на хартия идват предварително конфигурирани и може да включват необходимите инструменти или аксесоари. Това може да доведе до по-бързо време за настройка в сравнение с чисто нови машини, които може да изискват калибриране или допълнителни инвестиции в допълнителни инструменти.

Надеждност: Използвана машина вече е била в експлоатация, доказвайки своята функционалност и надеждност. Ако се поддържат добре, тези машини могат да предложат постоянна производителност без проблемите със зъбите, които понякога се свързват с новите машини.

Екологичност: Чрез закупуването на употребявани машини фирмите допринасят за намаляване на отпадъците и насърчаване на кръгова икономика. Вместо една машина да бъде изхвърлена след първоначалния си жизнен цикъл, тя получава нов живот, намалявайки въздействието върху околната среда, свързано с производството на нова.

Наличност: Времето за придобиване на употребявани машини обикновено е много по-кратко, отколкото за ново оборудване. Докато една нова машина може да изисква седмици или дори месеци чакане, особено ако са включени персонализирани функции, използваното оборудване обикновено е готово за незабавна доставка и инсталиране.

Доказана технология: С използваните машини фирмите често получават технология, която вече е тествана в сценарии от реалния свят. Това може да бъде предимство пред новоиздадените модели, които все още могат да имат неоткрити недостатъци или изискват корекции.

Гъвкавост при избора: Пазарът на използвани машини често предлага по-широк набор от възможности за избор по отношение на марки, модели и конфигурации. Това дава на бизнеса гъвкавостта да избере машина, която идеално отговаря на техните изисквания.

Възможност за краткосрочна употреба: За фирми, които се нуждаят от устройство за навиване на хартия за конкретен краткосрочен проект, закупуването на употребявана машина има по-голям финансов смисъл от инвестирането в чисто нова машина.

Обучение и опознаване: Ако даден бизнес надгражда или заменя съществуваща машина с подобен използван модел, кривата на обучение за операторите може да е по-малко стръмна. Възможно е вече да са запознати с работата му, намалявайки времето за обучение.

Въпреки че привлекателността на чисто новите машини е неоспорима, употребяваните машини за навиване на хартия предлагат множество предимства, особено по отношение на цена, надеждност и екологични съображения. За много предприятия те представляват жизнеспособна и привлекателна алтернатива на новото оборудване.

 

Основни машинни параметри на машини за навиване на хартия 

Когато купувате или продавате машини за навиване на хартия на пазар като Exapro, разбирането на ключовите параметри на машината е от съществено значение, за да се гарантира, че машината отговаря на оперативните изисквания и да предостави на потенциалните купувачи необходимите подробности. Ето основните параметри на машината, които трябва да имате предвид:

Максимална ширина на лентата: Това определя максималната ширина на ролката хартия или материал, която машината може да обработва. От решаващо значение е да се гарантира, че устройството за навиване е съвместимо с размера на хартиените ролки, които вашата операция използва.

Максимален и минимален диаметър на ролката: Показва обхвата от размери на ролката, които устройството за навиване може да поеме. Това включва както входната ролка (често наричана „родителска ролка“), така и навитите ролки.

Размер на сърцевината: Отнася се за вътрешния диаметър на хартиените ролки. Жизненоважно е да се гарантира, че устройството за навиване е съвместимо със сърцевините, използвани във вашата работа.

Скорост на навиване: Максималната скорост, с която машината може да навива хартия, е ключова мярка за продуктивност. Това е от съществено значение за измерване колко бързо машината за навиване може да обработва материала.

Тип намотка: Има различни типове намотка като централна намотка, повърхностна намотка и централна повърхност. Изборът зависи от приложението и желаното качество на ролката.

Контрол на напрежението: Способността на машината да поддържа постоянно напрежение през целия процес на навиване оказва влияние върху качеството на готовите ролки.

Възможности за нарязване: Някои машини за навиване са оборудвани с устройства за нарязване, които позволяват хартиеното платно да се реже надлъжно по време на процеса на навиване, произвеждайки множество по-тесни ролки. Подробностите за вида на слитъра (като бръснач, ножица или резец) и тяхната регулируемост са важни.

Задвижваща система: Подробностите за двигателя, независимо дали е с директно задвижване, с ремъчно задвижване или използва други механизми, могат да повлияят на ефективността на машината и изискванията за поддръжка.

Съвместимост на материалите: Въпреки че се използват основно за хартия, някои устройства за навиване могат да обработват други материали като фолио, филми или тъкани. Важно е да знаете с какви материали е съвместима машината за навиване.

Оперативни часове: Точно като пробега на автомобил, броят на работните часове може да даде представа за степента на износване, което машината може да е претърпяла.

Система за управление: Информацията за системата за управление на машината, независимо дали е ръчна, полуавтоматична или напълно автоматизирана, и подробности за всякакви програмируеми логически контролери (PLC) или интерфейси могат да бъдат от решаващо значение.

Функции за безопасност: Функции като аварийни спирания, предпазни устройства и спирачни системи гарантират безопасна работа и могат да бъдат решаващ фактор за много купувачи.

Допълнително оборудване: Подробности за всяко допълнително оборудване или функции, като системи за премахване на ръбове или камери за проверка, могат да добавят стойност към машината.

Документи за поддръжка и обслужване: Една добре поддържана машина с ясна сервизна история може да предложи по-висока цена и да осигури увереност на потенциалните купувачи.

Отчитането на тези параметри при покупка или продажба на пазар като Exapro гарантира прозрачност, помага при определянето на правилната цена и гарантира, че купувачите и продавачите имат гладка транзакция.

 

Област на употреба

Областта на използване на устройствата за навиване на хартия е обширна и разнообразна. Разбирането на тези приложения е от първостепенно значение за потенциалните купувачи и продавачи на платформи като Exapro, тъй като осигурява яснота относно потенциалните функции на машината и къде може да се приложи най-добре. Ето разбивка на основните области на използване на тези машини:

Печатарска индустрия: Машините за навиване на хартия играят решаваща роля в сферата на печата. Преди и след процеса на печат може да се наложи хартиените ролки да бъдат преоразмерени или пренавити, за да се гарантира, че са готови за последващи стъпки като рязане или подвързване. Например, след печат с голям обем, може да се използва машина за навиване на хартия, за да се подготвят ролките за транспортиране или съхранение.

Опаковъчна индустрия: Много опаковъчни материали, като опаковъчна хартия, фолио или пластмасово фолио, се предлагат на рула. Машините за навиване на хартия могат да се използват за промяна на размера на тези ролки или за подготовката им за различни приложения за опаковане.

Производство на хартия: В самото начало на веригата за доставка на хартия фабриките за хартия използват машини за навиване, за да подготвят големи ролки от прясно произведена хартия, като ги сегментират на по-управляеми размери за разпространение или по-нататъшна обработка.

Производство на етикети и стикери: Производството на самозалепващи се етикети или стикери често включва големи ролки материал. Машините за навиване могат да помогнат за регулирането на тези ролки до правилния размер за различни производствени изисквания.

Производство на филми и фолиа: Освен хартия, устройствата за навиване се използват в производството на пластмасови филми, метални фолиа и други материали на руло. Те могат да бъдат от решаващо значение за производството на ролки, които отговарят на изискванията на следващите етапи на обработка или опаковане.

Текстилна промишленост: Въпреки че „хартиените“ машини за навиване може да се свързват предимно с хартия, подобни машини се използват в текстилната промишленост. Те помагат при навиването на тъкани или конци, като гарантират, че са готови за употреба като тъкане, боядисване или шиене.

Ленти и лепилни продукти: Индустриите, произвеждащи ленти, независимо дали за офис употреба, индустриални приложения или медицински цели, използват машини за навиване, за да подготвят ролки от тези лепилни продукти.

Специализирани хартии и материали: Това може да включва тапети, декоративни хартии или технически хартии, използвани в определени отрасли. Машините за навиване помагат за регулирането на тези ролки до размери, подходящи за тяхното предназначение.

За продавачите в Exapro, разбирането на разнообразните области на използване на устройствата за навиване на хартия може да помогне при маркетинга на машините пред по-широка аудитория и подчертаването на специфични характеристики, подходящи за всеки сектор. Обратно, за купувачите разпознаването на тези приложения гарантира, че те избират машина, съобразена с техните оперативни нужди, осигурявайки ефективна интеграция в техните производствени процеси.

 

Основни производители на машини за навиване на хартия

Има няколко реномирани производители на устройства за навиване на хартия, известни със своето качество и надеждност. Ако разглеждате пазар като Exapro, може да попаднете на машини от някои от тези известни марки:

Valmet: Основно име в индустрията за хартия и целулоза, Valmet предлага широка гама от машини, включително машини за навиване на хартия.

Voith: Тази немска компания има дългогодишна история в сектора за производство на хартия и предлага висококачествени машини за навиване сред широката си продуктова гама.

Jagenberg: Друго значимо име в индустрията за хартиени машини, Jagenberg е известен със своите усъвършенствани решения за навиване и нарязване.

Goebel: С наследство, обхващащо много десетилетия, Goebel предоставя иновативни пренавивачи на слотове и други решения за навиване, пригодени за различни индустрии.

Pasaban: Специализирана в проектирането и производството на машини за хартиената и картонената промишленост, Pasaban предлага надеждни машини за навиване сред своята гама от оборудване.

Parkinson Technologies: Призната със своите Dusenbery® марка, Parkinson Technologies предоставя на преработватели и производители високопроизводителни пренавиващи устройства за рязане.

Tidland: Марка под Maxcess, Tidland предлага решения за навиване и рязане, включително резачки за обратно навиване и системи за контрол на напрежението.

Atlas Converting: С глобален обхват, Atlas Converting е специализирана в технологията за пренавиване на слитери и предоставя устройства за навиване за различни приложения.

Küsters: Известен със своя опит в технологиите за валцуване и навиване, Küsters предоставя решения, съобразени със специфичните нужди на хартиената и текстилната промишленост.

Mario Cotta: Известно име в решенията за рязане, Mario Cotta предлага набор от машини за навиване, подходящи за различни приложения.

Това са само някои от водещите производители, които може да срещнете на платформи като Exapro. Всяка марка предлага набор от модели с различни характеристики и възможности. Независимо дали сте купувач или продавач, познаването на репутацията и специалитета на тези производители може значително да помогне при вземането на информирани решения на пазара.