В Exapro предлагаме богат избор от употребявани броячни машини, необходими за прецизната обработка на метали в индустрии като автомобилната, космическата и производствената. Тези машини са предназначени за изрязване на сложни форми и шпонкови канали в метални детайли с висока точност и ефективност. Цените на нашите пробивни машини варират от €8 000 за базови модели до €80 000 за усъвършенствани, високопроизводителни устройства от реномирани марки като Karl Klink, Nachi, Ohio Broach и Forst. Всяка машина се отличава с уникални спецификации като дължина на хода, тонаж, дължина на протяжката и ниво на автоматизация, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични производствени нужди.

При избора на машина за провлачване вземете предвид ключови фактори, като например вида на процеса на провлачване (вътрешно, външно, повърхностно или ротационно), необходимата точност, капацитета на машината и съвместимостта с вашите детайли. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на висококачествена обработка, оптимизиране на производствената ефективност и намаляване на оперативните разходи. Инвестирането в нашите употребявани пробивни машини не само осигурява достъп до оборудване от най-висок клас на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на издръжливите машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектната машина, която да подобри вашите металообработващи операции.

Проучете още днес обявите на Exapro’за да откриете надеждни машини за провлачване, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди от прецизна обработка.

VARINELLI BV-40/2000

Година: 1981

Мощност 40 T
Макс. пътуване 2000 mm

Машина за протягане Magnaghi 16/250

Година:

Мощност 16 T
Макс. пътуване 1400 mm

Ohio VTUP-1554-S

Година: 2000

Мощност 15 T
Макс. пътуване 1371 mm

Frömag Combi Rapida d 125/1500

Година: 1980

Мощност 70 T
Макс. пътуване 1500 mm

Машина за протягане Varinelli BV-M 6.3.1250.250

Година: 1995

Мощност 6,3 T
Макс. пътуване 1250 mm

Ekin RISH 6.3x1000

Година: 2000

Мощност 6,3 T
Макс. пътуване 1000 mm

Karl Klink 25-2000-500S

Година: 1997

Мощност 25 T
Макс. пътуване 2000 mm

Forst RTS 16X1600X630

Година: 1986

Мощност 16 T
Макс. пътуване 1600 mm

Машина за протягане SACEM M600

Година:

Вертикална пробивна машина за зазиждане Марка: SACEM Модел: M600 Таблица: диаметър 800 мм Разделител 350 Наклон на главата +15º / -15º. Курс: 600 мм

VARINELLI BVM - V 10.1250.250

Година: 1995

Мощност 10 T
Макс. пътуване 1250 mm

Marchello 25/1600

Година:

Мощност 25 T
Макс. пътуване 1600 mm

Athur Klink RIST 16x1250x400

Година: 1995

Мощност 16 T
Макс. пътуване 1250 mm

Varinelli 50/2000

Година: ~ 1970

Мощност 50 T
Макс. пътуване 2000 mm

Lizuan VT4R

Година:

Мощност 4 T
Макс. пътуване 600 mm

Staveley Lapointe HP30

Година:

Мощност 15 T
Макс. пътуване 1676.4 mm

LAPOINTE HP75/72

Година:

Мощност 37,5 T
Макс. пътуване 1825 mm

Marchello 40/1400

Година:

Мощност 40 T
Макс. пътуване 1400 mm

Karl Klink TYPE RASAMX 16x3000x630

Година: 1998

Макс. пътуване 3000 mm

OILGEAR WEATHERLEY XL 32 A

Година:

Мощност 16 T
Макс. пътуване 1625 mm

Fromag KZH 50/375

Година:

Мощност 50 T
Макс. пътуване 375 mm


Отключване на прецизността: Изчерпателно ръководство за пробивни машини

Пробивните машини са незаменими в металообработващата промишленост, като предлагат прецизен и ефективен метод за оформяне на метални части. Тези машини се използват за изрязване на сложни профили, шпонкови канали, шлицове и други форми с висока точност, което ги прави важни за производството на части, използвани в автомобилната, космическата, производствената и други тежки индустрии. Разбирането на видовете, характеристиките и съображенията за закупуване на машини за провлачване може значително да подобри производствените възможности и качеството на продуктите. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага широка гама от пробивни машини, предоставяйки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Видове пробивни машини

Пробивните машини се предлагат в различни типове, всеки от които е проектиран да изпълнява специфични задачи и да отговаря на различни промишлени нужди. Основните типове включват:

Хоризонтални пробивни машини

Хоризонталните машини за пробиване работят с хоризонтално движение на протяжката по обработвания детайл. Тези машини обикновено се използват за повърхностно провлачване и за създаване на вътрешни черти в дълги или обемисти детайли.

 • Пробивни машини за повърхностно пробиване: Тези машини са предназначени за пробиване на плоски или контурни повърхности на метални детайли. Те са идеални за приложения, при които трябва да се обработват големи повърхности.

 • Вътрешни пробивни машини: Използват се за пробиване на вътрешни форми, като например шпонки, шлицове и отвори. Хоризонталните машини за вътрешно пробиване са подходящи за детайли, които са твърде дълги за вертикалните машини.

Exapro предлага разнообразие от хоризонтални пробивни машини, което гарантира, че фирмите могат да намерят оборудване, отговарящо на специфичните им нужди.

Вертикални пробивни машини

Вертикалните пробивни машини работят с вертикално движеща се протяжка през обработвания детайл. Тези машини обикновено се използват за задачи по вътрешно пробиване и могат да се справят с по-къси детайли по-ефективно от хоризонталните машини.

 • Вертикални пробивни машини с издърпване: Пробивната машина се издърпва нагоре през детайла и е идеална за създаване на вътрешни елементи, като например шпонки и шлицове.

 • Вертикални пробивни машини с бутален тип: Пробивникът се бута надолу през детайла, подходящи за задачи за вътрешно и повърхностно пробиване.

Инвентарът на Екзапро’включва различни вертикални пробивни машини, отговарящи на различни индустриални приложения и производствени обеми.

Ротационни пробивни машини

Ротационните пробивни машини се използват за изрязване на форми в края на детайла чрез въртене на пробивния инструмент. Този метод е ефективен за създаване на многоъгълници, сплайни и други сложни форми върху цилиндрични детайли.

 • Вътрешно ротационно пробиване: Използва се за създаване на вътрешни елементи като шестоъгълници и квадрати в цилиндрични детайли.

 • Външно ротационно пробиване: Използва се за създаване на външни форми в края на цилиндрични детайли, като зъбни колела и винтове.

Пробивни машини с непрекъснато прокарване

Пробивните машини за непрекъснато прошиване са предназначени за производство на големи обеми. Те работят непрекъснато, като детайлите се подават през машината в постоянен поток, което ги прави идеални за мащабни производствени операции.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на пробивна машина е важно да се вземат предвид специфични характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания. Ключовите фактори включват:

Откриване на ключови фактори

Сила на пробиване

Силата на пробиване, измервана в тонове, определя способността на машината да пробива материали. Машините с по-висока сила могат да обработват по-твърди материали и да създават по-сложни форми. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за силата на провлачване, като ви помагат да намерите машина, която отговаря на изискванията на вашия проект.

Дължина на хода

Дължината на хода е разстоянието, което протяжката изминава през обработвания детайл. По-голяма дължина на хода е необходима за пробиване на по-дълбоки или по-дълги детайли. Уверете се, че машината, която избирате, може да поеме размерите на типичните ви детайли.

Скорост и автоматизация

Скоростта, с която се извършва операцията по пробиване, влияе върху ефективността на производството. Машините с регулируеми скорости позволяват по-добър контрол върху процеса на пробиване, особено за различни материали и нива на сложност. Усъвършенстваните машини с функции за автоматизация, като програмируеми настройки, автоматично зареждане/разтоварване и наблюдение в реално време, повишават производителността и намаляват ръчния труд.

Прецизност и толерантност

Прецизността и толерансът са от решаващо значение за осигуряването на висококачествени готови детайли. Търсете машини с характеристики, които повишават точността, като например твърда конструкция, прецизни направляващи и усъвършенствани системи за управление. Exapro предлага машини с различни нива на прецизност, които отговарят на различни изисквания за качество.

Трайност и поддръжка

Издръжливостта на машината и изискванията за нейната поддръжка са от съществено значение за дългосрочната оперативна ефективност. Машините, конструирани от висококачествени материали, като например закалена стомана, са по-устойчиви на износване. Лесните за поддръжка конструкции и достъпните компоненти опростяват поддръжката, като намаляват времето за престой и оперативните разходи. Exapro предоставя информация за състоянието и историята на поддръжката на използваните машини, което подпомага вземането на информирани решения.

Водещи марки в областта на пробивните машини

Надеждните марки и производители често са синоним на по-високо качество и по-добра поддръжка. Някои водещи марки на пазара на пробивни машини включват:

  • Ekin: Известна със своите високопрецизни пробивни машини, Ekin предлага надеждни решения, подходящи за различни индустриални приложения.

  •  

Pioneer: Протяжните машини на Pioneer са известни със своята издръжливост и усъвършенствана технология, което ги прави популярен избор в тежкото машиностроене и автомобилната индустрия.

 • Stenhoj: Stenhoj предлага гама от високопроизводителни пробивни машини, известни със своята надеждност и прецизност при взискателни приложения.

 • Colonial Tool Group: Протяжните машини на Colonial Tool Group’се характеризират с ефективност и гъвкавост, като предлагат надеждна производителност за мащабни операции.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, което осигурява достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани пробивни машини

Стойността на употребяваните пробивни машини варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко хиляди до няколко десетки хиляди долара. Например цената на употребявана хоризонтална пробивна машина Ekin може да бъде около 10 000 до 30 000 долара, докато цената на вертикална пробивна машина Pioneer от висок клас може да бъде между 40 000 и 70 000 долара. Пазарът на Exapro предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Пробивните машини са основни инструменти в металообработващата промишленост, като предлагат прецизни, ефективни и надеждни решения за оформяне на метални детайли. Чрез разбиране на различните видове машини и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при закупуване, предприятията могат да вземат информирани решения, съобразени с техните производствени нужди. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от хоризонтална, вертикална, ротационна или непрекъсната пробивна машина, обширната инвентаризация на Exapro’и удобният интерфейс улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите металообработващи операции.