Exapro, известен пазар за употребявани промишлени машини, предлага набор от машини за щанцоване и рязане, пригодени за различни индустрии, от автомобилната до космическата. Известни с прецизност и ефективност, тези машини рационализират обработката на ламарина, осигурявайки бързо сложни форми и дизайни. Ключови производители като Amada, Trumpf и Salvagnini, наред с други, често показват оборудването си, което гарантира на купувачите достъп до машини с най-високо качество.

Основен фактор за потенциалните купувачи са параметрите на машината. От силата на щанцоване, работната зона до CNC контролите, тези индикатори гарантират съвместимост с производствените нужди. Въпреки че Exapro предоставя широк набор от опции, цените за тези машини падат предимно между €10 000 и €39 000, предлагайки баланс между качество и стойност.

Независимо дали сте в HVAC, медицинско оборудване или морска индустрия, Exapro се грижи за различни изисквания, осигурявайки висока степен на съвместимост със специфични индустриални приложения. С машини, произхождащи от водещи производители и прозрачна информация за спецификациите на машините, Exapro опростява процеса на покупка и продажба, като гарантира, че и двете страни извличат максимална стойност от сделката.

Машина за щанцоване Boschert Ecco Line EL-500-Digital Гореща оферта Добра цена

Година: 2004

Мощност в тонове 28 T
Метална ширина 1000 mm
Метална дължина 2000 mm
Максимална дебелина на стоманата 6 mm

Машина за щанцоване GEKA BENDICROP 60

Година:

Мощност в тонове 60 T
Метална ширина 150 mm
Максимален диаметър на щанцоване 40 mm
Метална дължина 350 mm
Максимална дебелина на стоманата 11 mm
Брой удари в минута 32

Универсална машина за пробиване и рязане GEKA OLAZ HYDRACROP 100SD

Година: 2003

Мощност в тонове 100 T
Максимална дебелина на стоманата 26 mm
Максимален диаметър на щанцоване 100 mm
Метална ширина 650 mm
Метална ширина с препозициониране 1300 mm
Брой инструменти 1

GEKA PUMA 55S

Година: 2020

Мощност в тонове 55 T
Максимална дебелина на стоманата 10 mm
Брой удари в минута 37
Метална дължина 500 mm
Максимален диаметър на щанцоване 40 mm

Машина за щанцоване Technology Italiana Tecnotransfer 15 SR

Година: 2004

Technology Italiana Tecnotransfer 15 SR перфоратор година 2004

Система за щанцоване и огъване WEMO

Година: 1992

Тази система за щанцоване и огъване WEMO е произведена през 1992 г. в Германия. В добро състояние е поради съвестна и документирана поддръжка. Машината все още работи и може да бъде разгледана и огледана по всяко време. Ще бъде доставен с аксесоари от склада на оператора. Машината ще се продава с аксесоари от склада на оператора Поради съвестна и документирана …

Машина за щанцоване GEKA PUMA 50/E-750

Година: 1991

Мощност в тонове 50 T
Метална ширина 500 mm
Метална дължина 1000 mm
Максимална дебелина на стоманата 13 mm

Машина за щанцоване Omera OP / 120 HY

Година: 2001

Мощност в тонове 120 T
Максимален диаметър на щанцоване 35 mm
Максимална дебелина на стоманата 25 mm
Брой удари в минута 29

Машина за щанцоване Kingsland 115XS

Година:

Мощност в тонове 115 T
Метална ширина 380 mm
Максимален диаметър на щанцоване 55 mm
Метална дължина 600 mm
Максимална дебелина на стоманата 26 mm

EUROMAC CX 1000/30

Година: 1999

Мощност в тонове 30 T
Метална дължина 2000 mm

Машина за щанцоване BOSCHERT KST 25-500

Година: 1992

Мощност в тонове 25 T
Максимален диаметър на щанцоване 105 mm
Максимална дебелина на стоманата 10 mm
Брой удари в минута 160

Машина за щанцоване AMADA EM250NT Гореща оферта

Година: 2004

Метална дължина 2500 mm
Метална ширина 1250 mm

METALLKRAFT HLS-55

Година: 2008

Мощност в тонове 55 T
Максимална дебелина на стоманата 20 mm

Машина за щанцоване ECKOLD KF 665

Година: 1993

Максимална дебелина на стоманата 8 mm

Geka Hydracrop 70sd Универсална машина за пробиване с ножица

Година: 2017

Мощност в тонове 70 T
Максимална дебелина на стоманата 12 mm
Метална дължина 450 mm
Максимален диаметър на щанцоване 28 mm


MUBEA KBLH 550

Година:

Мощност в тонове 50 T
Метална ширина 180 mm
Метална дължина 400 mm

Boschert EL1000 ROTAINDEX

Година: 2004

Хидравлична щанцова машина Boschert EL 1000 ROTAINDEX Марка: Boschert Модел: EL1000 ROTAINDEX Сериен номер: 102 Година: 2004 CE маркировка

Машина за щанцоване DURMA IW 55/100 BTD

Година: 2007

Мощност в тонове 55 T
Брой удари в минута 37

Машина за щанцоване SCHIAVI VULCANO K 1020

Година: 2009

Щанцова машина SCHIAVI VULCANO K 1020 с обновена механика. Изисква свързване на някои кабели към ел. таблото.


Щанцоващи машини и машини за рязане в категорията Машини за ламарина на Exapro

Ако сте в производствения или инженерния сектор, вероятно сте запознати с централната роля, която листовият метал играе в различни индустрии, от автомобилостроенето до строителството и не само. Основна стъпка в манипулирането на ламарина е изкуството на щанцоване и нарязване. Тези процеси гарантират, че металните листове са оформени, оразмерени и проектирани с прецизност, отговаряйки на многостранните нужди на крайните потребители.

Пробиващите машини се използват за създаване на дупки, шарки или форми в ламарина. Те използват щанца и матрица със специфични форми и размери, като чрез притискащ механизъм между тях се поставя металният лист. След това перфораторът се притиска в ламарината, принуждавайки го да влезе в матрицата, за да създаде желания отвор или форма.

Машините за гризане, от друга страна, са малко по-нюансирани. Те „захапват“ или правят серия от близко разположени разрези, за да произведат сложни профили в ламарина. Това е много като да вадите малки хапки от ламарината, докато се постигне желаната форма.

Защо да изберете Exapro за покупка и продажба?

Изборът къде да се купят или продадат употребявани машини, особено нещо толкова специализирано като машини за щанцоване и изрязване, е решение, което не бива да се приема леко. Exapro блести като пазар на тази арена. Той не само разполага с широка гама от машини, гарантирайки, че ще намерите точно това, от което се нуждаете, но също така предоставя платформа, където доверието, прозрачността и лекотата на транзакция са от първостепенно значение.

За тези, които обмислят да продават на Exapro, платформата предлага огромна международна аудитория. Това означава, че вашите машини получават видимост отвъд границите, увеличавайки шансовете за по-бърза и по-печеливша продажба. Освен това процесът на листване и продажба е рационализиран, с отдадени професионалисти в Exapro, които да ви напътстват на всяка стъпка, като гарантират, че целият процес е възможно най-безпроблемен.

За купувачите предимствата са многобройни. Внимателният процес на Exapro за изброяване означава, че можете да сте уверени в качеството и автентичността на машините, които купувате. Плюс това обширният инвентар гарантира, че ще намерите машините, съобразени с вашите нужди, независимо колко нишови или специфични могат да бъдат.

Когато обмисляте закупуването на употребявана машина за щанцоване или нарязване на Exapro, важно е да балансирате бюджетните си ограничения с оперативните си нужди.  Обширната гама на Exapro гарантира, че независимо от бюджета ви е вероятно да намерите машина, която отговаря на вашите изисквания. В Exapro цените за употребявани машини за щанцоване и рязане варират в зависимост от фактори като възраст, марка, модел и състояние. Като цяло ценовият диапазон за тези машини е между 10 000 евро и 39 000 евро, отразявайки фактори като възраст, марка, модел и състояние. Но винаги помнете, че по-високата цена не означава непременно по-висока стойност — всичко опира до намирането на правилната машина за вашите конкретни нужди.

Независимо дали искате да надстроите настоящите си машини, да продадете излишно оборудване или да се впуснете в нов производствен проект, Exapro предлага стабилна платформа за покупка и продажба на щанцоващи машини, машини за рязане и други машини за ламарина. Чрез своя ангажимент за качество, огромен инвентар и ориентиран към потребителя подход, Exapro остава предпочитан пазар за сделки с индустриални машини. Разгледайте днес и вижте сами разликата в Exapro.

 

Основни предимства на машините за щанцоване и нарязване

Машините за щанцоване и рязане са неразделна част от сферата на обработката на ламарина, като предлагат няколко предимства за индустриите, които дават приоритет на ефективността, прецизността и гъвкавостта. Ето основните предимства на тези машини:

Предимства на машините за щанцоване:

Висока ефективност и скорост: Те могат да произвеждат големи обеми детайли бързо, като значително намаляват времето за производство.

Прецизност и последователност: Тези машини предлагат резултати с висока точност, като гарантират, че всяка част отговаря на точните спецификации с еднаквост.

Универсалност: Със способността да побират различни матрици и щанци, те могат да създават разнообразна гама от форми и дизайни върху метални листове.

Рентабилни: Те намаляват отпадъците и като цяло са по-икономични по отношение на разходите за труд и материали в сравнение с други методи.

Ниска поддръжка: Модерните машини са проектирани за продължителни операции с минимални нужди от поддръжка.

Предимства на машините за нарязване:

Гъвкавост: Те са умели в създаването на сложни форми, дори върху по-дебели листове, което може да е предизвикателство при други процеси.

Гладки ръбове: Процесът на изрязване обикновено създава чисти ръбове без грапавини, което намалява необходимостта от вторично довършване.

Без изкривяване на материала: Като нетермичен процес, нарязването гарантира, че няма предизвикано от топлина изкривяване или промяна на свойствата на материала.

Адаптивност: Те могат бързо да се адаптират към разнообразни спецификации на дизайна, което ги прави подходящи за динамични проекти.

Ниски оперативни разходи: Като цяло машините за рязане работят на по-ниска цена, особено при изработка на сложни профили.

Тези предимства подчертават защо машините за щанцоване и рязане са жизненоважни активи в различни индустрии, стимулирайки ефективността на производството и осигурявайки висококачествени резултати.

 

Основни машинни параметри на машини за щанцоване и нарязване 

Когато обмисляте покупка или продажба на машини за щанцоване и рязане на пазар като Exapro, важно е да обърнете внимание на определени параметри на машината. Тези параметри предоставят важна информация за възможностите, състоянието и пригодността на машината за конкретни задачи. Ето основните параметри на машината, които трябва да имате предвид:

За щанцоващи машини:

Сила на пробиване: Това обозначава максималния капацитет на силата на машината и обикновено се измерва в тонове. Той определя дебелината и вида на материала, който машината може да обработва.

Размер на работната площ/масата: Показва размера на металния лист, който машината може да поеме. По-голямата работна площ позволява обработка на по-големи листове без повторно позициониране.

Макс. Дебелина на материала: Максималната дебелина на ламарината, която може да бъде обработена.

Брой инструментални станции: Указва броя на различните инструменти или матрици, които машината може да държи наведнъж. Повече станции могат да увеличат гъвкавостта и да намалят времето за смяна на инструменти.

Честота на удари: Броят удари или удари, които машината може да направи за минута. По-високата честота на хода обикновено означава по-бързо производство.

Конфигурация на купола: Някои щанцоващи машини разполагат с дизайн на револвер и познаването на броя на станциите и техните конфигурации може да покаже гъвкавостта на машината.

CNC управление: Ако машината е с компютърно цифрово управление (CNC), типът и версията на CNC системата са жизненоважни, тъй като засягат прецизността, лекотата на програмиране и съвместимостта със софтуера за проектиране.< /p>

За машини за нарязване:

Макс. Скорост на захапване: Това показва колко бързо машината може да „захапва“ или да прави разрези в ламарината.

Размер на работната площ/масата: Както при машините за щанцоване, това показва размера на металния лист, който машината може да обработва.

Макс. Дебелина на материала: Максималната дебелина на материала, който машината може да ухапе.

Честота на удари: Броят действия на захапване, които машината може да изпълни за минута.

CNC управление: Както при машините за щанцоване, типът и версията на CNC системата са от съществено значение, особено за сложни и сложни проекти.

Чрез цялостна оценка на тези параметри както купувачите, така и продавачите в Exapro могат да вземат информирани решения, като гарантират, че въпросната машина отговаря добре на техните изисквания и очаквания.

 

Област на употреба

Когато обмисляте покупка от Exapro, областта на използване на машините за щанцоване и изрязване е от решаващо значение, тъй като оказва значително влияние върху търсенето, стойността и уместността на машината за потенциални купувачи, докато продавачите могат да подчертаят специфични характеристики и възможности на своите машини които отговарят на изискванията на купувачи от различни индустрии. Ето как тези машини се използват в различни сектори:

Автомобилна индустрия: Машините за щанцоване и рязане са незаменими в автомобилния сектор за производство на компоненти като шасита, панели на каросерията и скоби. Купувачите от този сектор често търсят машини, които предлагат прецизност и могат да се справят с големи производствени обеми.

Аерокосмическа индустрия: В аерокосмическия сектор акцентът е върху прецизността и целостта на материала. Тези машини се използват за производство на компоненти, които отговарят на строги стандарти за качество и безопасност. Купувачите от тази индустрия често имат специфични изисквания по отношение на обработката на материалите и точността.

Строителна индустрия: Тези машини са основни в конструирането на компоненти като панели, рамки и скоби, използвани в сгради, мостове и други конструкции. Купувачите в строителството обикновено изискват здрави машини, способни да обработват по-големи и по-дебели материали.

Електрическа и електронна промишленост: В този сектор машини за щанцоване и рязане се използват за производство на компоненти като корпуси и стойки. Търсенето в този сектор обикновено се върти около машини, които могат да предложат висока прецизност за по-малки компоненти.

Производство на мебели: Тези машини се използват за производство на части като рамки, скоби и фитинги. Мебелният сектор често търси универсални машини, способни да обработват различни материали и да произвеждат различни форми.

HVAC индустрия: Производството на компоненти за отопление, вентилация и климатизация, като канали и панели, често включва използването на машини за щанцоване и нарязване. Купувачите в тази индустрия обикновено се нуждаят от машини, които могат да работят с различни форми и размери.

Производство на медицинско оборудване: Прецизността и съвместимостта на материалите са от първостепенно значение в сектора на медицинското оборудване, където тези машини се използват за производство на компоненти като корпуси и скоби. Купувачите от медицинския сектор обикновено изискват машини, които могат да се придържат към строг контрол на качеството и да работят със специализирани материали.

Морска индустрия: Машините за щанцоване и рязане са от съществено значение за производството на компоненти, използвани в корабостроенето, като панели и рамки. Купувачите от морската индустрия често имат изисквания за машини, които могат да обработват големи компоненти и предлагат устойчива на корозия обработка.

 

Водещи производители на машини за щанцоване и нарязване

Няколко известни производители произвеждат машини за щанцоване и изрязване и много от техните продукти често могат да бъдат намерени в Exapro. Ето списък на някои забележителни:

Amada: Световно признато име в оборудването за обработка на ламарина, Amada предлага широка гама от щанцоващи и комбинирани машини. Техните машини са известни с прецизност и надеждност.

Trumpf: Друг лидер в индустрията, Trumpf предлага висококачествени машини за щанцоване, захапване и комбиниране. Тяхната серия TruPunch е особено ценена за ефективност и прецизност.

Salvagnini: Специализирана в гъвкава автоматизация и индустриални машини, Salvagnini предлага решения, които са иновативни и пригодени за различни нужди от обработка на ламарина.

Prima Power: Те предлагат набор от решения за обработка на ламарина, включително оборудване за щанцоване и рязане. Техните машини са проектирани за висока производителност и прецизност.

Murata (Muratec): Известна със своята серия Motorum, Murata предлага щанцоващи машини, които са едновременно гъвкави и надеждни.

LVD: Серията Strippit на LVD предлага набор от CNC револверни щанцови преси, известни със своята прецизност и разширени функции.

Euromac: Тази компания предлага разнообразие от щанцоващи машини с акцент върху гъвкавостта, ефективността и производителността.

Nisshinbo: Като утвърден производител, Nisshinbo предлага револверни преси, които са издръжливи и гъвкави.

Finn-Power (сега част от Prima Power): Техните машини имат добра репутация в производството на ламарина, известни със своята здравина и гъвкавост.

Durma: Предлагайки набор от решения за щанцоване, машините Durma са известни със своето качество и иновативни характеристики.

Когато обмисляте покупка или продажба на Exapro, винаги е полезно да сте запознати с тези производители. Тяхната репутация често играе роля при определяне на стойността, надеждността и очакванията за производителност на машините. Освен това наличността на части, обслужване и поддръжка може да варира в зависимост от производителя, така че винаги е добре да вземете предвид и тези съображения.