В Exapro предлагаме разнообразна селекция от употребявани машини за студено коване, необходими за прецизното металообработване в индустрии като автомобилната, космическата и производствената. Тези машини са предназначени за деформиране на метал при стайна температура, като произвеждат здрави, висококачествени компоненти с отлична точност на размерите. Нашите машини за студено коване се предлагат на цени, вариращи от €20 000 за базови модели до €200 000 за усъвършенствани, високопроизводителни устройства от водещи марки като Hatebur, National Machinery, Schuler и Nedschroef. Всяка машина се отличава с уникални спецификации като сила на пресоване, дължина на хода, производствена скорост и възможности за автоматизация, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични производствени изисквания.

При избора на машина за студено коване вземете под внимание ключови фактори, като например вида на обработваните метали, необходимата сила на коване, прецизността на машината’и интеграцията ѝ с друго оборудване на производствената линия. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на постоянни, висококачествени резултати, оптимизиране на производствената ефективност и свеждане до минимум на материалните отпадъци. Инвестирането в нашите употребявани машини за студено коване не само ви дава достъп до първокласно оборудване на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на издръжливите машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектната машина за подобряване на вашите операции по металообработване.

Проучете още днес обявите на Exapro’за да откриете надеждни машини за студено коване, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди в областта на металообработката.

Машина за студено коване Voronezh К 3037В.01

Година:

Мощност в тонове 500 T
Ширина на масата 1400 mm
Брой удари/мин 32
Дължина на масата 2500 mm
Инсулт на овен 250 mm

PKZ 400х1000

Година: 1979

Мощност в тонове 400 T
Ширина на масата 1000 mm
Брой удари/мин 18
Дължина на масата 1520 mm
Инсулт на овен 315 mm

Gräbener GK 360

Година:

Мощност в тонове 360 T
Ширина на масата 430 mm
Брой удари/мин 40
Дължина на масата 525 mm
Инсулт на овен 100 mm
Мощност на двигателя 12 kW


Waterbury Farrel Ray Carl 100

Година:

Мощност в тонове 100 T

29 500 €

Вижте продукта

GB Великобритания


NATIONAL 625

Година: 1973

Мощност на двигателя 29.82849 kW


Hosung HKP800

Година: 2014

Мощност в тонове 800 T
Ширина на масата 800 mm
Брой удари/мин 35
Дължина на масата 900 mm
Инсулт на овен 220 mm

ERFURT PTrZSSt 210/11/280

Година: 1986

Мощност в тонове 210 T
Инсулт на овен 400 mm
Дължина на масата 3500 mm

ERFURT PAUSТ 63/3

Година: 1984

Мощност в тонове 63 T
Инсулт на овен 200 mm
Дължина на масата 3200 mm
Брой удари/мин 112

ERFURT PAUSt 100/1

Година: 1984

Мощност в тонове 100 T
Инсулт на овен 280 mm
Дължина на масата 2200 mm
Брой удари/мин 58

Darragon 100 ton heated

Година:

Мощност в тонове 100 T
Ширина на масата 600 mm
Дължина на масата 600 mm

JG Kayser H ½ - HSDS – CH

Година:

Дължина на масата 114 mm
Мощност на двигателя 18.6428 kW

Darragon 750 ton heated

Година:

Мощност в тонове 750 T
Ширина на масата 800 mm
Дължина на масата 800 mm

National 1000 LSDS CH

Година:

Дължина на масата 280 mm

Pullmax EKP-CNC 100 2,6/2,05

Година: 1985

Мощност в тонове 11 T
Дължина на масата 2600 mm

GFM SHK-10

Година:

Мощност в тонове 125 T

National 625

Година: 1970

Брой удари/мин 100
Мощност на двигателя 25 kW

Farmer Norton 2 High Mill

Година: 2010

Мощност в тонове 100 T
Мощност на двигателя 44.74273 kW

33 500 €

Вижте продукта

GB Великобритания


National Kayser 1000-6

Година: 1977

Машина за студено заглаждане National Kayser 1000-6 Подробна информация при поискване 1977


Постигане на прецизност и здравина: Изчерпателно ръководство за машини за студено коване

Машините за студено коване са от съществено значение в металообработващата промишленост, като осигуряват ефективни и прецизни решения за оформяне на метални части при стайна температура. Тези машини подобряват здравината на продуктите, качеството на повърхността и точността на размерите, което ги прави незаменими за производството на автомобилни компоненти, скрепителни елементи и различни промишлени части. Разбирането на видовете, характеристиките и съображенията за закупуване на машини за студено коване може значително да подобри производствените възможности и качеството на продуктите. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от машини за студено коване, осигурявайки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Видове машини за студено коване

Машините за студено коване се предлагат в различни видове и конфигурации, за да отговарят на специфичните производствени нужди и приложения.

Механични преси за студено коване

Механичните преси за студено коване използват механичен маховик за натрупване на енергия, която след това бързо се освобождава, за да се изковат метални части. Тези машини са известни с високоскоростната си работа и са подходящи за производство в големи обеми.

 • Преси с едно действие: Те се характеризират с един-единствен плъзгач, който се движи вертикално, за да изковава детайли. Идеални са за по-прости ковашки операции и високоскоростно производство.
 • Преси с двойно действие: Включват два слайда, които се движат в противоположни посоки, което позволява по-сложни процеси на коване и подобрен поток на материала.

Хидравлични преси за студено коване

Хидравличните преси за студено коване използват хидравлични цилиндри за прилагане на сила, като предлагат по-голям контрол върху процеса на коване. Тези машини са подходящи за прецизни ковашки операции и могат да обработват по-големи и по-сложни детайли.

 • Преси с C-образна рамка: Осигуряват лесен достъп до работната зона и са идеални за по-малки детайли и приложения с по-нисък тонаж.
 • Преси с H-рамка: Предлагат по-висока твърдост и са подходящи за по-големи детайли и приложения с по-голям тонаж.

Сервопреси

Сервопресите използват сервомотори за управление на процеса на коване, като предлагат прецизен контрол върху силата, скоростта и позицията. Тези машини са идеални за сложни и високопрецизни ковашки операции.

 • Сервомеханични преси: Съчетават предимствата на механичните преси със сервоуправление, като предлагат висока скорост и прецизност.
 • Хидравлични преси Servo: Съчетават предимствата на хидравличните преси със сервоуправление, като осигуряват отличен контрол и гъвкавост.

Специализирани машини за студено коване

Специализираните машини за студено коване са предназначени за специфични приложения, като например производство на скрепителни елементи, зъбни колела и други специализирани части.

 • Машини за производство на болтове: Специално проектирани за високоскоростно производство на болтове и винтове, като предлагат прецизен контрол върху процеса на коване.
 • Ковачници на гайки: Предназначени за производство на гайки, като осигуряват висока прецизност и ефективност на производството.

Ексапро предлага разнообразие от машини за студено коване, което гарантира, че фирмите могат да намерят оборудване, отговарящо на специфичните им производствени нужди.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на машина за студено коване е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания.

Сила на коване и капацитет

Силата на коване и капацитетът на машината определят видовете и размерите на детайлите, които могат да бъдат изковани. Машините с по-висок тонаж са подходящи за изковаване на по-големи и по-сложни детайли. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за силата на коване и капацитета, като ви помагат да намерите машина, която отговаря на вашите производствени нужди.

Скорост и време на цикъла

Скоростта и времето на цикъла на машината оказват влияние върху цялостната ефективност на производството. Високоскоростните машини са от съществено значение за мащабни операции, докато по-нискоскоростните машини могат да бъдат достатъчни за по-малки производствени серии. Вземете предвид ударите в минута (SPM) и времето на цикъла на машината, за да сте сигурни, че тя отговаря на изискванията за обем на производството ви.

Автоматизация и управление

Усъвършенстваните системи за автоматизация и контрол повишават прецизността и последователността в процеса на коване. Функции като програмируеми настройки, интерфейси със сензорен екран и възможности за наблюдение в реално време могат значително да повишат производителността и да осигурят постоянно качество на продукта. Платформата на Exapro’включва машини с различни нива на автоматизация, което ви позволява да намерите правилния баланс между функционалност и лекота на използване.

Съвместимост на материалите

Уверете се, че машината е съвместима с материалите, които трябва да изковавате, като стомана, алуминий, мед и други метали. Машините, които могат да работят с различни материали, предлагат по-голяма гъвкавост и многофункционалност на вашите операции.

Трайност и поддръжка

Издръжливостта на машината и изискванията за нейната поддръжка са от съществено значение за дългосрочната оперативна ефективност. Машините, конструирани от висококачествени материали, като например закалена стомана, са по-устойчиви на износване. Лесните за почистване конструкции и достъпните компоненти опростяват поддръжката, като намаляват времето за престой и оперативните разходи. Exapro предоставя информация за състоянието и историята на поддръжката на употребяваните машини, което спомага за вземането на информирани решения.

Водещи марки в областта на машините за студено коване

Надеждните марки и производители често са синоним на по-високо качество и по-добра поддръжка. Някои водещи марки на пазара на машини за студено коване включват:

 • National Machinery: Известна със своите високопрецизни и иновативни машини, National Machinery предлага надеждни решения, подходящи за различни приложения за студено коване.
 • Hatebur: Машините на Hatebur’са известни със своята издръжливост и усъвършенствани технологии, което ги прави популярен избор в автомобилната индустрия и производството на крепежни елементи.
 • Komatsu: Komatsu предлага гама от високопроизводителни машини за студено коване, известни със своята надеждност и прецизност при взискателни приложения.
 • Sakamura: Машините Sakamura’се характеризират с ефективност и гъвкавост, като предлагат надеждна производителност за мащабни операции.
 • Nedschroef: Nedschroef предлага висококачествени машини, предназначени за прецизно и високоскоростно коване, идеални за производство на скрепителни елементи и автомобилни компоненти.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани машини за студено коване

Стойността на употребяваните машини за студено коване варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко хиляди до няколкостотин хиляди долара. Например, употребявана преса с едно действие на National Machinery може да бъде оценена на около 20 000 до 50 000 долара, докато високотехнологична сервопреса на Hatebur може да струва между 100 000 и 300 000 долара. Пазарът на Exapro предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни сделки за купувачите.

Заключение

Машините за студено коване са основни инструменти в металообработващата промишленост, предлагащи ефективни и надеждни решения за оформяне на метални части с висока прецизност и здравина. Чрез разбирането на различните видове машини и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при закупуване, предприятията могат да вземат информирани решения, съобразени с техните производствени нужди. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени машини втора употреба, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от механична преса, хидравлична преса, сервопреса или специализирана машина за коване, обширният инвентар и удобният за потребителя интерфейс на Exapro’улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите операции по студено коване.