В Exapro предлагаме широка гама от употребявано сондажно оборудване, необходимо за различни приложения в строителството и минната индустрия. Тези машини са предназначени за пробиване на отвори в земята за задачи като изграждане на фундаменти, проучване на минерали и сондиране на кладенци. Цените на нашето сондажно оборудване варират от €15 000 за базови модели до €500 000 за усъвършенствани, високопроизводителни устройства от водещи марки като Atlas Copco, Sandvik, Boart Longyear и Vermeer. Всяка машина се отличава с уникални спецификации като дълбочина на пробиване, диаметър на отвора, източник на захранване и ниво на автоматизация, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични оперативни изисквания.

При избора на сондажно оборудване вземете предвид ключови фактори, като например вида на терена, необходимата дълбочина и диаметър на сондиране, мощността и ефективността на машината и лесната поддръжка. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на прецизно и ефективно сондиране, оптимизиране на производителността и осигуряване на дълготрайност на оборудването. Инвестирането в нашето употребявано сондажно оборудване не само осигурява достъп до висококачествени машини на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на здравите машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектното сондажно оборудване, което да подобри вашите строителни и минни дейности.

Проучете още днес обявите на Exapro’за да откриете надеждно сондажно оборудване, което осигурява изключителна производителност и стойност за вашите нужди при сондиране.


Оборудване за сондиране ELLETTARI GEOTECNICA EG 2312-8DR Ниско работно време

Година: 1997

GEOTECNICA ELLETTARI модел EG 2312-8DR пробивна машина Хидравлично ротационно, хоризонтално сондиране със задвижване - Година 97 - отработени часове 4 100 - Включени пилотирани пръти n.23 от mt. 3 - диаметър мм. 76 - Въртящ момент: 800-900 kgm/cm2 - Теглителна сила: 17 тона. - Дълбочина по вертикала: макс. 200 mt. - Дълбочина в хоризонтално положение: без ограничение - Захват: мм. …

Оборудване за сондиране Vermeer D24X40 NAVIGATOR Ниско работно време

Година: 1999

Машина за хоризонтално насочено сондиране VERMEER D24X40 NAVIGATOR Ротационна хидравлична, задвижвана от хоризонтално сондиране - 1999 г. - Работни часове приблизително 2,500 - Теглене/бутане: 12,7 t - 124,6 kN - Максимален въртящ момент: 5,694.4 Nm - Цялостна инсталация, организирана в 6 м контейнер - 3 м пръти - n.22 (66 м) - Двойна теглеща глава - 6-цилиндров двигател Cummins - …

Оборудване за сондиране Atlas-Copco BOOMER 353 ES Antideflagrante

Година: 1997

Сондажна машина, Jumbo Atlas-Copco Rocket Boomer 353 ES Взривозащитена - 3 стрели - Година: 97 - ВЗРИВОЗАЩИТЕНА Вижте спецификациите в прикачения файл pdfЗасилване на прецизността: Изчерпателно ръководство за сондажно оборудване в строителството и минното дело

Сондажното оборудване е от съществено значение в строителството и минната промишленост, като осигурява необходимата мощност и прецизност за създаване на отвори и тунели за различни приложения. От проучване до изкопни работи, сондажното оборудване повишава производителността, гарантира безопасността и подпомага мащабни операции. Разбирането на различните типове, характеристики и съображения при закупуване на сондажно оборудване може значително да подобри ефективността и резултатите на вашия проект. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от сондажно оборудване, осигурявайки на бизнеса достъп до висококачествени машини на конкурентни цени.

Видове сондажно оборудване

Сондажното оборудване се предлага в различни видове и конфигурации, за да отговори на специфичните нужди на проекта. Ето и преглед на основните видове:

Ротационни сондажни съоръжения

Ротационните сондажни платформи обикновено се използват за пробиване на дълбоки дупки в земята, обикновено за проучване и добив на нефт и газ, както и за геотермални и водни сондажи.

 • Ротационни сондажни машини с наземно базиране: Използвани за сондажни операции на сушата, тези платформи са изключително гъвкави и могат да се използват в различни терени.
 • Офшорни ротационни платформи: Предназначени за сондиране под океанското дъно, тези платформи са от съществено значение за офшорния добив на нефт и газ.

Ударни сондажни платформи

Перкусионните сондажни платформи използват ударно действие за пробиване на скали и почва. Те често се използват в минното дело и строителството за създаване на взривни дупки и други приложения.

 • Ударни сондажни машини с кабелен инструмент: Използват тежко свредло, което се вдига и пуска многократно, за да разбива скали и почва. Подходящи са за сондиране на водни кладенци и плитки петролни сондажи.
 • Сондажни съоръжения с върхови чукове: Използват чук в горната част на сондажната колона, за да забият свредлото в скалата. Идеални са за повърхностно сондиране и кариери.

Сондажи за пробиване на дълбочина

Сондажните платформи DTH използват пневматичен чук, разположен непосредствено зад сондажната бургия, като осигуряват ефективно сондиране в твърди скални формации.

 • Повърхностни DTH сондажни съоръжения: Използват се за открит добив на полезни изкопаеми, кариери и строителство. Предлагат висока степен на проникване и прецизност.
 • Подземни DTH сондажни установки: Проектирани за подземни минни дейности, тези платформи са компактни и маневрени, за да се движат в тесни пространства.

Насочващи сондажни машини

Насочените сондажни платформи позволяват пробиване под различни ъгли, а не само вертикално. Тази техника е от решаващо значение за достъпа до труднодостъпни ресурси и минимизиране на нарушенията на повърхността.

 • Хоризонтално насочено сондиране (HDD): Използват се за инсталиране на тръбопроводи, кабели и канали под препятствия като реки и пътища.
 • Мултилатерални сондажни платформи: Позволяват сондирането на няколко кладенеца от едно място, което повишава ефективността и намалява въздействието върху околната среда.

Сондажни платформи на Аугер

Сондажните платформи "Аугер" използват спирален винт за отстраняване на материала от сондажа. Те обикновено се използват за вземане на проби от околната среда, геотехнически проучвания и строителни проекти.

 • Монтирани на камион шнекови сондажни съоръжения: Осигуряват мобилност и са идеални за плитки сондажни операции на разнообразни места.
 • Монтирани на релси шнекови установки: Предлагат стабилност и са подходящи за трудни терени и ограничени пространства.

Ексапро предлага разнообразие от тези видове сондажно оборудване, като гарантира, че фирмите могат да намерят машини, които отговарят на специфичните им оперативни нужди.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на пробивно оборудване е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания. Ключовите фактори включват:

Дълбочина и диаметър на пробиване

Възможностите за дълбочина и диаметър на пробиване определят размера и обхвата на проекта за пробиване, с който оборудването може да се справи. Уверете се, че машината може да отговори на специфичните ви изисквания за сондиране, независимо дали става въпрос за дълбоки петролни кладенци или за плитки геотехнически проучвания. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за дълбочината и диаметъра на сондиране, като ви помагат да намерите машина, която отговаря на вашите нужди.

Мощност и въртящ момент

Мощта и въртящият момент на сондажното оборудване са от решаващо значение за ефективното сондиране в различни почвени и скални формации. По-високата мощност и въртящ момент позволяват на машината да прониква по-ефективно в по-твърди материали.

Мобилност и стабилност

Мобилността и стабилността са от съществено значение за сондажното оборудване, особено при трудни терени и отдалечени места. Обмислете дали се нуждаете от монтирани на камион, на гъсенична верига или стационарни съоръжения въз основа на вашата работна среда.

Автоматизация и управление

Усъвършенстваните системи за автоматизация и контрол повишават точността, последователността и ефективността на сондажните операции. Функции като програмируеми настройки, интерфейси със сензорен екран, наблюдение в реално време и автоматични настройки могат значително да повишат производителността и да осигурят постоянни резултати. Платформата на Exapro’включва машини с различни нива на автоматизация, което ви позволява да намерите правилния баланс между функционалност и лекота на използване.

Функции за безопасност

Безопасността е от първостепенно значение при сондажните операции. Търсете машини с функции за безопасност, като бутони за аварийно спиране, защитни ограждения и механизми за автоматично изключване, за да защитите операторите и оборудването.

Трайност и поддръжка

Издръжливостта на машината и изискванията за нейната поддръжка са от съществено значение за дългосрочната оперативна ефективност. Машините, конструирани от висококачествени материали, като закалена стомана и здрави сплави, са по-устойчиви на износване. Лесните за поддръжка конструкции и достъпните компоненти опростяват поддръжката, като намаляват времето за престой и оперативните разходи. Exapro предоставя информация за състоянието и историята на поддръжката на използваните машини, което спомага за вземането на информирани решения.

Водещи марки в областта на сондажното оборудване

Надеждните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои водещи марки на пазара на сондажно оборудване:

 • Атлас Копко: Известна със своите високопрецизни и иновативни машини, Atlas Copco предлага надеждни решения, подходящи за различни сондажни приложения.
 • Sandvik: Известни със своята издръжливост и усъвършенствана технология, машините на Sandvik’са популярни в минната и строителната промишленост.
 • Boart Longyear: Предоставя гама от високопроизводителни сондажни машини, известни със своята надеждност и ефективност при взискателни приложения.
 • Epiroc: Предлага универсално сондажно оборудване, характеризиращо се с ефективност и здравина, подходящо за мащабни операции.
 • Vermeer: Известна с висококачествени машини, предназначени за прецизно и високоскоростно пробиване, идеални за сложни и мащабни проекти.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявано сондажно оборудване

Стойността на употребяваното сондажно оборудване варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко хиляди до няколкостотин хиляди долара. Например употребявана платформа за повърхностно DTH на Atlas Copco може да бъде оценена на около 50 000 до 150 000 долара, докато високотехнологична платформа за ротационно сондиране на Sandvik може да струва между 200 000 и 500 000 долара. Пазарът на Exapro’предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Сондажното оборудване е от съществено значение за различни строителни и минни приложения, като предлага ефективни и надеждни решения за създаване на дупки и тунели. Като разбират различните видове сондажни машини и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията могат да вземат информирани решения, които да подобрят оперативните им възможности. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от ротационна сондажна машина, ударна сондажна машина, DTH сондажна машина или насочваща сондажна машина, обширният инвентар и удобният интерфейс на Exapro’улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите нужди.