В Exapro предлагаме широка гама от употребявани прахоуловители и аспиратори, които са от съществено значение за поддържането на чиста и безопасна работна среда в дървообработващата промишленост. Тези машини са предназначени за ефективно улавяне и отстраняване на прах, дървесни стърготини и други частици, пренасяни във въздуха, като осигуряват спазването на правилата за здраве и безопасност и подобряват качеството на въздуха. Цените на нашите прахоуловители и аспиратори варират от €2 000 за базови модели до €50 000 за усъвършенствани, висококапацитетни устройства от водещи марки като Donaldson, Nederman, Felder и Schuko. Всяка машина се отличава с уникални спецификации, като например капацитет на въздушния поток, ефективност на филтрацията, ниво на шума и ниво на автоматизация, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични оперативни нужди.

При избора на прахоуловител или изпускащо устройство вземете предвид ключови фактори като вида и обема на генерирания прах, размера на работното ви пространство, ефективността на филтриране на машината и лесната поддръжка. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на ефективен контрол на праха, оптимизиране на производствената ефективност и осигуряване на безопасна и здравословна работна среда. Инвестирането в нашите употребявани прахоуловители и изсмукващи устройства не само осигурява достъп до висококачествено оборудване на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на издръжливите машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете идеалното решение за прахоулавяне, което да подобри вашите дървообработващи операции.

Прегледайте още днес обявите на Exapro’за да откриете надеждни прахоуловители и изсмукващи устройства, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди от контрол на праха в дървообработващата промишленост.

Прахосмукачка Schuko Vacomat 350 XP

Година: 2016

Вентилатор на двигателя 11 kW

ENSEMBLE ASPIRATION ATEX Fagida CF

Година: 2015

Събирателен капацитет 12000 m³/h
Вентилатор на двигателя 7.5 kW
Вентилатор да
Инсталирана мощност 15 kW

Segler - 16 m2 прахоуловител Atex

Година: 2015

Събирателен капацитет 3600 m³/h
Вентилатор на двигателя 3 kW
Вентилатор да

Прахосмукачка Mion MVT mc/h 120000

Година:

Събирателен капацитет 120000 m³/h
Вентилатор да
Брой чанти 825
Вентилатор на двигателя 75 kW

FELDER RL 200 Ниско работно време

Година: 2008

Събирателен капацитет 4000 m³/h
Вентилатор да
Инсталирана мощност 4 kW
Брой чанти 2
Вентилатор на двигателя 4 kW

Прахосмукачка Alfarimini Euro 2

Година: 2024

Събирателен капацитет 3500 m³/h
Инсталирана мощност 2.98285 kW

Прахосмукачка VENETA COMPONENTI FAG-L 297-3000

Година: 2023

Събирателен капацитет 50000 m³/h

Прахосмукачка Alfarimini Euro 3

Година: 2024

Събирателен капацитет 5000 m³/h
Инсталирана мощност 4.10142 kW

Прахосмукачка URBAN Technik STANDARD II EX URBAN Technik Гореща оферта

Година: 2015

STANDARDII Ex Професионален аспиратор Atex, произведен от URBAN TECHNIK и разпространяван от HOLZPROFI Франция. Доставя се с всички тръбопроводи за 4 машини, 192-литров резервоар и контролен панел. Захранване 380 V, защитено с 20 А четириполюсен прекъсвач.

Прахосмукачка DELTA NEU JETPACK B60

Година:

Брой чанти 15
Вентилатор да


Прахосмукачка FIMAS -OMAR Fimas - Omar

Година: 1995

Абонатна станция с марка Fimas със смукателен двигател 40 HP, с пневматично почистване на торби Подстанция Omar с два смукателни двигателя 40 HP и един 30 HP, с пневматично почистване на торби, разтоварване в контейнери. При поискване можем да предоставим технически листове Разглобяване, ако е необходимо, количествено определено отделно.

Прахосмукачка Captair DAS CC 250 BP – 40-80 SQM

Година:

Събирателен капацитет 80 m³/h
Брой чанти 4

MION and MOSOLE AF60

Година: 2006

Събирателен капацитет 60 m³/h
Вентилатор да
Брой чанти 468

AMOTEC OSF 132 Инсталация за извличане на стружки и прах

Година: 2015

Събирателен капацитет 19800 m³/h
Вентилатор на двигателя 4 kW

MION VENTOTERMICA A MANICHE

Година: 2004

Събирателен капацитет 18000 m³/h
Вентилатор на двигателя 18.5 kW
Брой чанти 1

MA-FER SLP 400

Година: 2000

Вентилатор на двигателя 7.5 kW


Hurricane JSS-3-6-44-800

Година: 2007

Събирателен капацитет 89900 m³/hПодобряване на качеството и ефективността на въздуха: Изчерпателно ръководство за прахоуловители и изпускащи устройства

Прахоуловителите и смукателите са основни компоненти в дървообработващата промишленост, които осигуряват чиста и безопасна работна среда чрез отстраняване на прах, дървесни стърготини и други частици. Тези системи повишават производителността, подобряват качеството на въздуха и предпазват работниците и оборудването от опасностите, свързани с въздушния прах. Разбирането на различните видове, характеристики и съображения за закупуване на прахоуловители и смукатели може значително да подобри вашите дървообработващи операции. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от прахоуловители и смукатели, осигурявайки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Видове прахоуловители и изсмукващи устройства

Прахоуловителите и изсмукващите устройства се предлагат в различни видове и конфигурации, за да отговорят на специфичните нужди на дървообработването. Ето и преглед на основните видове:

Картридни прахоуловители

Картечните прахоуловители използват цилиндрични филтри за улавяне на прах и частици. Те са известни с високата си ефективност и компактния си дизайн.

 • Вертикални патронни прахоуловители: Разполагат с вертикално ориентирани филтри, което позволява лесна поддръжка и подмяна на филтрите. Подходящи са за приложения с високо прахово натоварване.
 • Хоризонтални патронни прахоуловители: Имат хоризонтално ориентирани филтри, често се използват в приложения с ограничено пространство.

Прахоуловители с торбички

Прахоуловителите с торбички използват текстилни филтърни торбички за улавяне на прахови частици. Те са изключително ефективни за мащабни операции и среди с високо ниво на образуване на прах.

 • Работни колектори с шейкър: Използват разклащащ механизъм за почистване на филтърните ръкави, подходящи за по-малки операции.
 • Реверсивни въздушни ръкавни колектори: Използват обратен въздушен поток за почистване на филтърните торбички, идеални за непрекъсната работа в мащабни приложения.
 • Импулсноструйни ръкавни колектори: Използват кратки изблици на сгъстен въздух за почистване на филтърните ръкави, като осигуряват висока ефективност и минимален престой за поддръжка.

Циклонни прахоуловители

Циклонните прахоуловители използват центробежна сила, за да отделят праха и частиците от въздуха. Те често се използват като предварителни филтри, за да се намали натоварването на първичните прахоуловители.

 • Едностъпални циклонни колектори: Осигуряват основно отделяне на големи частици, подходящи за малки и средни цехове.
 • Двустъпални циклонни колектори: Комбинират циклонно стъпало с вторично филтърно стъпало за подобрено отстраняване на праха, идеални за по-големи операции.

Преносими прахоуловители

Преносимите прахоуловители са проектирани за мобилност и гъвкавост, което позволява преместването им на различни места според нуждите.

 • Едностъпални преносими прахоуловители: Използват едно стъпало на филтриране, подходящо за малки работилници и специфични задачи.
 • Двустъпални преносими колектори: Предлагат подобрено събиране на прах с циклонен предфилтър и вторичен филтър, идеални за по-големи работилници и по-взискателни задачи.

Маси за понижаване на налягането

Downdraft масите интегрират прахоулавянето в работната повърхност, като улавят праха и частиците при източника. Те са особено полезни за шлифоване, шлайфане и други ръчни операции.

 • Стандартни маси Downdraft: Осигуряват плоска работна повърхност с интегрирано прахоулавяне, подходяща за различни ръчни задачи.
 • Преносими даундрафт маси: Предлагат мобилност и гъвкавост, идеални за работилници с ограничено пространство или необходимост от временни настройки.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на прахоуловител или смукател е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания. Ключовите фактори включват:

Капацитет на въздушния поток (CFM)

Капацитетът на въздушния поток, измерен в кубични футове в минута (CFM), определя обема на въздуха, който системата може да премести. Уверете се, че прахоуловителят или изпускащото устройство могат да се справят с изискванията за въздушен поток на вашите дървообработващи операции. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за капацитета на въздушния поток, което ще ви помогне да намерите машина, която отговаря на вашите нужди.

Ефективност на филтрацията

Ефективността на филтрацията е от решаващо значение за осигуряване на ефективно отстраняване на прах и частици. Търсете системи с високоефективни филтри, като например HEPA филтри, които могат да улавят фините прахови частици и да подобряват качеството на въздуха.

Капацитет за съхранение на прах

Капацитетът за съхранение на прах определя колко прах може да побере системата, преди да се наложи да бъде изпразнена. Системите с по-голям капацитет са идеални за операции с голям обем, като намаляват времето за престой за поддръжка.

Ниво на шума

Нивото на шума на прахоуловителя или изпускащото устройство е важен фактор, особено в закрити помещения. Търсете машини, проектирани да работят безшумно, като осигуряват комфортна работна среда.

Преносимост и гъвкавост

Преценете дали се нуждаете от стационарна система или от преносима, която може да се премества в работилницата. Преносимите системи предлагат гъвкавост, но може да имат по-малък капацитет в сравнение със стационарните системи.

Качество на изработката и дълготрайност

Качеството на изработката и издръжливостта на машината са от съществено значение за дългосрочната оперативна ефективност. Машините, конструирани от висококачествени материали, като например здрави метални корпуси и издръжливи филтри, са по-устойчиви на износване. Лесните за поддържане конструкции и достъпните компоненти опростяват поддръжката, като намаляват времето за престой и оперативните разходи. Exapro предоставя информация за състоянието и историята на поддръжката на използваните машини, което спомага за вземането на информирани решения.

Функции за безопасност

Безопасността е от първостепенно значение при дървообработването. Търсете системи с функции за безопасност, като например взривозащитени конструкции, искрогасители и механизми за автоматично изключване, за да защитите операторите и оборудването.

Водещи марки в областта на прахоуловителите и аспираторите

Надеждните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои водещи марки на пазара на прахоуловители и изпускатели:

 • Donaldson Torit: Известна със своите високопрецизни и иновативни системи за прахоулавяне, Donaldson Torit предлага надеждни решения, подходящи за различни приложения в дървообработването.
 • Nederman: Известни със своята издръжливост и усъвършенствана технология, системите на Nederman’са популярни в дървообработващата промишленост.
 • Felder: Предоставя гама от високопроизводителни прахоуловители, известни със своята надеждност и ефективност при взискателни приложения.
 • Джет: Предлага универсални системи за прахоулавяне, характеризиращи се с ефективност и здравина, подходящи за мащабни операции.
 • Oneida Air Systems: Известна е с висококачествени циклонни прахоуловители, предназначени за прецизно и високопроизводително прахоулавяне, идеални за сложни и високообемни дървообработващи проекти.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани прахоуловители и изсмукващи устройства

Цената на употребяваните прахоуловители и изпускатели варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколкостотин до няколко десетки хиляди долара. Например, употребяван преносим прахоуловител Jet може да бъде на цена от около 500 до 1500 долара, докато високотехнологичен касетъчен прахоуловител Donaldson Torit може да струва между 10 000 и 30 000 долара. Пазарът на Exapro’предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Прахоуловителите и аспираторите са основни инструменти в дървообработващата промишленост, като предлагат ефективни и надеждни решения за поддържане на чиста и безопасна работна среда. Чрез разбирането на различните видове системи и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при закупуване, предприятията могат да вземат информирани решения, които да подобрят оперативните им възможности. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от касетъчен прахоуловител, система с ръкавен филтър, циклонен колектор или преносимо устройство, обширният инвентар и удобният интерфейс на Exapro’улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите дървообработващи операции.