В Exapro предлагаме широка гама от употребявани цялостни производствени линии за обработка на храни, които са от съществено значение за ефикасното производство в големи количества в хранително-вкусовата промишленост. Тези готови производствени линии са проектирани да се справят с различни етапи от обработката на храните, от подготовката на суровините до окончателното опаковане, като гарантират висококачествена и постоянна продукция. Цените на нашите производствени линии варират от €50 000 за по-малки настройки до €500 000 за напреднали системи с голям капацитет от водещи марки като Tetra Pak, GEA, Buhler и Marel. Всяка линия разполага с уникални спецификации като производствен капацитет, ниво на автоматизация, видове включено оборудване и възможности за интеграция, гарантирайки, че отговарят на вашите специфични производствени изисквания.

Когато избирате цялостна производствена линия за обработка на храни, вземете под внимание ключови фактори като вида на хранителните продукти, които се обработват, необходимия производствен обем, системите за автоматизация и контрол и спазването на стандартите за хигиена и безопасност. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на висококачествено производство, оптимизиране на ефективността и осигуряване на безопасност и последователност на продукта. Инвестирането в нашите употребявани пълни производствени линии не само осигурява достъп до първокласно оборудване на значително намалени цени, но също така поддържа устойчиви практики чрез удължаване на жизнения цикъл на здрави машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектната производствена линия, за да подобрите вашите операции за обработка на храни.

Разгледайте обявите на Exapro днес, за да откриете надеждни цялостни производствени линии за обработка на храни, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите производствени нужди.

Cenpac Конвейерни регали Акордеон

Година: 2020

Предлагат се 3 модела - Заглавие на офертата: Регулируем конвейер с хармоника - Производител: Cenpac Cenpac - Модел: Cenpac - Година на производство : 2020 - Техническо състояние : Като нов - Състояние : видимо

Шнек за подаване на материал за дозираща машина

Година: 2021

Машина втора употреба в отлично техническо състояние - Заглавие на офертата: Шнек за подаване на материал за дозираща машина - Производител: DSE DSE - Модел: DSE - Година на производство: 2021 - Състояние: Видимо - Материал: неръждаема стомана - Оборудван с бункер

Gocmen -

Година: 2004

- Производител: Гьокмен, фирмата предоставя на купувача решения "до ключ" по отношение на решенията на купувача по отношение на напълно автоматичните линии за производство на вафли и шоколад. Линия за производство на вафлени сладкиши: (размери: 425 cm дължина, 90 cm ширина, 185 cm височина) 1) Смесител за вафли Капацитет: 300 кг Размери: 315 см дължина, 165 см височина, 195 см …Рационализиране на производството на храни: Изчерпателно ръководство за цялостни производствени линии за преработка на храни

Пълните производствени линии за обработка на храни са от решаващо значение в хранително-вкусовата промишленост, осигурявайки безпроблемен и ефективен начин за управление на целия процес от суровината до крайния продукт. Тези производствени линии са проектирани да оптимизират ефективността на производството, да гарантират качеството на продукта и да отговарят на индустриалните стандарти. Разбирането на различните видове, характеристики и съображения за закупуване на цялостни производствени линии за обработка на храни може значително да подобри вашите оперативни възможности. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани промишлени машини, предлага разнообразен избор от производствени линии за хранително-вкусова промишленост, предоставяйки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Какво представляват пълни производствени линии за преработка на храни?

Пълните производствени линии за обработка на храни се състоят от поредица от взаимосвързани машини и оборудване, които извършват целия производствен процес за конкретни хранителни продукти. Тези линии интегрират различни етапи като обработка на суровини, обработка, готвене, смесване, пълнене, опаковане и етикетиране, предлагайки готово решение, което гарантира ефективност и последователност в производството.

Видове цялостни производствени линии за преработка на храни

Производствените линии за обработка на храни са пригодени за специфични видове хранителни продукти, като се гарантира, че те отговарят на уникални производствени изисквания. Ето преглед на основните типове:

Линии за производство на млечни продукти

Линиите за производство на млечни продукти са предназначени за обработка и опаковане на млечни продукти като мляко, сирене, кисело мляко и масло.

 • Линии за преработка на мляко: Включват оборудване за пастьоризация, хомогенизиране и бутилиране на мляко.
 • Линии за производство на сирене: Включват системи за подсирване на мляко, рязане, варене и стареене на сирене.
 • Линии за производство на кисело мляко: Включват машини за ферментация, смесване и опаковане на кисело мляко.

Линии за производство на напитки

Производствените линии за напитки обслужват производството както на алкохолни, така и на безалкохолни напитки, включително вода, сокове, безалкохолни напитки, бира и вино.

 • Линии за производство на вода и сок: Включват системи за филтриране, стерилизация и бутилиране за производство на вода и сок.
 • Линии за производство на безалкохолни напитки: Включват машини за газиране, смесване и пълнене за производство на безалкохолни напитки.
 • Линии за алкохолни напитки: Включват оборудване за варене, ферментация и бутилиране за производство на бира и вино.

Линии за пекарни и сладкарски изделия

Производствените линии за пекарни и сладкарски изделия са пригодени за производство на печива и сладкиши, включително хляб, торти, сладкиши, шоколади и бонбони.

 • Линии за хляб и сладкиши: Включват миксери за тесто, устройства за втасване, фурни и резачки за производство на хляб и сладкиши.
 • Линии за производство на шоколад: Включват оборудване за обработка на какао, формоване на шоколад и опаковане.
 • Линии за производство на бонбони: Включват системи за варене, формоване и опаковане на различни бонбони.

Линии за производство на месо и морски дарове

Производствените линии за месо и морски дарове са предназначени за обработка и опаковане на месо, птици и морски дарове.

 • Линии за обработка на месо: Включват машини за рязане, смилане, смесване и опаковане на месни продукти.
 • Линии за обработка на морски дарове: Включват оборудване за почистване, филетиране, готвене и опаковане на морски дарове.

Линии готови за консумация храни

Линиите за производство на готови за консумация храни се грижат за производството на предварително опаковани ястия и закуски.

 • Линии за замразени храни: Включват машини за готвене, замразяване и опаковане на замразени ястия.
 • Линии за производство на закуски: Включват системи за смесване, готвене и опаковане на закуски като чипс и ядки.

Основни характеристики и спецификации

Когато избирате цялостни производствени линии за преработка на храни, от решаващо значение е да вземете предвид специфични характеристики и спецификации, за да сте сигурни, че линиите отговарят на вашите оперативни изисквания. Ключовите фактори включват:

Производствен капацитет

Производственият капацитет определя обема на продуктите, които линията може да обработва в рамките на даден период от време. Уверете се, че линията може да изпълни вашите производствени цели, независимо дали за малки партиди или широкомащабни промишлени операции. Списъците на Exapro предоставят подробни спецификации на производствения капацитет, като ви помагат да намерите линия, която отговаря на вашите нужди.

Автоматизация и управление

Усъвършенстваните системи за автоматизация и контрол подобряват прецизността, последователността и ефективността в производствения процес. Функции като програмируеми настройки, интерфейси със сензорен екран, наблюдение в реално време и автоматизирани настройки могат значително да повишат производителността.

Стандарти за хигиена и безопасност

Спазването на стандартите за хигиена и безопасност е критично в хранително-вкусовата промишленост. Потърсете линии с характеристики като конструкция от неръждаема стомана, лесни за почистване дизайни и автоматизирани санитарни системи, за да гарантирате безопасността и качеството на продукта.

Гъвкавост и многофункционалност

Гъвкавите линии могат да обработват различни продукти и производствени процеси, подобрявайки вашите оперативни способности. Потърсете линии с модулен дизайн и регулируеми настройки, за да приспособите различни продукти и рецепти.

Енергийна ефективност

Енергийно ефективните линии намаляват оперативните разходи и въздействието върху околната среда. Потърсете машини с енергоспестяващи функции като изолирани камери, ефективни топлообменници и усъвършенствани системи за управление за оптимизиране на потреблението на енергия.

Интеграция и мащабируемост

Уверете се, че производствената линия може да се интегрира безпроблемно с вашите съществуващи системи и да позволи бъдеща мащабируемост. Линиите с модулни компоненти и гъвкави конфигурации осигуряват възможност за разширяване и адаптиране към променящите се производствени нужди.

Водещи марки в производствените линии за преработка на храни

Реномираните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои водещи марки на пазара:

 • Tetra Pak: Известен със своите високопрецизни и иновативни решения, Tetra Pak предлага стабилни и надеждни производствени линии за различни приложения за храни и напитки.
 • GEA Group: Прочути със своята издръжлива и напреднала технология, производствените линии на GEA са популярни в хранително-вкусовата промишленост.
 • Krones: Осигурява набор от високопроизводителни производствени линии за напитки, известни със своята надеждност и ефективност при взискателни приложения.
 • SPX FLOW: Предлага универсални производствени линии, характеризиращи се с ефективност и здравина, подходящи за операции в голям мащаб.
 • Alfa Laval: Известен с висококачествени машини, предназначени за прецизно и високоскоростно производство, идеални за сложни и големи производствени нужди.

Exapro предлага оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Ценообразуване на използвани производствени линии за преработка на храни

Цената на използвани производствени линии за обработка на храни варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко десетки хиляди до няколкостотин хиляди долара. Например, използвана линия за преработка на мляко Tetra Pak може да бъде на цена от около 100 000 до 300 000 $, докато производствена линия за напитки Krones от висок клас може да струва между 200 000 и 500 000 $. Пазарът на Exapro предлага набор от опции за ценообразуване, осигуряващи прозрачност и конкурентни сделки за купувачите.

Заключение

Пълните производствени линии за обработка на храни са основни инструменти в хранително-вкусовата промишленост, предлагащи ефективни и надеждни решения за целия производствен процес. Чрез разбирането на различните типове линии и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при закупуване, фирмите могат да вземат информирани решения, които подобряват техните оперативни способности. Exapro предлага цялостна платформа за снабдяване с висококачествени използвани машини, предоставяйки подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали имате нужда от линия за производство на млечни продукти, линия за производство на напитки, производствена линия за пекарни или производствена линия за готови храни, обширният инвентар на Exapro и удобният за потребителя интерфейс улесняват намирането на подходящото оборудване за вашето производство нужди.