Exapro е вашият основен пазар за висококачествени употребявани индустриални машини. Представяме нашата селекция от кофражни работи в категорията Строителство и Минно дело. Тези кофражни работни системи се поддържат професионално и предлагат отлична комбинация от издръжливост, прецизност и стойност.

Нашите кофражни работни системи се отличават с осигуряването на здрави и надеждни конструкции за изливане на бетон в различни строителни проекти. Идеален за използване при изграждане на основи, стени, подове и колони, нашият кофраж осигурява прецизно оформяне и солидна опора през целия строителен процес. С опции както за традиционен дървен материал, така и за модерни модулни системи, ние отговаряме на разнообразни изисквания на проекта.

Всяка форма на работа преминава през строг процес на проверка, гарантиращ качество и ефективност. Нашите машини са рентабилни, обещават значителни спестявания в сравнение с ново оборудване, без да се прави компромис с ефективността. Реномирани марки като Doka, PERI и Meva са част от нашата селекция, известни със своята надеждност и издръжливост. Цените варират между €5000 и €50 000, като отговарят на различни бюджетни мащаби.

За подробна информация или за да поискате оферта, свържете се с нашия специализиран екип, готов да ви помогне с вашите специфични нужди. Ние в Exapro целим да улесним растежа на вашия бизнес чрез качество и достъпност. Доверете се на Exapro за вашите нужди от индустриални машини и увеличете производителността си още днес.

Работа с формуляри Loro & Parisini - Marini EMCC 160

Година: 1992

Непрекъсната инсталация - LORO & PARISINI, оборудвана със сушилна инсталация тип MARINI EMCC 160 - Някои характеристики: - Производство 130 тона/час. - Модул за предварително дозиране DNP 15/5 с 5 отделения по 15 mc всяко, снабден с променлив лентов екстрактор, хидравличен - Предварителен дозатор, сушилен цилиндър - Подаващи ленти - Автоматична горелка за гъст мазут - Захранващ блок с маслено-термично …

Работа с формуляри CERRONI Vibromat CR

Година: 1993

Промишлени предприятия Самоходна машина за производство на блокове за производство на цимент A.CERRONI модел Vibromat CR - Включително 2 форми - Хидравлична система, която трябва да се провери

Работа с формуляри Cecconi CR 95/E

Година: 1996

Самоходна машина за производство на блокове за производство на цимент CECCONI CR 95/E - Ръчна и автоматична работа - Разполага с 5 форми за блокове с различни размери - Отлично състояние ---------------------------------------- Форми с налични размери: твърди блокове с размери см: - 38x25x9 дебелина - 38x20x15 дебелина - 38x30x9 дебелина - 100x28x 8 дебелина за пътни бордюри размери на празните …

Работа с формуляри Lorev Concrete Mixing Plant

Година: 1995

Завод за смесване на бетон LOREV за предварително смесени/произведени бетонни продукти състоящ се от: - № 1 Lorev миксер с вместимост 1750 lt - № 6 бункера с вместимост 25 куб. м всеки - № 6 екстракторни ленти - № 1 конвейер - № 1 шнеков транспортьор - брояч за 1 литър - 1 везна за цимент - № 1 …


Въведение в работата с форми в строителството и минното дело

Кофражът, съществен компонент в строителната и минната промишленост, се отнася до временни или постоянни форми, използвани за оформяне и поддържане на бетон, докато придобие достатъчна якост. Този процес е от решаващо значение за изграждането на различни структурни елементи, включително основи, стени, колони, греди и плочи. Правилното кофражиране не само гарантира точността на формата и размерите на бетона, но също така значително влияе върху качеството и безопасността на крайната конструкция.

Видове работа с формуляри

Системите за работа с кофраж се предлагат в няколко типа, всяка от които е подходяща за различни приложения и строителни нужди. Ето основните категории:

 1. Традиционна дървена форма: Изработен от дървен материал или шперплат, този тип е рентабилен и универсален, но изисква значителен труд за монтаж и демонтаж. Обикновено се използва за проекти с малък мащаб и сложни форми.
 2. Проектирани работни системи за кофраж: Те включват сглобяеми модулни системи, направени от материали като стомана, алуминий и пластмаса. Проектираните системи са многократно използвани, издръжливи и предлагат бързо сглобяване, което ги прави идеални за мащабни проекти.
 3. Пластмасова форма за многократна употреба: Лека и лесна за работа, пластмасова форма е за многократна употреба и често се използва за модулни и повтарящи се строителни проекти.
 4. Стаяща на място форма: Изработени от сглобяеми подсилени с влакна полимери или бетон, тези форми остават на място, след като бетонът е стегнал, осигурявайки допълнителна здравина и защита.
 5. Работа с гъвкави форми: Използва гъвкави листове плат или други материали, които могат да бъдат формовани в различни форми, често използвани за архитектурни елементи и сложни геометрии.

Ключови компоненти и функции

Системите за работа с формуляри се състоят от няколко критични компонента, всеки от които играе жизненоважна роля в цялостния процес:

 • Панели: Основната повърхност, която оформя бетона. Панелите могат да бъдат направени от дървен материал, шперплат, стомана, алуминий или пластмаса.
 • Опори: Вертикални и хоризонтални елементи, които държат панелите на място. Те включват подпори, скоби и опори, осигуряващи стабилност на кофража.
 • Връзки и анкери: Използват се за задържане на формата и поддържане на желаната форма и подравняване по време на изливане на бетон.
 • Хардуер и конектори: Болтове, скоби и други крепежни елементи, които свързват различни компоненти на работната система за кофраж.

Предимства на качествената формулярна работа

Инвестирането във висококачествена формуляр предлага множество предимства:

 • Структурна цялост: Гарантира, че бетонът запазва своята форма и размери, което води до структурно здрав и издръжлив краен продукт.
 • Ефективност: Сглобяемите и проектирани системи значително намаляват времето и труда, необходими за монтаж и демонтаж.
 • Ефективност на разходите: Въпреки че първоначалните разходи може да са по-високи, работните системи за формуляри за многократна употреба могат да се използват многократно, намалявайки дългосрочните разходи.
 • Безопасност: Правилно проектираният и инсталиран кофраж повишава безопасността на строителния процес, като осигурява стабилна и надеждна опора.
 • Прецизност: Висококачествената кофражна работа осигурява прецизни и постоянни размери, които са от съществено значение за цялостното качество на строителния проект.

Съображения при избора на работа с формуляр

Изборът на правилната система за формуляр за вашия проект включва оценка на няколко ключови фактора:

 • Мащаб и сложност на проекта: По-големите, по-сложни проекти могат да се възползват от инженерни работни системи за кофраж, които предлагат бързо сглобяване и прецизно подравняване.
 • Материал и цена: Помислете за първоначалните и дългосрочните разходи, включително издръжливостта на материала и потенциала за повторна употреба.
 • Изисквания за труд: Оценете интензивността на труда при сглобяване и разглобяване на кофража. Инженерните системи обикновено изискват по-малко ръчен труд в сравнение с традиционните дървени форми.
 • Покритие на бетон: Различните работни материали за кофраж могат да повлияят на крайното покритие на бетона. Например стоманените и пластмасови форми често осигуряват по-гладка повърхност в сравнение с дървения материал.
 • Условия на околната среда: Работният материал за формата трябва да е подходящ за условията на околната среда на строителната площадка, като излагане на влага, температурни колебания и химични реакции.

Популярни марки и цени

Няколко реномирани марки са специализирани в работни системи за кофраж, всяка от които предлага набор от продукти, пригодени за различни строителни нужди. Ето няколко забележителни марки:

 • Peri: Известен с иновативни решения за работа с форми, Peri предлага системи както за малки, така и за големи проекти. Ценообразуването варира значително в зависимост от типа на системата и изискванията на проекта, като варира от няколко хиляди до няколкостотин хиляди долара.
 • Doka: Doka предоставя широка гама от работни системи за кофраж, известни със своята издръжливост и ефективност. Техните продукти се използват в световен мащаб както в строителни, така и в минни проекти, като разходите обикновено варират от $5 000 до $200 000.
 • MEVA: Специализирана в модулни форми и форми за многократна употреба, MEVA предлага рентабилни решения за различни приложения. Цените за техните системи могат да варират от $3000 до $150 000.
 • ULMA: Решенията за работа с форми на ULMA са проектирани за гъвкавост и лекота на използване, обслужващи както прости, така и сложни проекти. Цените варират, като типичните системи струват между $4000 и $180 000.
 • EFCO: Системите за кофража на EFCO са известни със своята здравина и адаптивност, често използвани в тежки строителни и минни приложения. Разходите могат да варират от $5 000 до над $250 000.

Заключение

Кофражът е критичен компонент в строителната и минната промишленост, като осигурява точното оформяне и поддържане на бетонни конструкции. С наличните различни видове кофражни системи, от традиционен дървен материал до усъвършенствани инженерни решения, изборът на правилната система зависи от мащаба на проекта, сложността и специфичните изисквания. Популярни марки като Peri, Doka, MEVA, ULMA и EFCO предлагат набор от опции, които да отговарят на различни нужди и бюджети. Чрез внимателно оценяване на тези фактори строителните професионалисти могат да подобрят ефективността, безопасността и качеството на своите проекти, като в крайна сметка постигат по-добри резултати както в строителството, така и в минните операции.