В Exapro предлагаме разнообразна гама от употребявани самосвали, необходими за транспортиране на тежки материали в строителството и минното дело. Тези здрави превозни средства са предназначени за превозване на големи количества пръст, чакъл, пясък и други материали, което ги прави незаменими при подготовката на строителни площадки, изкопни и минни дейности. Цените на нашите самосвали варират от €20,000 за базови модели до €300,000 за усъвършенствани, високопроизводителни единици от водещи марки като Caterpillar, Komatsu, Volvo и Terex. Всеки камион се отличава с уникални спецификации, като товароносимост, мощност на двигателя, тип задвижване (напр. 4х4, 6х6) и усъвършенствани функции за безопасност, което гарантира, че те отговарят на вашите специфични оперативни нужди.

При избора на камион-самосвал вземете предвид ключови фактори, като например вида и обема на материалите, които ще се транспортират, терена и условията на работа, товароносимостта и горивната ефективност на камиона, както и лесната поддръжка. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на ефективен и рентабилен транспорт на материали, оптимизиране на производителността и осигуряване на дълготрайност и надеждност на вашия автопарк. Инвестирането в нашите употребявани самосвали не само осигурява достъп до висококачествени превозни средства на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на издръжливите машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектния самосвал, който да подобри вашите строителни и минни дейности.

Проучете още днес обявите на Exapro’за да откриете надеждни самосвали, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди от превоз на тежки материали.

Самосвал PERLINI DP655

Година: 1999

Твърд самосвал PERLINI, модел DP655 - Година 1999 - Работни часове11,719 - Мощност на двигателя kW 504 - (Hp) 675 - Общо тегло кг 38,000 - Височина мм. 4,500 - Работна ширина мм. 4,500 - Дължина мм. 9,500 - Капацитет mc 35 - Размери на гумите 21.00 R35 Напълно функционаленСамосвал MAN - CIFA TGA 33-460 - Invetta 36X

Година: 2004

Монтирана на камион бетонна помпа MAN - CIFA TGA 33-460 - Invetta 36X Товарен автомобил MAN TGA 33-460 с 3 оси Със система за бетонна помпа CIFA Invetta 36X - Версия на помпата PA 807 F8-H - Година 2004 - Междуосие (мм)3500 - Транспортна дължина (мм)10100 - Транспортна височина (мм)4000 - Диаметър на тръбата (мм)100Секции4 - Максимална височина (мм)35460 - …


Самосвал PERLINI 366

Година:

ТВЪРД САМОСВАЛ, PERLINI 366 - Работни часове 7,807 - Общо натоварено тегло: 64 600 кг - Собствено тегло на превозното средство с каросерията: 28 600 kg. - Капацитет на полезния товар: 36,000 kg. - ДВИГАТЕЛ: С/Н 12VA . 50852 - Двигател DETROIT: 2-тактов брой цилиндри: 12 - - МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ (SAE): 420 к.с. при 2100 об/мин - ОБЩА ЦИЛИНРАЦИЯ: 13941 …
Захранване на тежкотоварни операции: Изчерпателно ръководство за самосвалите

Дъмперите, известни още като самосвали или самосвали, са жизненоважни в строителната и минната индустрия. Тези мощни превозни средства са предназначени за транспортиране и разтоварване на големи количества насипни материали, като пясък, чакъл, отпадъци от разрушаване и руди. Разбирането на различните видове, характеристики и съображения за закупуване на самосвали може значително да повиши ефективността и производителността на вашия проект. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от самосвали, осигурявайки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Видове самосвали

Дъмперите се предлагат в различни конфигурации, за да отговорят на специфичните нужди на проекта. Ето и преглед на основните видове:

Стандартни самосвали

Стандартните самосвали обикновено се използват в строителството и минното дело за транспортиране и изхвърляне на материали. Те разполагат с хидравличен повдигащ механизъм, който накланя леглото на камиона, за да разтовари съдържанието.

 • Задни самосвали: Най-разпространеният тип, тези камиони имат задна врата и разтоварват материали чрез накланяне на леглото назад. Идеални са за общи задачи в строителството и минното дело.
 • Самосвали със странично разположение: Разполагат с хидравличен механизъм, който накланя леглото настрани за разтоварване. Подходящи са за дейности, при които пространството е ограничено или се изисква странично разтоварване.
 • Долни самосвали: Оборудвани са с врата тип мида в долната част на леглото за прецизно поставяне на материала. Идеални са за строителство на пътища и за равномерно разпръскване на материали.

Съчленени самосвали (ADT)

Съчленените самосвали са предназначени за пресечени терени и тежки приложения. Те се състоят от двукомпонентно шаси, като кабината и предният мост са свързани със задната самосвална каросерия чрез шарнирна точка.

 • Стандартни ADT: Универсални и високоманеврени, подходящи за офроуд условия и мащабни минни операции.
 • Висококапацитетни ADT: Създадени са за транспортиране на големи обеми материал, като предлагат повишен капацитет на полезния товар и ефективност.

Твърдосплавни самосвали

Твърдите самосвали са конструирани за стабилност и висок капацитет на полезен товар, което ги прави подходящи за мащабни минни и тежкотоварни строителни проекти.

 • Твърди самосвали за добив: Проектирани за минни дейности, тези камиони предлагат изключителна издръжливост и могат да се справят с изключително тежки товари.
 • Строителни твърди самосвали: Използват се в големи строителни проекти, като предлагат висока стабилност и товароносимост за транспортиране на насипни материали.

Тракторни самосвали

Гъсеничните самосвали, или гъсеничните самосвали, са оборудвани с гъсенични колела вместо с колела, което осигурява отлично сцепление върху мек, кален или неравен терен.

 • Мини гъсенични самосвали: Малки, компактни самосвали, идеални за озеленяване, малки строителни площадки и ограничени пространства.
 • Тежкотоварни гъсенични самосвали: По-големи модели, проектирани за труден терен и тежки товари, подходящи за минно дело и големи строителни проекти.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на самосвал е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания.

Капацитет на натоварване

Капацитетът на полезния товар определя максималното тегло, което камионът може да превозва. Уверете се, че камионът може да се справи със специфичните обеми на материалите и нуждите на проекта ви. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за капацитета на полезния товар, като ви помагат да намерите машина, която отговаря на вашите изисквания.

Мощност на двигателя

Мощта на двигателя, измервана в конски сили (к.с.), влияе върху способността на камиона’да превозва тежки товари, особено по наклони и неравни терени. По-високата мощност на двигателя осигурява по-добра производителност и ефективност.

Механизъм за разтоварване

Вида на механизма за изхвърляне (заден, страничен, долен) трябва да съответства на вашите оперативни изисквания за разтоварване на материали. Всеки механизъм предлага различни предимства в зависимост от конкретното приложение.

Мобилност и маневреност

Осмислете мобилността и маневреността на камиона, особено ако проектът ви включва придвижване в тесни пространства или пресечен терен. Съчленените самосвали предлагат отлична маневреност, докато гъсеничните самосвали осигуряват превъзходно сцепление върху мек терен.

Качество на конструкцията и дълготрайност

Качеството на изработка и издръжливостта на камиона са от съществено значение за дългосрочната оперативна ефективност. Камионите, конструирани от висококачествени материали, като например закалена стомана, са по-устойчиви на износване. Лесните за поддържане конструкции и достъпните компоненти опростяват поддръжката, като намаляват времето за престой и оперативните разходи. Exapro предоставя информация за състоянието и историята на поддръжката на употребяваните камиони, което спомага за вземането на информирани решения.

Функции за безопасност

Безопасността е от първостепенно значение в строителните и минните операции. Търсете камиони с функции за безопасност, като системи за защита от преобръщане (ROPS), системи за защита от падащи предмети (FOPS), бутони за аварийно спиране и надеждни спирачни системи за защита на операторите.

Водещи марки при самосвалите

Надеждните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои водещи марки на пазара на самосвали:

 • Caterpillar: Известна със своите високопрецизни и иновативни машини, Caterpillar предлага надеждни решения, подходящи за различни приложения в строителството и минното дело.
 • Komatsu: Известни със своята издръжливост и усъвършенствана технология, камионите Komatsu’са популярни в индустрията.
 • Volvo: Предоставя гама от високопроизводителни самосвали, известни със своята надеждност и ефективност при взискателни приложения.
 • Bell: Предлага универсални самосвали, характеризиращи се с ефективност и здравина, подходящи за мащабни операции.
 • Terex: Известен с висококачествени камиони, предназначени за прецизно и високопроизводително теглене, идеални за сложни и мащабни проекти.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани самосвали

Стойността на употребяваните самосвали варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко десетки хиляди до няколкостотин хиляди долара. Например, употребяван съчленен самосвал Caterpillar може да бъде на цена от около 50 000 до 150 000 долара, докато висок клас твърд самосвал Komatsu може да струва между 200 000 и 500 000 долара. Пазарът на Exapro’предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Самосвалите са незаменими машини в строителството и минната индустрия, които предлагат ефективни и надеждни решения за транспортиране и разтоварване на големи количества материали. Чрез разбиране на различните видове камиони и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията могат да вземат информирани решения, които подобряват оперативните им възможности. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от стандартен самосвал, съчленен самосвал, твърд самосвал или гъсеничен самосвал, обширният инвентар и удобният интерфейс на Exapro’улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите нужди.