В Exapro предлагаме богат избор от употребявани уплътнители и валяци, които са от съществено значение за постигане на оптимално уплътняване на почвата и завършване на повърхността в строителни и минни проекти. Тези машини са предназначени за уплътняване на почва, асфалт и други материали, като осигуряват стабилна и гладка основа за пътища, сгради и инфраструктурни проекти. Нашите уплътнители и валяци варират в ценови диапазон от €10,000 за базови модели до €100,000 за усъвършенствани, високопроизводителни устройства от водещи марки като Caterpillar, Bomag, Dynapac и Hamm. Всяка машина се отличава с уникални спецификации като ширина на барабана, сила на уплътняване, работно тегло и честота на вибрациите, което гарантира, че те отговарят на специфичните изисквания на вашия проект.

При избора на уплътнител или валяк вземете предвид ключови фактори като вида на уплътнявания материал, необходимата дълбочина и сила на уплътняване, маневреността на машината’и лекотата на работа и поддръжка. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на равномерно и цялостно уплътняване, оптимизиране на ефективността на проекта и осигуряване на дългосрочна издръжливост на изградените повърхности. Инвестирането в нашите употребявани уплътнители и валяци не само осигурява достъп до оборудване от най-висок клас на значително по-ниски цени, но и подкрепя устойчивите практики чрез удължаване на жизнения цикъл на издръжливите машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектната машина, която да подобри вашите строителни и минни дейности.

Проучете още днес офертите на Exapro’за да откриете надеждни уплътнители и валяци, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите нужди от уплътняване и повърхностна обработка.

Уплътнител / валяк Bomag BW184 AD Ниско работно време

Година: 2004

Уплътняващ валяк, BOMAG BW 184 AD-2AM Наличен № 2 - Година 2004 - Тегло Kg. 13,027 - Kw.82 - Работни часове 5,000 / 8,000

Уплътнител / валяк Marini 120 VS2 Ниско работно време

Година: 1994

Валяк, MARINI 120 VS2 - Вибриращ - Работни часове 3,286 Напълно функционален
Изграждане на солидни основи: Изчерпателно ръководство за уплътнители и валяци

Уплътнителите и валяците са жизненоважни машини в строителната и минната промишленост, необходими за уплътняване на почвата, изграждане на пътища и различни други проекти, изискващи стабилни, уплътнени повърхности. Тези машини повишават стабилността на почвата, като гарантират, че конструкциите и пътищата са изградени върху здрави основи. Разбирането на видовете, характеристиките и съображенията за закупуване на уплътнители и валяци може значително да подобри ефективността на проекта и качеството на резултата. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от уплътнители и валяци, осигурявайки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Видове компактори и валяци

Уплътнителите и валяците се предлагат в различни конфигурации, за да отговорят на специфичните нужди на строителството и минното дело. Основните типове включват:

Приложенията на компакторите са следните

Еднобандажни валяци

Еднобарабанните валяци се характеризират с един голям барабан отпред с пневматични гуми отзад. Тези машини са идеални за уплътняване на почва, чакъл и асфалт.

 • Гладки барабанни валяци: Предназначени са за уплътняване на гранулирани почви и асфалт, като осигуряват гладко покритие. Подходящи са за строителство на пътища и за повърхностна обработка.
 • Барабанни валяци с подложки: Оборудвани с подложки или "крачета" на барабана, тези валяци се използват за уплътняване на кохезионни почви като глина. Те осигуряват по-дълбоко уплътняване в сравнение с гладките барабани.

Двойни барабанни валяци

Двубарабанните валяци имат два големи барабана, един отпред и един отзад, които осигуряват равномерно уплътняване. Тези машини обикновено се използват за уплътняване на асфалт и повърхностна обработка.

 • Стационарни валяци с двоен барабан: Прилагат статичен натиск за уплътняване на материалите, идеални за леки и средни задачи по уплътняване.
 • Вибрационни двойни барабанни валяци: Използват вибрации за повишаване на ефективността на уплътняване, подходящи за уплътняване на асфалт и гранулирани почви при тежки задачи.

Пневматични валяци

Пневматичните валяци, известни още като валяци с гумени гуми, използват няколко реда гуми, за да осигурят размесване и уплътняване. Тези машини са идеални за довършителни работи и запечатване на асфалтови пластове.

 • Стандартни пневматични валяци: Оборудвани са със стандартни пневматични гуми, подходящи за различни задачи по уплътняване.
 • Пневматични валяци за тежки натоварвания: Предназначени за по-големи проекти, изискващи по-дълбоко и равномерно уплътняване.

Пластични уплътнители

Пластинчатите уплътнители или вибриращите пластинчати уплътнители използват плоска, тежка плоча за уплътняване на материалите. Тези машини са идеални за уплътняване на малки площи, изкопи и тесни пространства.

 • Вибриращи плочогрейни уплътнители: Движат се в посока напред, подходящи за по-малки, ограничени площи.
 • Преобръщащи се плочоуплътнители: Могат да се движат както напред, така и назад, като осигуряват по-голяма маневреност и ефективност за по-големи площи.

Валци за изкопи

Валцовете за изкопи, известни още като уплътнители за изкопи, са предназначени за уплътняване на почвата в изкопи и други тесни пространства. Тези машини обикновено се управляват дистанционно за безопасност на оператора.

 • Разкопни валяци с дистанционно управление: Осигуряват прецизен контрол и безопасност, идеални за уплътняване на изкопи в инсталации за комунални услуги и тръбопроводи.
 • Разходни валяци за изкопи: Управляват се от седящ оператор, подходящи за по-големи проекти за изкопи, изискващи повече мощност и контрол.

Exapro предлага разнообразие от уплътнители и валяци, което гарантира, че фирмите могат да намерят оборудване, което отговаря на специфичните им нужди по проекта.

Ключови характеристики и спецификации

При избора на компактор или валяк е изключително важно да се вземат предвид специфичните характеристики и спецификации, за да се гарантира, че машината отговаря на вашите оперативни изисквания.

Сила на уплътняване и дълбочина

Силата на уплътняване и дълбочината определят колко ефективно машината може да уплътнява различни видове почва и материали. Машините с по-висока сила на уплътняване са подходящи за по-плътни материали и за нуждите от по-дълбоко уплътняване. Списъците на Exapro’предоставят подробни спецификации за силата на уплътняване и дълбочината, като ви помагат да намерите машина, която отговаря на изискванията на вашия проект.

Ширина и размер на барабана

Ширината и размерът на барабана влияят върху площта, която може да бъде уплътнена с едно преминаване. По-широките барабани са идеални за големи, открити площи, докато по-тесните барабани са по-подходящи за затворени пространства. Обмислете ширината на барабана спрямо размера на уплътняваната площ, за да осигурите ефективна работа.

Честота и амплитуда на вибрациите

При вибрационните валяци честотата и амплитудата на вибрациите са критични фактори, които влияят върху ефективността на уплътняването. Регулируемите настройки на вибрациите позволяват по-голяма гъвкавост и контрол върху различни материали и изисквания за уплътняване.

Мощност и ефективност на двигателя

Мощта на двигателя оказва влияние върху производителността на машината и способността ѝ да се справя с различни терени и материали. Ефективните двигатели осигуряват необходимата мощност, като същевременно минимизират разхода на гориво и оперативните разходи. Търсете машини с двигатели, които отговарят на стандартите за емисии и предлагат надеждна работа.

Маневреност и управление

Маневреността и контролът са от съществено значение за осигуряване на прецизно и ефективно уплътняване, особено в ограничени пространства или сложни работни площадки. Функции като съчленено управление, ергономични контроли и дистанционно управление повишават използваемостта и ефективността на машината.

Трайност и поддръжка

Издръжливостта на машината и изискванията за нейната поддръжка са от решаващо значение за дългосрочната оперативна ефективност. Машините, конструирани от висококачествени материали, като например подсилена стомана, са по-устойчиви на износване. Леснодостъпните компоненти и точки за обслужване опростяват поддръжката, като намаляват времето за престой и оперативните разходи. Exapro предоставя информация за състоянието и историята на поддръжката на използваните машини, което спомага за вземането на информирани решения.

Водещи марки в областта на уплътнителите и валяците

Надеждните марки и производители често са синоним на по-високо качество и по-добра поддръжка. Някои водещи марки на пазара на компактори и валяци включват:

 • Caterpillar: Известна със своите здрави и надеждни машини, Caterpillar предлага широка гама уплътнители и валяци, подходящи за различни приложения в строителството и минното дело.
 • Bomag: Машините на Bomag’са известни със своите усъвършенствани технологии и издръжливост, което ги прави популярен избор в индустрията.
 • Dynapac: Dynapac предлага високоефективно оборудване за уплътняване, известно със своята прецизност и ефективност в сложни проекти.
 • Hamm: Валяците Hamm’се характеризират с иновативен дизайн и гъвкава функционалност, като предлагат надеждна работа при мащабни операции.
 • Wacker Neuson: Wacker Neuson предлага гама от компактори и валяци, известни със своето качество, адаптивност и лесна употреба.

Exapro разполага с оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Цени на употребявани компактори и валяци

Стойността на употребяваните компактори и валяци варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко хиляди до няколко десетки хиляди долара. Например употребяван еднобандажен валяк Caterpillar може да бъде на цена от около 20 000 до 40 000 долара, докато високотехнологичен двубандажен вибрационен валяк Bomag може да струва между 50 000 и 100 000 долара. Пазарът на Exapro предлага редица опции за ценообразуване, като осигурява прозрачност и конкурентни оферти за купувачите.

Заключение

Уплътнителите и валяците са основни инструменти в строителната и минната промишленост, като предлагат ефективни и надеждни решения за уплътняване на почвата и подготовка на повърхността. Чрез разбиране на различните видове машини и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при покупка, предприятията могат да вземат информирани решения, съобразени с нуждите на техните проекти. Exapro предлага цялостна платформа за набавяне на висококачествени употребявани машини, като осигурява подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали се нуждаете от еднобандажен валяк, двубандажен валяк, пневматичен валяк, уплътнител за плочи или валяк за изкопи, обширният инвентар и удобният интерфейс на Exapro’улесняват намирането на подходящото оборудване за вашите операции по уплътняване и валцуване.