В Exapro ние предлагаме широка гама от употребявани cкомплектни единици за производство на храни и напитки, от съществено значение за ефективното и широкомащабно производство в хранително-вкусовата промишленост. Тези готови производствени единици са проектирани да се справят с всички етапи от обработката на храни и напитки, от подготовката на суровините до опаковането, осигурявайки висококачествена и постоянна продукция. Нашите производствени единици варират в цениот €50 000 за по-малки настройки до €500 000 за напредналисистеми с голям капацитет от водещи марки като Tetra Pak, Krones, GEA и Alfa Laval. Всяка единица разполага с уникални спецификации като производствен капацитет, ниво на автоматизация, типове оборудване и възможности за интеграция, гарантирайки, че отговарят на вашите специфични производствени нужди.

Когато избирате цялостна единица за производство на храни и напитки, вземете под внимание ключови фактори като вида на произвежданите продукти, необходимия производствен обем, системите за автоматизация и контрол и спазването на стандартите за хигиена и безопасност. Тези елементи са от решаващо значение за постигане на висококачествено производство, оптимизиране на ефективността и осигуряване на безопасност и последователност на продукта. Инвестирането в нашите употребявани пълни производствени единици не само осигурява достъп до оборудване от най-високо ниво на значително намалени цени, но също така поддържа устойчиви практики чрез удължаване на жизнения цикъл на здрави машини. Доверете се на ангажимента на Exapro за отлично обслужване на клиентите и намерете перфектната производствена единица, за да подобрите производствените си операции за храни и напитки.

Разгледайте обявите на Exapro днес, за да откриете надеждни цялостни производствени единици за храни и напитки, които осигуряват изключителна производителност и стойност за вашите производствени нужди.


Am Tehnolog PS200

Година: 2012

Това растение е идеално за обработка на широка гама от маслодайни семена, включително слънчоглед, рапица, соя и други, като предлага възможности както за студено, така и за горещо пресоване, за да отговори на разнообразните пазарни изисквания и изисквания за обработка. В основата на тази инсталация е мощна винтова преса, оборудвана с 22 kW мотор, оптимизирана за извличане на масло с …

Bronto E500

Година:

Опростеният процес на завода започва с шнеков конвейер, който безпроблемно подава суровините в мощния 97 kW екструдер. Тук зърната се подлагат на обработка под високо налягане и висока температура, като ефективно разкъсват клетъчните стени, за да подобрят смилаемостта и наличността на хранителни вещества. След екструзията друг шнеков транспортьор ефективно транспортира обработения продукт до охладителя, като гарантира, че материалът се довежда …

Bronto E500

Година: 2019Bronto e150

Година: 2019


Цялостни решения за производство на храни и напитки: Ръководство за цялостни производствени единици

Пълните единици за производство на храни и напитки са неразделна част от хранително-вкусовата промишленост, като предлагат готови решения за производство и опаковане на различни хранителни продукти и напитки. Тези единици са проектирани да рационализират производствените процеси, да подобрят ефективността и да гарантират съответствие с индустриалните стандарти. Разбирането на различните видове, характеристики и съображения за закупуване на цялостни производствени единици може значително да подобри вашите оперативни способности. Exapro, водещ онлайн пазар за употребявани индустриални машини, предлага разнообразна селекция от цялостни производствени единици за храни и напитки, предоставяйки на бизнеса достъп до висококачествено оборудване на конкурентни цени.

Какво представляват завършени единици за производство на храни и напитки?

Пълните производствени единици обхващат всички необходими машини и оборудване, необходими за целия производствен процес на храни и напитки. Тези единици включват системи за обработка на суровини, обработка, готвене, смесване, пълнене, опаковане и етикетиране, предоставяйки интегрирано решение, което гарантира ефективност и последователност в производството.

Видове завършени единици за производство на храни и напитки

Пълните производствени единици са пригодени за специфични видове хранителни продукти и напитки, като се гарантира, че отговарят на уникални производствени изисквания. Ето преглед на основните типове:

Единици за производство на млечни продукти

Устройствата за производство на млечни продукти са предназначени за преработка и опаковане на млечни продукти като мляко, сирене, кисело мляко и масло.

 • Единици за преработка на мляко: Включват оборудване за пастьоризация, хомогенизиране и бутилиране на мляко.
 • Единици за производство на сирене: Включват системи за подсирване на мляко, рязане, варене и стареене на сирене.
 • Единици за производство на кисело мляко: Включват машини за ферментация, смесване и опаковане на кисело мляко.

Единици за производство на напитки

Звената за производство на напитки се грижат за производството на алкохолни и безалкохолни напитки, включително вода, сокове, безалкохолни напитки, бира и вино.

 • Единици за производство на вода и сок: Включват системи за филтриране, стерилизация и бутилиране за производство на вода и сок.
 • Единици за производство на безалкохолни напитки: Включват машини за газиране, смесване и пълнене за производство на безалкохолни напитки.
 • Единици за алкохолни напитки: Включват оборудване за варене, ферментация и бутилиране за производство на бира и вино.

Хлебни и сладкарски звена

Производствените единици за хлебни и сладкарски изделия са пригодени за производство на печива и сладкиши, включително хляб, торти, сладкиши, шоколади и бонбони.

 • Устройства за хляб и сладкиши: Включват миксери за тесто, устройства за втасване, фурни и машини за нарязване на хляб и сладкиши за производство на хляб и сладкиши.
 • Единици за производство на шоколад: Включват оборудване за обработка на какао, формоване на шоколад и опаковане.
 • Единици за производство на бонбони: Включват системи за готвене, формоване и опаковане на различни бонбони.

Единици за производство на месо и морски дарове

Производствените единици за месо и морски дарове са предназначени за обработка и опаковане на продукти от месо, птици и морски дарове.

 • Месопреработвателни агрегати: Включват машини за рязане, смилане, смесване и опаковане на месни продукти.
 • Единици за преработка на морски дарове: Включват оборудване за почистване, филетиране, готвене и опаковане на морски дарове.

Готови за консумация хранителни единици

Единиците за производство на готови за консумация храни се грижат за производството на предварително опаковани ястия и закуски.

 • Единици за замразени храни: Включват машини за готвене, замразяване и опаковане на замразени ястия.
 • Единици за производство на закуски: Включват системи за смесване, готвене и опаковане на закуски като чипс и ядки.

Основни характеристики и спецификации

Когато избирате цялостни производствени единици за храни и напитки, е изключително важно да вземете предвид специфичните характеристики и спецификации, за да сте сигурни, че единиците отговарят на вашите оперативни изисквания. Ключовите фактори включват:

Производствен капацитет

Производственият капацитет определя обема на продуктите, които единицата може да обработва в рамките на даден период от време. Уверете се, че уредът може да изпълни вашите производствени цели, независимо дали за малки партиди или широкомащабни промишлени операции. Списъците на Exapro предоставят подробни спецификации на производствения капацитет, като ви помагат да намерите единица, която отговаря на вашите нужди.

Автоматизация и управление

Усъвършенстваните системи за автоматизация и контрол подобряват прецизността, последователността и ефективността в производствения процес. Функции като програмируеми настройки, интерфейси със сензорен екран, наблюдение в реално време и автоматизирани настройки могат значително да повишат производителността.

Стандарти за хигиена и безопасност

Спазването на стандартите за хигиена и безопасност е от решаващо значение в индустрията за храни и напитки. Потърсете модули с характеристики като конструкция от неръждаема стомана, лесни за почистване дизайни и автоматизирани санитарни системи, за да гарантирате безопасността и качеството на продукта.

Гъвкавост и многофункционалност

Гъвкавите единици могат да обработват различни продукти и производствени процеси, като подобряват вашите оперативни способности. Потърсете модули с модулен дизайн и регулируеми настройки, за да приспособите различни продукти и рецепти.

Енергийна ефективност

Енергийно ефективните модули намаляват оперативните разходи и въздействието върху околната среда. Потърсете машини с енергоспестяващи функции като изолирани камери, ефективни топлообменници и усъвършенствани системи за управление за оптимизиране на потреблението на енергия.

Интеграция и мащабируемост

Уверете се, че производствената единица може да се интегрира безпроблемно с вашите съществуващи системи и да позволи бъдеща скалируемост. Единиците с модулни компоненти и гъвкави конфигурации предоставят възможност за разширяване и адаптиране към променящите се производствени нужди.

Водещи марки в цялостни производствени единици за храни и напитки

Реномираните марки гарантират по-високо качество и по-добра поддръжка. Ето някои водещи марки на пазара:

 • Tetra Pak: Известен със своите високопрецизни и иновативни решения, Tetra Pak предлага здрави и надеждни производствени единици за различни приложения за храни и напитки.
 • GEA Group: Известни със своята издръжлива и напреднала технология, производствените единици на GEA са популярни в хранително-вкусовата промишленост.
 • Krones: Осигурява набор от високоефективни агрегати за производство на напитки, известни със своята надеждност и ефективност при взискателни приложения.
 • SPX FLOW: Предлага универсални производствени единици, характеризиращи се с ефективност и здравина, подходящи за операции в голям мащаб.
 • Alfa Laval: Известен с висококачествени машини, предназначени за прецизно и високоскоростно производство, идеални за сложни и големи производствени нужди.

Exapro предлага оборудване от тези и други реномирани марки, осигурявайки достъп до надеждни и добре поддържани машини.

Ценообразуване на използвани пълни производствени единици за храни и напитки

Цената на използвани пълни производствени единици варира в широки граници в зависимост от фактори като възраст, състояние, марка и специфични характеристики. Като цяло цените могат да варират от няколко десетки хиляди до няколкостотин хиляди долара. Например, употребявана единица за преработка на мляко Tetra Pak може да бъде на цена от около 100 000 до 300 000 $, докато производствена единица за напитки Krones от висок клас може да струва между 200 000 и 500 000 $. Пазарът на Exapro предлага набор от опции за ценообразуване, осигуряващи прозрачност и конкурентни сделки за купувачите.

Заключение

Комплексните единици за производство на храни и напитки са основни инструменти в хранително-вкусовата промишленост, предлагащи ефективни и надеждни решения за целия производствен процес. Чрез разбирането на различните типове единици и ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при закупуване, фирмите могат да вземат информирани решения, които подобряват техните оперативни способности. Exapro предлага цялостна платформа за снабдяване с висококачествени използвани машини, предоставяйки подробни списъци и конкурентни цени. Независимо дали имате нужда от единица за производство на млечни продукти, единица за производство на напитки, производствена единица за пекарни или производствена единица за готови храни, обширният инвентар на Exapro и удобният за потребителя интерфейс улесняват намирането на подходящото оборудване за вашето производство нужди.