Exapro е вашият основен пазар за висококачествени употребявани индустриални машини. Представяме нашата селекция от CNC зъбофрезни машини в категория Метални машини. Тези машини се поддържат професионално и предлагат отлична комбинация от прецизност, ефективност и стойност.

Нашите CNC машини за фрезоване на зъбни колела се отличават с производството на високопрецизни зъбни колела с изключителна точност и повторяемост. Те са идеални за индустрии като автомобилостроенето, космическата промишленост и производството, където прецизното производство на зъбни колела е от решаващо значение. Тези машини могат да работят с различни типове и размери съоръжения, отговарящи на различни производствени изисквания.

Всяка CNC зъбофрезна машина преминава през строг процес на проверка, гарантиращ качество и производителност. Нашите машини са рентабилни, обещават значителни спестявания в сравнение с ново оборудване, без да се прави компромис с ефективността. Реномирани марки като Gleason, Liebherr и Mitsubishi са част от нашата селекция, известни със своята надеждност и напреднала технология. Цените варират между €80 000 и €400 000, като отговарят на различни бюджетни мащаби.

За подробна информация или за да поискате оферта, свържете се с нашия специализиран екип, готов да ви помогне с вашите специфични нужди. Ние в Exapro целим да улесним растежа на вашия бизнес чрез качество и достъпност. Доверете се на Exapro за вашите нужди от индустриални машини и увеличете производителността си още днес.

Cnc зъбофрезна машина MONNIER & ZAHNER KOEPFER MZ 120

Година: 2006

Макс. Ø на зъбно колело 45 mm
модул - 0.5
Максимална скорост на шпиндела 8000 rpm
Модул + 1.5
тип CNC Fanuc 18i-MB
Максимална ширина на предавката 250 mm


Cnc зъбофрезна машина Koepfer K140

Година: 1980

Макс. Ø на зъбно колело 40 mm
модул - 0.3
Максимална скорост на шпиндела 2400 rpm
Модул + 1.5
тип CNC
Максимална ширина на предавката 100 mm

Cnc зъбофрезна машина LIEBHERR LC150

Година: 2004

Макс. Ø на зъбно колело 150 mm
Максимална скорост на шпиндела 4500 rpm
тип CNC Siemens 840d
Мощност на двигателя 19 kW

Cnc зъбофрезна машина Pfauter P160 - cnc

Година:

Макс. Ø на зъбно колело 160 mm
тип CNC 5 assi
Максимална ширина на предавката 150 mm
Модул + 3
Максимална скорост на шпиндела 3500 rpm

Cnc зъбофрезна машина HURTH HURTH WF10

Година: 1971

Макс. Ø на зъбно колело 320 mm
тип CNC nc
Модул + 6
Мощност на двигателя 8 kW

Cnc зъбофрезна машина KOEPFER 200

Година: 2001

Макс. Ø на зъбно колело 180 mm
тип CNC
Модул + 3
Максимална скорост на шпиндела 1000 rpm

Cnc зъбофрезна машина GLEASON PFAUTER P210LiC

Година: 2010

Макс. Ø на зъбно колело 210 mm
Максимална скорост на шпиндела 4000 rpm
тип CNC Siemens 840d

Cnc зъбофрезна машина KOEPFER 160

Година: 2018

Макс. Ø на зъбно колело 100 mm
модул - 0.3
Модул + 2.5
тип CNC BWO

Cnc зъбофрезна машина Gleason Pfauter PE 125 H

Година: 1992

Модул + 3
тип CNC Bosch CC220
Максимална ширина на предавката 400 mm
модул - 0.5
Максимална скорост на шпиндела 1200 rpm
Мощност на двигателя 52 kW

Използвана машина за вертикално фрезоване на зъби Hurth WF 450

Година: 1983

Макс. Ø на зъбно колело 450 mm
модул - 0.5
Максимална скорост на шпиндела 450 rpm
Модул + 10
тип CNC Hürth WF 450
Максимална ширина на предавката 300 mm

Cnc зъбофрезна машина GLEASON 116

Година:

Модул + 12.7
Максимална ширина на предавката 70 mm
тип CNC FANUC Series O-GC


Mikron A 35 / 36 CNC

Година: 1992

Макс. Ø на зъбно колело 150 mm
модул - 3
Максимална скорост на шпиндела 1500 rpm
Модул + 4.5
тип CNC MIKRON 788- (BWO)
Мощност на двигателя 8.8 kW

Cnc зъбофрезна машина LIEBHERR LC380

Година: 2007

Макс. Ø на зъбно колело 380 mm
тип CNC SINUMERIK 840D
Максимална ширина на предавката 540 mm
Модул + 9
Максимална скорост на шпиндела 1500 rpm
Мощност на двигателя 27 kW

LIEBHERR LN350

Година: 1976

Макс. Ø на зъбно колело 350 mm
модул - 5
Максимална скорост на шпиндела 485 rpm
Модул + 14
тип CNC TEX COMPUTER POWER E
Максимална ширина на предавката 200 mm

Cnc зъбофрезна машина PFAUTER PE80

Година: 1997

Макс. Ø на зъбно колело 80 mm
тип CNC FANUC 15M


Liebherr LC 82

Година: 1995

Макс. Ø на зъбно колело 80 mm
модул - 1
Максимална скорост на шпиндела 800 rpm
Модул + 3
тип CNC SIEMENS 840 C
Максимална ширина на предавката 245 mm

MAAG SH 250/300

Година: 1977

Макс. Ø на зъбно колело 3080 mm
модул - 30
Максимална ширина на предавката 1100 mm
Модул + 50
тип CNC
Мощност на двигателя 38 kW


Въведение в CNC зъбофрезните машини

CNC зъбофрезните машини са критични инструменти в металообработващата индустрия, предназначени за прецизно и ефективно производство на зъбни колела. Тези машини използват специализиран режещ инструмент, известен като плот за прогресивно рязане на зъбни колела в цилиндричен детайл. Интегрирането на технологията за компютърно цифрово управление (CNC) значително подобри прецизността, гъвкавостта и производителността на машините за фрезоване на зъбни колела, което ги прави незаменими за индустрии като автомобилната, космическата, промишлените машини и роботиката.

Видове CNC зъбофрезни машини

CNC зъбофрезните машини се предлагат в различни типове, пригодени за конкретни нужди и приложения за производство на зъбни колела:

 1. Хоризонтални зъбофрезни машини: Тези машини имат детайла, монтиран хоризонтално. Те се използват широко за производство на цилиндрични зъбни колела, винтови зъбни колела, червячни зъбни колела и шлици. Хоризонталните машини са многофункционални и могат да работят с широк диапазон от размери на предавки.

 2. Вертикални зъбофрезни машини: При тези машини детайлът е монтиран вертикално. Те са особено подходящи за по-големи и по-тежки детайли, които трудно се монтират хоризонтално. Вертикалните машини предлагат по-добра стабилност и са идеални за зъбни колела и зъбни колела с голям диаметър.

 3. Универсални машини за фрезоване на зъбни колела: Тези машини могат да извършват операции по фрезоване както по хоризонтални, така и по вертикални оси, осигурявайки максимална гъвкавост. Те са подходящи за магазини, които трябва да работят с разнообразна гама от видове и размери съоръжения.

 4. Високоскоростни машини за фрезоване на зъбни колела: Проектирани за висока производителност, тези машини работят при по-високи скорости и подавания, намалявайки времето на цикъла и увеличавайки производителността. Те са идеални за производствени среди с голям обем.

Основни характеристики и спецификации

Когато избирате CNC зъбофрезна машина, трябва да имате предвид няколко ключови характеристики и спецификации:

 • Система за управление с ЦПУ: Сложността на системата за управление оказва влияние върху прецизността на машината, лекотата на използване и способността за работа със сложни геометрии на зъбни колела. Модерните CNC системи предлагат лесен за използване интерфейс, разширени възможности за програмиране и интеграция с CAD/CAM софтуер.

 • Конфигурация на ос: Броят на контролираните оси (обикновено от 3 до 6) влияе върху способността на машината да произвежда сложни форми на зъбни колела и да извършва операции по многоосна обработка.

 • Скорост на фрезоване и скорости на подаване: По-високите скорости и скорости на подаване допринасят за повишена производителност и намалено време на цикъла. Регулируемите скорости и подавания позволяват оптимални условия на рязане за различни материали и видове зъбни колела.

 • Капацитет на детайла: Максималният диаметър, дължина и тегло на детайла, който машината може да обработва. Тази спецификация е от решаващо значение, за да се гарантира, че машината може да поеме предвидените размери на предавки.

 • Инструментална система: Типът и качеството на плота и другите използвани режещи инструменти. Системите за бързо сменяеми инструменти могат значително да намалят времето за настройка и да увеличат времето за работа на машината.

 • Автоматизация и интеграция: Функции като автоматично товарене и разтоварване, инспекция в процеса и интеграция с роботизирани системи повишават производителността и намаляват разходите за труд.

Предимства на CNC зъбофрезните машини

Инвестирането в CNC зъбофрезни машини предлага множество предимства:

 • Висока прецизност: CNC технологията гарантира последователно, високопрецизно производство на зъбни колела, отговарящо на строги толеранси и стандарти за качество.

 • Повишена производителност: Автоматизираните операции и високоскоростните възможности водят до по-бързи производствени цикли и по-висока производителност.

 • Универсалност: Машините с ЦПУ могат да произвеждат широка гама от типове и размери зъбни колела, отговарящи на различни индустриални нужди.

 • Намалени разходи за труд: Автоматизацията намалява нуждата от ръчна намеса, намалява разходите за труд и свежда до минимум човешката грешка.

 • Гъвкавост: Усъвършенстваните системи за управление с ЦПУ позволяват лесно програмиране и бързи превключвания, което позволява на производителите да превключват ефективно между различните типове и размери на предавки.

Съображения при закупуване на CNC зъбофрезна машина

За да изберете правилната CNC зъбофрезна машина за вашите нужди, вземете предвид следните фактори:

 • Производствен обем: Определете обема на зъбните колела, които трябва да бъдат произведени, за да изберете машина с подходящ капацитет и скорост.

 • Типове и размери на зъбни колела: Уверете се, че машината може да работи със специфичните типове и размери на зъбни колела, които трябва да произвеждате.

 • Изисквания за прецизност: Съпоставете прецизните възможности на машината с вашите стандарти за качество.

 • Бюджет: Балансирайте първоначалната инвестиция с дългосрочните оперативни разходи, включително поддръжка и консумативи.

 • Сервиз и поддръжка: Помислете за наличието на техническа поддръжка и услуги за поддръжка за машината.

 • Обучение: Оценете необходимостта от обучение на оператора за ефективно използване на разширените функции на машината.

Популярни марки и цени

Няколко реномирани марки произвеждат CNC зъбофрезни машини, известни със своята надеждност и производителност. Ето няколко забележителни:

 • Liebherr: Известен с високопрецизни машини за фрезоване на зъбни колела, Liebherr предлага набор от модели, подходящи за различни приложения. Цените обикновено варират от $300 000 до над $1,5 милиона, в зависимост от модела и спецификациите.

 • Gleason: Gleason е водещо име в оборудването за производство на зъбни колела, предоставящо усъвършенствани CNC зъбофрезни машини, известни със своята прецизност и гъвкавост. Цената обикновено варира от $250 000 до $1,2 милиона.

 • Mitsubishi Heavy Industries (MHI): MHI произвежда здрави и надеждни машини за фрезоване на зъбни колела с ЦПУ, с акцент върху високата производителност и прецизност. Цените на машините MHI обикновено варират от $400 000 до $1,3 милиона.

 • Kashifuji: Специализирана във високоскоростни машини за фрезоване на зъбни колела, Kashifuji е известна с иновативния си дизайн и ефективни производствени възможности. Цената обикновено пада между $350 000 и $1,4 милиона.

 • PFAUTER (подразделение на Gleason): Зъбофрезните машини на PFAUTER са високо ценени за тяхното качество и прецизност. Цените обикновено варират от $300 000 до над $1,5 милиона.

Заключение

CNC зъбофрезните машини са основни инструменти в производството на високопрецизни зъбни колела за различни индустриални приложения. При различни типове като хоризонтални, вертикални, универсални и високоскоростни машини, изборът на правилния модел зависи от специфичните производствени нужди и видовете зъбни колела. Ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид, включват системи за управление с ЦПУ, конфигурация на осите, капацитет на детайла, системи за инструменти и функции за автоматизация. Водещи марки като Liebherr, Gleason, Mitsubishi Heavy Industries, Kashifuji и PFAUTER предлагат гама от висококачествени CNC машини за фрезоване на зъбни колела, за да отговарят на различни приложения и бюджети. Чрез внимателно оценяване на производствения обем, видовете зъбни колела, изискванията за прецизност и бюджета, фирмите могат да гарантират, че инвестират в правилната машина за фрезоване на зъбни колела с ЦПУ, за да подобрят своите производствени възможности и да осигурят постоянно, висококачествено производство на зъбни колела.